Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
elatis
 
mees 06. oktoober 2011, kl 23.41
mis see normaalne summa on, mida elatiseks makstakse ja kas last on ikka õigus näha, kui elatist maksan
 
kle 07. oktoober 2011, kl 05.19
No mis küsimus?Mõnele on 200,mõnele 500 või isegi 1000 euri normaalne.Aga maksta ei tohi vähem kui pool miinimum palka e. mingi 130-140 euri.
 
no 07. oktoober 2011, kl 09.27
last on ikka õigus näha olenemata summa suurusest! Kui ikka sinu laps - võõrast last ei pruugita sulle miljoni eest ka näidata!:D
 
ehh 07. oktoober 2011, kl 10.30
tohib ikka küll maksta vähem kui pool miinimumpalka, isegi kohus mõistab vahel vähem ja omavahelised kokkulepped ei näe mingit summat ette.
 
khm 07. oktoober 2011, kl 12.10
Vähem kui pool miinimumist võivad maksta näiteks invaliidid, kelle ainumas sissetulek on invaliiduspension. Kui oled invaliid, siis muidugi.

Kui sa oled tööl käiv normaalne mees, siis pinguta püksirihma ja maksa see miinimumpalk.

Kui oavahel kokkuleppele ei jõua m,akstava summa suuruses, sisi kohus lahendab selle küsimuse tei eneda eest kui pooltest selleks soovi avaldab. Kui oma lapsega kohtumisel peaks probleeme tekkima, paneb selle ka kohus paika. Üldiselt on õigus isal last näha üle nädala nädalavahetustel näiteks.
 
ehh 07. oktoober 2011, kl 12.50
siiski on kohus vähendanud elatis talla miinimumi veel kahel juhul vähemalt. esiteks, kui teiste isa laste olukord halveneb märgatavalt ühe kasuks ja siis, kui isa suudab tõestada, et ta näiteks hoiab poole ajast ise lapsi või ostab neile kõike vajaminevat.
viimasel põhjusel on kohus jätnud ka elatise välja mõistmata.
 
kaa 07. oktoober 2011, kl 13.30
last on ikka õigus näha, ka sisi kui elatise maksmiseks nt raha ei ole
 
just 07. oktoober 2011, kl 13.41
ja mitte ainult näha, vaid ka lapsega koos aega veeta ja ilma teise vanema juuresolekuta.
 
mees 07. oktoober 2011, kl 19.37
miks mees peab maksma, kui naine aborti ei teinud???
 
to 19.37 07. oktoober 2011, kl 20.34
Kuidas saab üldse nii lolli küsimust esitada. Aga miks sina seksid naisega, kellelt sa last ei soovi? Leia naine, abiellu ja ole koos temaga, siis pole muret, et keegi peaks hakkama aborti tegema

Teemaalgataja: Miinimumelatis on hetkel 139€ aga üldiselt tuleb lähtuda lapse vajadustest. Kohtus vähendatakse miinimumelatist harva, tõesti siis kui lapse isa on invaliid vms. Isegi töötutelt mõistetakse elatis välja ja öeldakse, et leidku siis omale töö.
Last on loomulikult õigus näha, see ei sõltu sellest kui palju elatist maksta.
 
Eelmine 07. oktoober 2011, kl 20.53
Alati ei ole kõik nii must ja valge.Kui naine väidab,et võtab tablette ja probleemi pole, aga mõne nädala pärast teatab,et on rase sina maksad selle eest 18 a.Edu sullegi!
 
tjahh 08. oktoober 2011, kl 10.50
kui lapsi ei taha, aga seksi tahad, on meestel ju palju võimalusi, esimeseks abivahendiks on muidugi kumm - kaitsed juba ennast igasuguste pahalaste eest, mida pandav naine levitada võib, teiseks väheneb tõenäosus, et sulle varsti teadatakse, et palju õnne, saad papaks, peaaegu nullini. Veidi karmim vahend on vasektoomia, mis välistab pandava naise igasugused manipuleerimised, et nüüd saad isaks või et mingil ajal potsatab postkasti teade, et oletatav sinu laps vajab ülalpidamist elatise näol.

