k Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Küll on ikka imelikud naised olemas. Minul pole mu
> mehega lapsi. Millest te räägite. Pole mõtet endi
> mätta otsast vaadata. Kui teid on lastega maha jä
> etud siis see on midagi muud. Juhul kui naine ise
> on valinud mehega kaks last ja siis minema jooksnu
> d, on see ka midagi muud. Mina räägin elatise maks
> misest, kui võib juhtuda, et mehel pole sissetulek
> ut. Kui emal pole sissetulekut kas siis on kõik ko
> rras teie mõistes.Kuhu jääb ema 50 protsenti, kui
> ei käi tööl ja ei teeni. Arvestate tema kodus olem
> ise kodutööks. Nii naljakas on lugeda. Küll on he
> a, et omad lapsed üles kasvatasin ja kordagi pole
> mõelnud, et nad mulle maksavad midagi ja , et kui
> neile riideid pesen on see nn nagu tasustatud. Sel
> lepärast ongi niipalju võlgnevusi, et selliste las
> te emadega polegi võimalik kokkuleppeid sõlmida. M
> a naeraks tõesti ja naersin ka, kui naine ütles, e
> t laps kasutab ka vett ja elktrit. Tore, et toapir
> in laes põlemise võib laste kuludesse panna, sest
> naine üksi ju olles kasutaks ainult ehk küünalt.Ku
> i ma ka enda korteris elan, siis ma ei jaga oma ku
> lusi laste kraesse. Nad on minu lapsed ja emana mi
> nd kull ei huvita, et laps ei saa telekat vaadata,
> hambaid pesta ja netis olla, kuna isa ei maksa e
> latist. Siis jah tlebki teiesugustel kisa, kel end
> al ei ole võimalik oma kodus rohkemat lubada. Pole
> piisavat sissetulekut ja loete selle kõik ette is
> adele, etnemad teie kulud kataks ja teie laste kul
> ud samuti.
----------------------------------------------------
see juhtum on nüüd ka midagi muud:
nimelt sai lahku mindud, sel põhjusel, et meil lihtsalt polnud selliseid elamistingimusi ja võimalusi mida mehe amet ja positsioon eeldasid. Mees leidis endale uue kodu ja uue kaasa kellel oli võimalus teda saata tähtsatel üritustel.
elatisest oli juttu, kuid mees leidis, et kui ma tööd teen siis saan hakkama ja polegi midagi vaja.
Mõni aasta hiljem vahetasin elukohta st kolisin lastega teise piirkonda elama.
Oli keeruline, kuna olin ka töötu ja arvel töötuna siis sain ka toimetulekutoetust ja lisaks veel lasterahad ning oli nendest võimalik ära elada.
Seejärel toimetuleku maksmise kord muutus ja kui elatis polnud välja nõutud siis seda enam ei makstud.
Seetõttu esitasin kohtule elatise hagi. eelnevalt ei olnud laste isa ka alates lahku minekust, ehk siis5 aastat lastele elatist maksnud ega ka lastega suhelnud.
laste isa kohtu kirjale ei vastanud ja kohus määras elatise 400 krooni lapsele, kuid laekuma ei hakanud midagi ja kohtutäitur väitis, et tal puuduvad igasugused kontaktid ja seetõttu ei saa ka küsima minna.
sai sis antud mehe kontaktid täiturile ja töökoht ja kirjutatud kuidas mehe elukohta minna. (tegelikult oli täitur mehe elukaaslase sõbranna)
Seejärel hakkas mees läbi täituri saatma kirju oma elust ja olust ja et tema niiväga soovib maksta, aga no ei ole raha, ei ole raha, et oma töötajatelegi palka maksta. seetõttu sain kov-st veel toimetulekutoetust.
siis sain töökoha jaelatise teema ununes aastateks. Oli võimalik töötad aka kohakaasluse alusel veel poole kohaga teises kohas ja teha ka ületunde. Kuid ühel päeval tekkis terviseprobleem ja töövõimetus ja seetõttu pidin loobuma tööst.
Kuna aega oli möödunud ja vahepeal oli ka miinimumelatis kerkinud 1700 kroonini siis esitasin kohtule taas hagi elatise suurendamiseks ja elatise võla välja maksmiseks.
Ja nüüd tasus mees kahel järjestikusel kuul 30 krooni elatist ning seejärel saatis mees kohtule põhjaliku arvutuskäigu, mida kokku võttes leidis, et minu osa laste ülalpidamisel puudub täiest ja seni on laste ülalpidajaks olnud tema oma 30 krooniga kuus ja riik lastetoetuse maksjana. Ja kuna laste vajadused on olnud rahuldatud, lapsed on terved ja ei paista nälginud siis see 30 krooni on täiesti piisav laste elatamiseks ja seetõttu oleks ta nõus tasuma 15 eur elatist kuus kokku kõigile lastele