aitäh sõimu eest! Kas sa arvad, et ma olen eluvõõras ja mulle on üksinduse ja armastuse vajadus tundmatu? Ma olen selle all väga raskelt kannatanud juba oma lapsepõlves, ka sügav depressioon ja unehäired on mulle enam tuttavad kui ma arvan, et sulle. Ent inimese kogu maailm on kinni peas. Usuhull ei ole tegelikult mitte hull, vaid ta leiab endale armastust väljaspoolt sedasinast hädaorgu. Kas sa tead kuidas inimese ajus muutub keemiline koostis kui inimene tänab kogu südamest Jumalat? Kui inimene loodab, keset lootusetut? Sügavalt usklikul inimesel on tõesti enam hingelist lohutust, armastust ja andestust ja lootust ja kõike seda millest teemaalgataja puudust tunneb.
Kui inimene ketrab peas koguaeg depressiivseid mõtteid, siis ta depressioon muutub väljakannatamatuks. Mis siis appi tuleb? Psühhiaater ja antidepressandid või rahustid ja viin? Jah, võib-olla on abi ka ravimitest mingiks ajaks, aga ikkagi on õnnehormooni võimalik läbi võitluse ja enda pideva mõtlemise muuta. Linnukese näide on abiks kui inimene kardab jääda puudusesse, mida ju siin mainiti. Inimesel on hirm oma tuleviku ees, hakkama saamise ees. Ja nii võib saada endale külge psüühilise ärevusäire, sest muretsemine ja negatiivsed mõtted toodavad ärevust. Hiljem ärevus toodab omakorda hirmutavaid mõtteid, sest ärevushäire puhul on inimene ärev ka siis kui tal otsest põhjust ei ole.
Mina olen ennast aidanud Jumala sõnaga, palvetega. Ja Jumala sõnas on see linnukese lugu. See on väga hooliv ja lohutav. Ja ära arva, et see ei aita. Kui inimene oma südame avab Jumalale, siis see aitab. Usklikud inimesed ei ole säästetud haigustest või üksindusest või ka vaesusest, ent nad loodavad üle oma jõu.
Näiteks soovitan proovida kasutada palveid. Panen siia lingi. Pange tähele nende palvete positiivsust. Samas aitavad need palved sisse minna oma isiklike palvete juurde - loed palvet ja siis tuleb meelde isiklik asi ja Püha Vaim ise aitab sul vormida oma mure ja kurbuse palveks. Ja nii sa räägid enda seest selle välja, loed positiivset ja armastavat palvet ja see mõjub sulle juba alateadvuses hästi, see puhastab vaikselt negatiivsusest, mille nõiaringi on mõtted kinni jäänud, see ei toimu ehk prauhti ja ei jää kestma igaveseks, aga see toimib tasapisi ja nõuab järjepidevust.
Võtame kasvõi palve enne sööki:
Kõikide silmad ootavad Sind, Issand,
ja Sina annad neile nende roa omal ajal;
Sina avad oma käe ja täidad kõik, mis elab, hea meelega.
Siis tuleb Meie Isa palve
Issand Jumal, taevane Isa, õnnista meid ja neid Sinu ande, mida me Sinu heldusest vastu võtame,
Jeesuse Kristuse, meie Issanda läbi. Aamen.
Pärast sööki jälle palve, aga lugege ise sellelt lingilt.
Kiitmine, tänamine, lootmine jne jne. Igasugune palve mõjub inimesele alateadvuse kaudu positiivselt. See alateadvus ja sinu enda tahtlik teadvus aitavad sind ka siis kui sul pole ainsatki inimest. Õigupoolest on kristlik praktika just selline, et inimene ootaks ennekõike abi Jumalalt, loodaks tema peale. Kui see abi tuleb läbi inimeste, siis on see ometi tulnud Jumala käest. Seepärast on sellised õppetunnid, kus meil pole ainsagi inimese peale võimalik toetuda ega loota, kõige rikastavamad, sest need lähendavad inimest Jumalale. Jumal muutub reaalseks ja inimene hakkab Teda tunnetama, Tema lähedust, Tema armastust.
Teisiti ei oleks see üldse võimalikki. Ei saa õppida tundma kedagi läbi teiste inimeste, Jumalat ammugi mitte.
Olgu need palved siin toeks paljudele, kes on eluraskustes ja tunnevad üksindust. Jumal on Teile lähemal kui neile, kes sellist kurbust ja igatsust ei tunne, kes selliste asjade peale isegi ei mõtle.
http://www.meiekirik.net/index.php/artiklid/106-kristliku-kiriku-palveid-idast-ja-laanest
Mitte ükski inimene, ka mitte mees või laps või psühholoog või sõbranna, ei suuda asendada inimesele Jumalat. Te mõistate seda alles siis kui te olete kord kogenud Püha Vaimu ja seda armastust ja lohutust, mis Tema läbi tuleb.