Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
lasterahad ja lahutus
 
ema 14. veebruar 2011, kl 16.31
Küsimus siis selline et kas mul on õigus keelata lapse isal lapsega kohtumist kui lapse ise ei näita mingit huvi üles et natuke lapse kulutusi toetada.elame lahus juba peaaegu aasta aga ametlikult veel lahutamata ja nüüd ütles otse välja et viivitab nii kaua kui võimalik lahutusega et mitte raha maksta. Olen koguaeg kõva häälega öelnud et takista iialgi isal ja lapsel kohtuda aga nüüd tundub et mul ei jää teist võimalust. Minu uus elukaaslane ei pea aitama mul lapse kulusid maksta aga ta teeb seda ja see teeb mind natuke nõutuks
 
nii 14. veebruar 2011, kl 17.20
kui vana on laps? suuremaga on juba keeruline, tema peab ise aru saama miks sa just nii käitud. Olen ise nii ja naa proovinud ja elukaaslane maksab juba üle aasta minu lapse kulusid, sest päris isalt neid ei laeku.. Tunnen ennast halvasti elukaslase ees aga teha ei saa midagi. Laps igatseb ikka ISA. Kahjuks. Loodan, et kunagi suurena saab laps aru, kes on kes.
 
ema 15. veebruar 2011, kl 08.06
laps 10. jah meil juba vaikselt sama seis. elukaaslane küll ei ütle midagi aga siiski see on ebameeldiv minu jaoks. nüüd olengi suure dilemma ees. kuidas oleks õige käituda
 
Milli 15. veebruar 2011, kl 18.42
Ka ilma lahutuseta saab ju lapse isalt kohtu kaudu raha taotleda ja panna paika kohtumise ajad isaga. Aru ma ei saa, miks seda tehtud ei ole?
 
Juurikas 17. veebruar 2011, kl 09.06
Lapsega kohtumiste keelamine on viimane asi, mida üks ÕIGE ema ette võib võtta. Lapse peale mõtlete ka või kuidas? Või kasutate teda manipuleerimisvahendina???
Miks ma siin emotsioneerun - põhjus lihtne, minu ex kasutas sama külastuskeelu taktikat (mina küll maksin regulaarselt, aga tal oli lihtsalt keerata vaja).
Kasutage selleks otstarbeks loodud riigi institutsioone, ega nad ei pea niisama oma leiba sööma.

Ja lihtsalt teadmiseks: lapse igatsus võib minna selliseks, et ta tahabki lõpuks isaga elada. Elangi nüüd oma kahe lapsega. Ja oma ema juures käivad nad nädalavahetuseti.
 
ema 17. veebruar 2011, kl 15.08
jah aga sina maksid regulaarselt. siis ei ole sinu exil mingit õigust keelata. sellest saad teada anda lastekaitsesse ja lastekaitse määrab kohtuis ajad. ja üldjuhul võib isegi nii määrata et osa ajas elab laps sinuga ja osa exiga. meil aga teine lugu. isa hoidub meelega kõrvale. kord või kaks kuus helistab lapsele ja nüüd poole aasta jooksul on ka 2 korda kokku saanud.
 
LadyRed 17. veebruar 2011, kl 16.18
Mis sa ootad? Kui ex lahutust ka anda ei taha, siis kohtusse ühe hagiga mõlemad nõuded sisse - nii lapseraha, kui lahutus. Ega su elukaaslasel ilmselt ka väga mõnus ei ole, kui sul nii palju lahtisi lahendamata otsi eelmise eluga, ruineerib ka teie kooselu ja ilusat tulevikku.

Võta end kokku, konsulteeri juristiga ja anna asi kohtusse, saate asja lahendatud. Seda enam, et faktiliselt te ju exiga koos enam ei ela. Võib olla kohtukutset hakkab ka ex mõtlema ja on nõus sõlmima kohtuvälise kokkuleppe, et mitte jätkata pikka ja tüütut kohtuteed.

