Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Keelenurk
kirikuküünlad
 
K 20. aprill 2008, kl 00.46
Soovin teada kuidas on vene keeles küünlad? Tegelikult tahan muretseda endale neid peenikesi küünlaid mis (vene) kirikutes põletatakse. Öeldi, et kirikust saab neid osta. Sõnaraamatuid hetket käepärast pole. Loodetavasti saadakse aru mõlemas keeles, aga nii igaks juhuks..
On keegi ka neid ostmas käinud või mingil põhjusel sinna põlema jätnud? Tundub kuidagi imelik neid ostma minna ainult küünalde pärast ja sellep. et näha kirikut seestpoolt. Ise usklik ei ole, aga on omad põhjused miks ma neid vajan!
Teemat ei osanud mujale panna!
 
nii 20. aprill 2008, kl 01.47
küünlad on vene keeles svetši (sry, mul kirillitsat arvutis pole).

ei ole imelik küünlaid küünalde pärast ostma minna. kirikul on hea meel, kui korraga suurema portsu küünlaid saabmaha müüa.
 
mis vahet? 20. aprill 2008, kl 10.35
ja mis vahet sel olekski, et kellegi meelest on imelik küünlaid osta? kellegi meelest on imelik, et liha sööd ja siis? ela ikka oma elu, mida vaevelda kompleksides.
 
K 20. aprill 2008, kl 14.20
Aitäh. Lähen siis käin mingi päev ära!
 
joobert 20. aprill 2008, kl 16.42
arvan, et: церковные свечи peaks arusaadav olema, kuigi usun, et tegelikult on nende jaoks mingi spetssõna olemas.
 
küünlad 20. aprill 2008, kl 20.34
Kirikuküünalde suurmüük, lai sortiment:
http://www.std-jarex.ru/church-candles.html

Sa võid osta ka Eesti Apostl.-Õigeusu kirikutest, siis ei pea vene keeles küsima. Kombekas oleks, kui ostad suure kimbu küünlaid, siis paned paar tükki ka kirikus ikoonide ette põlema.
 
K 21. aprill 2008, kl 23.30
Ei ole veel jõudnud minna, aga veel üks küsimus tekkis. Ilmselt tobe, aga kuidas kohapeak küünlaid süüdatakse? Kas seal on tikud v midagi, peab endal olema v teiselt leegilt süütan? Parem ette teada, kui kohapeal tobedasse olukorda sattuda!
Plaanin minna Tartus Karlovas Apostl.-Õigeusu kirikusse. Kõnnin muidu ka sealt tihti mööda, aga sisse ei julge veel minna. Kas keegi küsib ka midagi, et miks ma tulin vms.? Pole ju enne käinud sellistes kohtades. Küünlaid tahan kindlasti rohkem kui paar.
Aitah, kes viitsivad vastata!
 
Ikka 22. aprill 2008, kl 10.19
üks küünal teise pealt
 
mureliktütar 02. juuli 2016, kl 03.01
Tegelikult mul sama küsimus nimelt sõidan eestisse ja ema soovis et käiksin kirikus talle ostmas küünlaid Aga küsimus siis selles kaa tõesti saan kirikust osta küünlaid? Tallinna kirikus peaks isegi olema vist Aga oleks tore kui teaks täpsemalt ja kas peab panema mingisuguse riie endale pähe ? Ise suur uskuja pole kuid siiski oleksin väga tänulik abi eest!
 
8 a vana teema 02. juuli 2016, kl 19.42
Mis riiet sa pähe pead panema - burkat pead silmas või?

Vene kirikusse Eestis sa küll erimoodi ei pea olema, usklikud käivad küll rätikuga vene kirikus, juuksed on kena kinni panna ja ripnevaid kõrvarõngaid pole vaja kanda, seda olen kuulnud.

церковные свечи on muidu vene keeles.
 
aitaja oü 04. november 2016, kl 11.43
Peenikesi 7x210mm , 100% mesilasvahast (taht saksamaalt), küünlaid saab meilt osta.
10 aastane valmistamise kogemus, nii katoliku ku lutheri kirikute tarbeks.


http://www.sacrum.fi/tuote/112305/tuohus-210-x-7-mm?openGroup=970
 
kirikuküünalde ostjatele 11. november 2016, kl 10.57
Eestis on need ikka suht kallid. Venemaalt ostes, saab palju odavamalt.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!