Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Kuhu on vaja pöörduda, et saaks lapse isale alimendid peale määrata?
 
vajanabi. 31. oktoober 2010, kl 07.55
Tere!

Olen 21 a üksikema ning tahan lapse isale alimendid peale määrata kuna üksi on väga raske hakkama saada.Just rahalises seisus kahjuks lapse isa ei saa sellest aru ning on lubanud 8 kuud toetada aga ei ole siiani seda teinud.Emad ju teevad kõik selleks et lapsel oleks hea nii et otsustasin minna asjaga kohtusse. Minu probleem seisneb selles et lapse isa ei ole sünnitunnistusel kirjas. Olen nii palju uurinud selle kohta et, interneti teel avaldust teha ma ei saa. Ning Kui kohtu poole pöörduma pean siis on vaja tõestada lapse isa Dna´d. Kas leidub emasi kes on selle äsja läbi elanud ning saaks jagada oma kogemust, et kuidas täpsemalt need asjad käivad ning Kui suur summa sellele kulub jne.? Olen väga tänulik nendele kes soovivad aidata.
 
imelik 31. oktoober 2010, kl 09.21
Oled õieti aru saanud, kõigepealt pöördu kohtusse et isa kindlaks teha, parem kui kandidaat vastab tõele, siis maksab mees hiljem sinu väljakäidud rahad tagasi ja sealt siis samm-sammult edasi liikuda, kohtu abiga.
Lapsel sellest küll hea ei hakka et oled talle valinud elu, kus isa on vaja kohtulikult määrata!
 
vajanabi. 31. oktoober 2010, kl 09.31
Lapsel ei hakka tõesti sellest parem aga vähemalt tal selle üle heameel kui emme tuleb väikse kingitusega koju.Mänguasjad on ju tänapäeval nii mõtetult kallid et halb hakkab.
 
Aike 31. oktoober 2010, kl 14.05
Oot, oot nalja teete või? Sünnitunnistusel puudub isa nimi ja nüüd tahad elatisrahasid saada??
Oi kullake sul on ees väga pikk tee. Kohus kus määratakse DNA analüüsi teostus. Ole valimis isa ei ole sellega nõus. Ta võib sellest rahulikult keelduda. Ja sa ei tõesta mitte midagi.
Kui on tõestatud et, lapsi ikka tema oma määrab kohus elatisraha. Mida ta tõenäoselt ei maksa. Kohtutäitur on üks tore orga. kui mees ei maksa ei tee ta mitte midagi kui maksab võtab oma osa suurelt ära. Kohtu täituri % on sõltuvuses summast mida mees peab maksma.
Võid ennast valmistada ette tõeliseks põrguks. Kas mäng on seda väärt? Pead ise otsustama.
 
vajanabi. 31. oktoober 2010, kl 14.54
Ma tean jh et sellest tuleb üks põrgu mäng aga nuh kes ei riski see shampust ei joo.Nii et ma parem tühjadega kätega niisama ei istuks vaid vaatan mis saab. Selle lapse isaga on tegelt jube keeruline seiklus mida ma ei hakkaks siia kirjutama.
 
vajad jah abi 31. oktoober 2010, kl 16.56
Sa ise oled vist ka paras seiklus. Vaata et lapsest ilma ei jää kui isadus määratud, sellised seiklused võivad lõppeda nii et maksad ise mehele elatist, jänkuke.
 
vajaabi 31. oktoober 2010, kl 17.34
Sul on asjast ikka väga vale arusaam ja Mõttutele inimestele ma ei viitsi hakata seletama;)
 
Aike 31. oktoober 2010, kl 18.06
vajaabi: Kui sa kohtusse sellise ülbusega lähed nagu siin välja näitad oled lahingu juba ette kaotanud.
Ainuke kes siin mõttetu on ja vea teinud oled Sina ise. Nii et, toonid maha ja kuula mida sulle räägitakse.
Sa võid saavutad äärmiselt palju kuid samas kui käitud valesti kaotad sellegi mis olemas on.
 