Isiklik soovitus on, et ära lapsega kohtumist takista, see ei ole õiglane lapse suhtes. Pealegi, kui mees peaks peale seda lastekaitsespetsialisti poole pöörduma on asjad sinu jaoks mõnevõrra halvasti, sest oled isal keelanud lapsega kohtuda. Saad noomida ja tulevikus on kohtus võimalik see teema samuti üles võtta isa poolt. Kaitse enda seljatagust ja käitu ise seaduspäraselt. Aga alusta kindlasti võitlust, kui ex ei taha ikka oma kohustusi täita korrektselt.

Jõudu!
 
Ema 17. veebruar 2011, kl 16.22
aitäh LadyRed. Tegelikult ju tõestima ei tahaks selliseid piiranguid seada aga lootsin ilma kohtuta asju lahendada. tundub et tõesti ainuke võimalus on kohus. Aga isegi kohtusse andmine läheb maksma minu teada 5000 eeku pluss veel kohtu ja advokaadi kulud. j
 
LadyRed 17. veebruar 2011, kl 16.29
Jah, ega ta odav lõbu ei ole ja kahjuks mitte ka kõige kiirem viis asju lahendada :( aga midagi teha ka pole ju. Lootus on, et ehk võtab su ex ikka mõistuse pähe ja saate kohtuvälise kokkuleppe (nii lahutuse, kui lapse osas), kui juba kirves pea kohal ripub. Siis saad hiljem poole summast tagasi.

Igatahes külma närvi ja võta elukaaslane toeks, küll kõik õnnestub :)!
 
mina 17. veebruar 2011, kl 20.18
Elatisenõude võid ka ilma lahutuse nõudeta sisse anda. See on riigilõivuvaba. Ning elatist saab nõuda tagasiulatuvalt 1 aasta. Samuti saab esitada koos elatisenõudega hagi tagamise taotluse, siis saab sotsametist elatisabi. Kui esitada nõue läbi maksekäsu kiirmenetluse, siis on elatiseabi taotlemise aluseks maksettepaneku lahend.
 
ema 18. veebruar 2011, kl 09.07
aga elatise nõuet ei saa ju esitada kui ametliku lahutust ei ole? rääkisin eile pikalt lapsega. ütlesin talle et ma ei keela tal oma isaga suhelda. suhelgu palju tahab( ise asi on palju isa tahab.) aga seletasin põhjuse miks ma seda keelasin. ta on suur juba ja sai sellest suurepäraselt aru
 
LadyRed 18. veebruar 2011, kl 11.17
Ja veel....usu mind, sa ei taha olla lihtsalt niisama abielus, kui teil enam praktikas ühist elu pole, sest mittelahutamise juures on veel 1 konks, millele tasuks mõelda. Kuna te olete praegu veel ametlikult abielus (ma eeldan, et ilma abieluvaralepinguta), siis on praegusel hetkel komplitseeritud sul ka igasugune isiklike varade muretsemine, sest nende osas võib ex samuti nõudmisi hakata esitama (ilmselt ta sealt küll midagi ei saa, sest ei suuda oma panust tõestada, aga lihtsalt niisama kiusu pärast ei ole ju välistatud, nähtud küll sellist asja). Ja siis on jälle mingi arutu varade jagamine. Ühesõnaga, sa ei saa teha iseseisvaid investeerimisotsuseid ainult enda jaoks seni kuni abielu veel kestab. Juriidiliselt on olukord ebamugav, sest abielu ei ole mitte ainult tore traditsioon ja sõrmus sõrmes vaid toob endaga kaasa ka varalised õigused/kohustused.
 
ema 18. veebruar 2011, kl 11.36
jah sul on õigus ...tegutsen
 
mia 28. veebruar 2011, kl 15.13
Ei ole lahutus ja elatis omavahel seotud. Mine juba hommepäev ja anna elatise nõue sisse. Ning elatist saad nõuda aasta tagasiulatuvalt ning elatise hagi on riigilõivuvaba. Nii et edu. Ei ole mõtet kannatada eksi terrorit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!