Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Keelenurk
valesti parandamine Rahva Hääles
 
lo 22. veebruar 2016, kl 12.54
Eesti keeles ei ole tulevikku-kõik saab olema, saab tulema vormid on keeleliselt valed. Kirjutasin Rahva Häälele loo, mis avaldati, aga lause oli parandatud valesti tulevikku. Nime seekord ei nimeta, aga Delfi toimetajad, kontrollige oma keeleteadmisi!
 
Keeletark 22. veebruar 2016, kl 13.29
Palun kontrolli alustuseks enda omasid, enne teiste omade kallale minekut.
 
puru 22. veebruar 2016, kl 14.51
Mõtlesin, et täitsa huvitav, mis see toimetaja siis kokku kirjutanud on, ja vaatasin läbi vist kõik uuemad Rahva Hääle lugejakirjad. Ühtegi "saab olema"-konstruktsiooni ei leidnud.
Muidu käsiraamatus "Lause õigekeelsus" mööndakse, et vahel siiski võib, näiteks on üks Tuglase lause: "Inimest ümbritseb palju saladusi, mida ta ei mõista ja vahel iial ei saa mõistma." Aga et võimalusel eelistada eestipärasemat väljendusviisi. Tuglasel võiks olla "ei hakka mõistma". Jah, Friedebert, kontrollige palun oma keeleteadmisi :)
Muide, mõttekriips eraldatakse sõnadest tühikutega.
 
lo 24. veebruar 2016, kl 17.52
Võtan kriitika omaks: endalgi koma puudu. Sellega juhtus nagu alati, s.t hetkel, kui positasin, märkasin viga. Selle tingis halb näpuvajutus, mitte keeleteadmised.
Aga saama-tulevikku loetakse ikka halvaks stiiliks. See vohab massiliselt.
 
tänased apsud 25. veebruar 2016, kl 21.43
millegikski = millekski, kellegile = kellelegi, Mis paneb mees kägisema? = Mis paneb mehe kägisema?, emaili aadressit = ... aadressi, Millist maioneesi eelistate? = ... majoneesi...
 
keeletargale 28. veebruar 2016, kl 23.19
"Enne" ette sinu lauses koma ei käi!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!