Aga muidu - isal on õigus oma last näha ja tegelikult lauskohustus temaga ka aega veeta. Kui naisega omavahel kokkuleppele ei saada, mis moodi ühise lapse jagamine peaks käima, siis kohtust saab abi ikka.

Normaalne summa on kindlasti üle 139€ kuus ja kui suur see olema peaks, peaksid 2 lapsevanemat omavahel rahumeelselt kokkuleppima - fakt on see, et kui läheb lapsevanematel kehvasti, läheb ka lapsel kehvasti, seda mõlemapoolselt. Ei saa tegelikult võtta sealt, kust võtta midagi ei ole või mitte anda, kui tegelikult endal on võimalusi, prioriteediks tuleks siiski panna laps, kes sellest kogu jamast kannatab kõige rohkem, mitte omavahelised suhted.
 
just 09. oktoober 2011, kl 01.23
mitte õigus vaid kohustus on isal last näha ja hoolitseda. KOHUSTUS on see sõna! õigused tulevad hiljem.
 
aga 09. oktoober 2011, kl 07.56
Mida teha kui raha küsimiseks saab ema alati aega leitud, aga kui tahaks last näha siis on sada vabandust miks see päev ei sobi
 
to aga 09. oktoober 2011, kl 09.56
loe uuesti:
isal on õigus oma last näha ja tegelikult lauskohustus temaga ka aega veeta. Kui naisega omavahel kokkuleppele ei saada, mis moodi ühise lapse jagamine peaks käima, siis kohtust saab abi ikka.
 
mees 09. oktoober 2011, kl 10.45
khm Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Üldiselt on õigus isal last näh
> a üle nädala nädalavahetustel näiteks.


Ehk paned ka mõne lingi oma väära väite tõestuseks?
Naabri-Maali väide muuseas ei kõlba.
 
to mees 09. oktoober 2011, kl 11.14
Kõik seadused on internetis vabalt kätte saadavad:)
Kui lapse emaga ei saa kokkuleppele, siis kõigepealt pöördud kohaliku sotsiaaltöötaja või lastekaitsespetsialiti poole ( lapse elukohajärgse) ja tema siis annab vastavalt nõu, kuidas edasi. Tavaliselt lepitakse kokku, millal laps isa juures viibib ja kui kokkuleppele ei saa, siis ei jää tõesti muud üle kui kohtusse pöörduda.
Siis pannakse juba kohtu poolt need ajad paika. Ja inimlikult võiks aru saada, et kui laps on tõesti HAIGE aga isal on temaga kohtumise päev, siis ei ole vaja last välja vedada oma kodust. Sama on sellega, et kui lapsel on plaan näiteks minna lasteaiakaaslase või koolikaaslase sünnipäevale vms. aga just sellel päeval peaks ta viibima isa juures, siis võiks ikka lähtuda lapse soovist.
Ma õnneks ei ole ise üksikema aga kahjuks olen kõrvalt neid olukordi näinud. Ja kahjuks on enamasti nii, et siis kui isa peab leppekohaselt lapsega koos olema, ei ole isa kusagil ja laps nukrutseb, et isa ei saanud tulla ja ema on see kes lohutab ja peab last rahustama. Tore muidugi, kui isa ise helistab ja selgitab lapsele, et ta seekord ei saa- need on need korralikumad isad, kes lapsest tõesti hoolivad. Aga julmem on lapse suhtes siis, kui isa tegelikult lihtsalt ei viitsi või on tal vaja sõpradega "ringi töllerdada". Ja samas, mõnikord kui just lapsel on mingi oma tegemine, siis tuleb isa kohale ja käratab, et laps peab täna temaga koos olema, sest nii on kokku lepitud.
Rohkem inimlikkust, see ei ole mingi ema ja lapse isa vaheline võitlus, vaid esiplaanil peavad olema lapse huvid.
 
jah 09. oktoober 2011, kl 12.16
Seadus on ülekohtune lapse suhtes.
Kui isa last ei näe, on õigus kohtulikul teel külastusajad rakendada ja selle eest hoolitsegu ema, et saaks täidetud. Vastasel juhul on sotsiaalamet, kohus kuni politseini välja kukil. Trahv üksi last kasvatavale emale väga soolane ja tänagu õnne kui last üldse käest ära ei võeta.
Aga kui isa jätab lepitud kohtumisele tulemata ei juhtu midagi...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!