Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
kes annaks nõu???
 
nõutu 01. august 2011, kl 20.18
mure selline, et kohus mõistis ekskaasalt lastele elatise küll välja ning aastakese ka tagantjärele, kuid mis mul selle kohtuotsusega peale hakata? see vaid tühipaljas paber, poes maksevahendina ei kehti. milline peaks olema järgmine samm? kas ainult kohtutäitur saab aidata või on ka muid alternatiive?
kes oskab anda asjalikku nõu?
 
no 01. august 2011, kl 21.47
Ikka kohtutäitur, kui mees vabatahtlikult ei maksa. Täitur paneb ta arved kinni ja võtab vara ka kui ei maksa.
 
hilja 02. august 2011, kl 13.42
Ega ei olegi midagi peale hakata,varad kanditakse mujale ja rahad pannakse sõprade sugulaste arvetele jooksma kui vaja.mehed tulevikule ei mõtle et pensionis see raha käest võetakse.mõelda ja nõu küsida oleks siis vaja olnud kui lapsi planeerisite.
 
nõutu 02. august 2011, kl 20.48
to no - asi vähe teistmoodi, kui sa arvad, nimelt elatist lastele peab maksma laste ema. nii et minu arvete ja vara kallale täitur vaevalt et kipub.

to hilja - tõsiselt kahju et ei saanud sinult sellist "asjalikku nõu" siis kui lapsi planeerisime. muuseas, lapsed sünnivad siis kui selleks on aeg. igal lapsel on õigus elule. lapsed pole selles süüdi kui vanemate vahel viltu läheb. saad sa sellest aru?

Küsimus sama, kas on mingi variant ilma kohtutäiturita?
 
noh 02. august 2011, kl 22.20
lapsed sünnivad siis ''kui selleks aeg ja neil õigus elule'' suhtumise juures lohutaks sind ''andis jumal lapse, annab ka leiva''
 
teine rebane 03. august 2011, kl 10.00
Reeglistik on ju sama, olenemata sellest, kas maksma peab ema või isa. Kui teine pool ise maksma ei hakka, siis kohtutäituri juurde.

Endal kogemust ei ole, aga siit foorumist on jäänud mulje, et raha laekumine sõltub lõpuni peamiselt maksjast ning mingil määral kohtutäiturist.

Igatahes, soovin edu!
 
no 03. august 2011, kl 10.09
Vabandan, aga üldiselt on mehed need kellelelt alimente nõutakse.
Muud varianti kahjuks pole jh, sest vabatahtlikult naine ei maksa nagu aru saan.
 
epp 04. august 2011, kl 15.54
Üldiselt on ikka nii, et kui lapsevanem lapsest ei hooli, siis temalt ka seda elatusraha kätte ei saa. Ei võta kohtutäitur ka seda kusagilt välja, kui inimesel varanduseks ametlikult vaid seljariided. Ja paraku nii on need rongavanemad asja sättinud, et ei ole ei raha, sissetulekut ega ka vara......
 
kogemustega 08. august 2011, kl 12.38
no kohtutäituri abiga ikka vahel õnnestub midagi saada ka. ise pead olema muidugi väga järjekindel ja pidevalt täiturit tüütama, et ta sinu asja ajaks. minul nii õnnestus.

ja see ei ole õige jutt, et inimesel ametlikku varandust ei ole. ka minu eks tuli kohtusse kõige vanemate riietega töötut mängides. kohtunik soovitas tervel täisjõus mehel kiirelt töö otsida ja laste ees oma kohustused täita või vastasel korral ootab meest vangla (elatise mittemaksmisel on seaduse järgi võimalik määrata reaalne vanglakaristus). see siis hirmutas ja raha sai makstud mõne päeva jooksul.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!