jah 31. oktoober 2010, kl 18.28
Mis seiklus selle mehega sul siis nii olnud on? Oleks ka huvitav kuulda:))
 
nojah 01. november 2010, kl 09.45
Nojah, kui laps on "seiklus", siis mida siin arvatagi saab.
See ema on ilmselt veel ise ka lapsearuga, ja ülbe pealekauba ning ei saanud aru, mis seiklusega kaasneb ja et lapse sünniga saabub vastutus. Kuna teine asjaosaline on ka vastutustundetu, siis ilmselt ei ole sealt ka mingit raha oodata. Kohtus võib ju lõpuks tõeliselt pika aja jooksul selguda, et see mees on tõesti lapse isa ja peaks ka maksma, aga kui mehikesel ikka reaalset sissetulekut ametlikult pole, siis - surm ka ei võta, kust võtta ei ole. Nõuka ajal pandi sellised mehikesed sundkorras tööle ja siis ka maksma, aga nüüd ei hakka riik enam sellega tegelema.
Nii et - sellistele asjadele tuleks ikka enne mõelda. Aga selleks on jälle mõistust tarvis.
 
ehh 01. november 2010, kl 10.02
nõukaajal ei olnud dna testi ja juhusuhtst sündinud lapse isa ei saanud kuidagi tõestada.
 
vajanabi 04. november 2010, kl 12.00
Päris mööda panete ikka oma tekstiga. Kui asjadest ikka ei tea kuidas need olid siis soovitan suud kinni hoida. Ma tahtsin ainult teada kas keegi on sellise asja läbi elanud. Muu mind ei huvita!!! Isa teab et tal laps on ,lubas A´d ja O´d kokku, rääkis igast muinasjuttu aga siiani ei ole tal mingeid tegusi olnud ja see vihastas mu välja ning tahtsin asja karmimalt käsitleda.Ja sõna seiklus ei pea võtma ka sõna sõnalt. Nii et targutajad, pruukige oma suud seal kus on vaja, siin seda vaja ei olnud ;) pigem kulutasite oma näppe mõtetult ;)
 
Agate 04. november 2010, kl 16.03
Raske saab sinu tee olema püha tõe juurde!
 
Aike 04. november 2010, kl 19.49
Ühene vastus. Jah sul on seda võimalik teha. Kohus, kohus, kohus. Muud pole ja tulemus ei ole garanteeritud.
 
bum 07. november 2010, kl 18.19
Kui vana laps on, kui väike veel siis emapalka ju saad? Ei tohiks ju hetkel seis siis NII raske olla. Kui laps suurem siis vii laps isale kasvatada paariks nädalaks, vast siis saab aru millest sa räägid.
 
kuri muri 10. november 2010, kl 16.34
aga miks isa last oma nimele ei võtnud ja sünnitunnistusele end isaks ei lubanud märkida? oled ikka kindel, et tema on isa? tänapäeval ju kombeks kuskil ööklubi kempsus esimese ettejuhtuvaga keppida. ei mõtle siis keegi, et tagajärjeks laps võiks olla. ei mõelnud sind solvata, aga olen kuulnud, et nii on juhtunud. sina tõesta isa ära ja siis loomulikult on isa kohustatud elatist maksma.
 
k 16. november 2010, kl 22.43
anna kohtusse avaldus elatisraha sissenõudmiseks ja isaduse tuvastamiseks...dna- test maksab 3800.- krooni, taotle kohtult kohe, et testi eest maksaks mees (pärast dna tegemist)
Pole siin midagi rasket,....saad hakkama!
 
ly 17. november 2010, kl 09.14
ma andsin ka kohtusse elatise nõude ja isaduse tuvastamise, kuid mees keeldub testist, ütleb, et lapsed pole tema omad ja kohus ei võta ka midagi ette. nii juba neli aastat asi seisab.
me pole ka koos kunagi elanud, vahel pidudel lihtsalt kohtutud.
 
k 17. november 2010, kl 13.36
Ly, palu siis kohtul teha otsus sinu kasuks ja kui mees tahab selle ümber lükata, siis ongi ainuke võimalus minna tegema dna-testi....ära ole nii saamatu
mina just nii tegin
 
k 18. november 2010, kl 10.24
lapse isal alimendid peal ja ei mingit raha maksmist juba 10s aasta:) niiet jah....
 
