Tere, Täpitriin!
Iga minu peas olev juuksekarv on karvasibulast alates turris. Keel oli varem kindla ning loogilise ülesehitusega geniaalne vahend inimeste omavaheliseks suhtlemiseks, kuid üha enam tunnen minagi, et see topiti plastiktopsi ja muudeti saumikseriga ebamääraseks venivaks olluseks.
Sinu proua Kortspõhi
Ametikirjade ülesehituses peab järgima tunnustatud õigekirjareegleid, mitte neid neljaks rebima ja siis veel peale sülitama. Need, kes otsustasid lõputa pöördumise korrektseks ja tagatipuks veel neutraalseks kuulutada, ei olnud sel hetkel kindlasti kained. Ma ei tea, mida nad sisse võtsid, aga kained nad ei olnud.
Allegrio, ainult tervitussõnaga alustamine ei näita head tooni, kuid "lugupeetud" asendamine teretamisega ütte ees näitab isiklikumat lähenemist. Ametikirjad ei ole alati kuivad anonüümsed tekstid.
Ma ei tea kuidas on lood sinuga, aga nagu eelnevalt mainisin, tervitan kohtumisel alati teisi inimesi (sh teenindajaid) - see on elementaarne viisakus, mis pole kirjalikul suhtlemisel samuti üleliigne. Mul pole kahju poolest minutist, mis kulub viisaka pöördumise kirjutamiseks, et näidata lugupidamist ning avatust diskussiooniks.