Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
laps 18 ja õpib
 
lee 04. detsember 2010, kl 22.37
Tere!
Laps saab kohe 18 täis ja isal elatusraha maksmise kohutus saab otsa. Mida teha, kui laps endiselt õpib. Ka nüüd peab tema elaturaha nõudma? Kuida see protseduur käib?
Tänud
 
h 04. detsember 2010, kl 22.59
kas isa vabatahtlikult lapsele ei maksaks? tihti on isadel lastele maksta palju lihtsam kui emadele.
 
elatis 04. detsember 2010, kl 23.40
Seaduslikult kuni 21.a. saamiseni, kui õpib.
 
lee 05. detsember 2010, kl 12.28
isa vabatahtlikult ei maksa, tuleb jälle läbi kohtu nõuda. Kuna laps saab täisealiseks, kas peab ta avalduse ise tegema?
 
öö 05. detsember 2010, kl 14.42
ikka laps ise peab avalduse tegema ja ka elatis tuleb lapsele.
õppimine aga peab olema olnud jätkuv, mitte, et näiteks aasta jättis vahele ja siis õppis edasi, samuti kehtib see ainult kutse või keskastme puhul.
st. ülikool ei loe, samuti kui keskkool läbitud, kuid laps otsustab veel kutsekas mingi eriala omandada, siis ka see jääb välja.
tegelikult pole õige öeldagi, et laps, tegu ju täiskasvanud inimesega.
 
kohtu kaudu 21. detsember 2010, kl 12.28
enne lapse 18. aastaseks saamiseni saad ka sina nõuda lapsele elatusraha kuni kooli lõpetamiseni, aga lapse 18.aastaseks saamisel laekub raha lapse kontole
kui laps on saanud 18, siis peab ta ise seda tegema
 
h. 25. aprill 2011, kl 19.31
Eks see ebaaus ole. Isa (või mõnel puhul ema) ei pea lapse õpinguid toetama, kuid laps hiljem oma vanemate eest peab hoolitsema (seaduse järgi peavad täiskasvanud lapsed oma hädas olevaid alkohoolikuist 80-aastaseid vanemaid, keda nad iial näinud pole ja kes neid mõnel juhul kunagi toetanud pole, aitama!)
Olen 25, õpin magistris, välismaal. Kui mu vanemad ei toetaks, siis ei oleks mul võimalik õppida eriala, mis mind ka päriselt huvitab. Samas ei ole mul hiljem kahju neid igakülgselt toetada. Ja päris ausalt, 18-aastasena olin ma ikka päris laps.

Aga kõik naised kes loodrite-joodikutega lapse saavad, mõelge ikka 10 korda järele, enne kui lapse isa sünnitunnistusele panete. Kui isa töötu ja sealt niikuinii elatisraha kohus suurt välja ei nõuaks, pole mõtet! Hiljem on sellel "suurepärasel isal" õigus oma lapse kulul liugu lasta.
 
ehh 26. aprill 2011, kl 09.47
naised võiks juba enne mõelda, kui joodikute ja loodritega voodisse ronivad!
 
h. to ehh. 26. aprill 2011, kl 17.12
seda minagi. aga elu näitab, et ega kõik ei taha mõelda. ja kui kohe ei mõtle, tuleb seda tagantjärgi teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!