vajanabi. 18. november 2010, kl 19.40
Esiteks ei ole ma mingi libu kes kuskil urkas oleks teinud, teiseks miks ma peaksin panema sünnitunnistusele lapse isa nime, mul on endal palju lihtsam asju ajada,kui midagi lapsele vaja. Ma saan aru kui ma elaksin lapse isaga koos vms aga ma ei ela. Lapse isaga oli meil pikk suhe aga nii kui teada sai et ma rase pani jooksu kuna ta ei olnud selleks valmis..raske on teha aborti kui ise lapsi armastad. Ma ei nõuaks lapse isalt mingit suurt summat , ma oleks rahul kui ta oleks nõus maksma kasvõi 1000 krooni. Ma lihtsalt ei saa meestest aru, suudavad lapsi teha aga ei suuda vastutada. Arvavad et jube lihtne on minna tegema aborti.Mis siis kui peale aborti enam lapsi ei saa, see ka jube nõme kui mingi inimese pärast rikud oma elu ära.
 
armastus 18. november 2010, kl 21.21
Kuidas saab inimene kes teadlikult lapse vallaslapsena sünnitab, armastusest rääkida? Lapse õnn oli sinu teha, nüüd siin kerjad armastuse sildi all mõistmist?
 
vajanabi. 20. november 2010, kl 18.28
Kle mida sa ajad siin, sa oled ikka enda arusaamisest väga mööda pannud :D esiteks loe mu teksti mida ma olen tahtnud teada , kui sa kaasa rääkida ei oska, pane oma suu kinni..:D ja elu oma elu , tundub et sina ei tea oma armastusest mitte tuhkagi. Mina tõin lapse ilmale just armastuse tõttu millest sa muidugi aru ei saanud kuna su nupp ei võtnud välja..kahju küll :D
 
k 20. november 2010, kl 21.43
18.nov. 10.24 on liba...
minu eks maksab korralikult päevapealt elatisraha, vastasel juhul tal kohtutäitur kohe kukil....
 
k 20. november 2010, kl 21.48
nõua ikka vähemalt miinimum välja s.o. praegu 2175.-, kiirmenetlusega peaks saama nõuda kuni 3000.-, lapse vajadused ka koguaeg kasvavad...
 
vajanabi. 21. november 2010, kl 18.42
Ma olen nii palju juba uurinud,kui ma muidugi olen õieti arusaanud et ma peaks minema kohtusse eks , sealt siis hagi avaldus ja ootama siis kohtu poolt otsust kas on vaja teha isadustest või mitte..

Üldiselt ma oleksin väga rahul kui ta oleks nõus kasvõi miinimumi maksma, vahet pole. Väike lisaraha kulub alati ära. Ma usun et naised kes on minu seisundis mõistavad mind, et mul ei ole halvad kavatsused. Kõige imelikum on see et mehel raha puudust ei ole, ta teenib üsna hästi aga mitte ametlikult.Töötab siis vanemate firmas. ma olen üritanud väga mõistlik olla ,lasknud last vaatama jne aga tema poolt ei ole mitte kui midagi peale jutu.Nüüd pole juba ma ei tea mis ajast ühendust võtnud ega midagi.Väga raske on mõista inimest kes niisama tühja räägib.
 
k 26. november 2010, kl 08.00
mis liba??? Mine küsi tartus kohtutäitur reet rosenthalilt, kas tee andres maksab midagi? Mida ta maksab, kui talt kuskilt võtta ei olegi...ja kui saabki töö, siis mustalt. Mina pean ikka virelema...
 
Karin 26. november 2010, kl 12.26
to teine k....kahju, et sa nii vaimuvaene oled, et ei suuda teist autorinimegi välja mõelda....pole siis ime, et eks sul samasugune....Ole päris rahulik, eluaeg ei saa temagi mustalt tööl käia ja elatusraha võlga on sul õigus 30 aastat sisse nõuda.
 
to: Karin 26. november 2010, kl 19.29
Kus nii lollid targutajad tulevad? Naerma ajab see 30 aasta jutt.
 
..... 26. november 2010, kl 20.34
eks naera nii kaua....kuni kohtutäitur su konto ja varad arestib (kui sul muidugi midagi arestida on)...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!