Ei, mulle ei käi teismelised lihtsalt "kurtmas". Need teismelised, kes minu juurde satuvad, on ikka juba probleemsed. Ja hiljem selgub, et tegelikult on probleemsed hoopis nende kodud. Kahjuks on aruharv nähtus, et nende hulgas on kahe vanemaga perede lapsi. Valdav osa ikka vallaslapsi, kelle emal neid nn elukaaslasi nii palju, et ühe käe sõrmedel üleslugemisest ei piisa. Sagedasti ka iga kaaslasega laps tehtud. Lapsed ei taha sellistes kodudes elada, kus ema elu aina eelmiste, praeguste või tulevaste meeste ümber keerleb.
Eks pange end ise nende laste olukorda! Tavaliselt ju ikka nad lossides ei ela, vaid tavalistes väikestes korterites. Iga natukese aja tagant ilmub platsi mingi jobu (ema nimetavat teda poiss-sõbraks), kellega oma kodus tuleb arvestada (noh selleks, et ema ikka õnnelik oleks!). Üldreeglina need jobud lapsi ei salli, aga ema arvab, et lapsel ei ole siin sõnaõigust. Tema pigistab silmad selle koha pealt kinni ja tahab õnnelik olla! Eks ta ongi - seni kuni uuesti rase ja jobu kadunud. Ja siis on ema vihane kogu maailma peale, jälle satub selle viha alla laps (või olemasolevad lapsed). Tema pärast laskis jobu jalga! Laps tahab ka oma kodus õnnelik olla? No mis jutt see veel on! Kõht täis, riie seljas - mida veel tarvis on! Mitte need emad ei ole "maha tambitud", vaid lapsed, kes end ka oma kodus ülearusena tunnevad (no seda nad ju ongi!).
Kust sa, kulla to tõesti ja to jälle! (01. mai 2015, kl 09.43) küll välja lugesid, et ma kirjutasin: üksikud emad ei tohi mitte millegagi tegelda? Osuta mulle ka see kirjakoht! Kes peaks kooli tagasi minema? Meestega ei tohiks jahtida ja neid järjest koju laste juurde tassida! Paraku sellistel emadel muid huvisid ei olegi! Ja lapse kasvatamine ning temaga arvestamine kuulub kah nende puuduvate huvide hulka.....
Lapse sünnitamine oli ju ema valik. Laps ei tulnud siia ilma vabatahtlikult. Ema valik, järelikult ka vastutus! Just ema vastutabki selle eest, et lapsel oleks normaalne kodu. Juhul, kui ta ikka ema tahab olla. Kes siis veel peaks vastutama???? Kui pärast jorsi lahkumist ema enam oma lapse tuleviku eest vastutada ei taha, eks andku siis laps kellelegi muule kasvatada! Aga seni, kuni laps kasvab tema kodus, on tema vastutaja! Ja peab tagama lapsele normaalse rahuliku kodu. Paraku on sellest lihtsast asjast aru saamine ikka tibidele üle jõu käiv. Tibi kinnitab, et tahab küll, et laps elaks tema juures, kõik rahalised toetused laekugu talle, aga lapse heaolu (eriti vaimse heaolu) eest vastutagu keegi teine! Ei tema end piirama hakka ühe lapse pärast!