Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
elatisraha miinimum
 
üksikema 11. oktoober 2011, kl 13.14
Kas keegi teab kui suur on elatistaha miinimum ja kuhu peab avalduse viima, et seda taodelda.
Kusagilt lugesin, et 130 euri. Kuid kas see summa on mõeldud ühe lapse jaoks või on see miinimum olenemata laste arvust? Mul on kaks last. Isa teenib hetkel vähe, kuid mingit abi ta peaks ju ikkagi oma laste kasvatamiseks andma.
Kas elatisrahade küsimus lahendatakse alati kohtus?
Kas alati peab esitama laste kulude kohta tšekid?
Kas selle hagi esitamine läheb mulle ka midagi maksma?
Kas määratud elatisraha pealt pean ka täiendavalt mingeid makse maksma?
 
c 11. oktoober 2011, kl 14.25
Tšekke pole vaja, pead maksma tulumaksu elatise pealt
 
oi ei! 11. oktoober 2011, kl 15.32
to C!

ei ei enam ei pea maksma mingit tulumaksu see kes elatist saab, juba 2011aasta algusest on see nii, et ei pea enammaksma tulumaksu!
 
1vastus 11. oktoober 2011, kl 22.54
Ei, enamus inimesi jõuavad omavahel kokkuleppele elatise maksmise suhtes. Kohtusse jõuab ikka väga väike %, tavaliselt lahendavad kaks normaalset, täie mõistusega ja suhtlemisvõimelist lapsevanemat selle omavahel. Kui meest ei usalda, tehke notariaalne leping. See kohustab sama vähe/palju kui kohtulikult määratud elatis. Kes tahab maksta, maksab ja kes maksta ei kavatse, ei maksa.
Kui rahaliseld raskused, siis pole ju mõtet riigikassat toita oma piskust.
 
Elatistaha 16. oktoober 2011, kl 14.50
Üldjuhul on siiski 130 EUR lapse pealt miinimum. See millist summat sa soovid, et tema maksab saad juba määrata kiirmenetluse avalduse täitmisel. Kahe lapse pealt peaks see summa olema siis 260 EUR. Samuti ei olene selle maksmine lapsevanema palgast või sissetulekust, aga siiski tema peab selle iga kuu sulle ise üle kandma. Niisiis, kui on ISA, siis kannab, kui EI, siis ei kanna kah. Soovitan siiski nõue kohtusse sisse anda. Miks ei võiks siiski asjad ametlikult käia. Sellest aastast ei pea tõesti ka maksma enam tulumaksu summalt. See oli ikka nõmeduse tipp, kuna ametlikult töötavad inimesed siiski ju maksavad oma palgast tulumaksu ja miks peaks ühelt summalt kaks korda seda võtma??? Aga no Eesti seadusi silmas pidades pole mitte midagi imestada...KAHJUKS.
 
minul töötu eksmees 20. oktoober 2011, kl 16.13
Aga kui lapse isa on töötu? viinaveaga kah veel?
Kas temalt peaks ka selle 130 euri välja pigistama?

Seni olen küll poole vähemaga leppinud, sest näen et surm ka ei võta sealt, kus pole. Ei taha ebainimlikuks minna temaga. Aga talvel on mul vaja suurte küttearvete tõttu toimetulekutoetust taotleda, ja siis pean kirja panema ju selle 65 euri, mis ma talt saan. Aga äkki olen ma lausa KOHUSTATUD temalt täissumma välja nõudma? Ausalt öeldes, minus ei ole seda nahhaalsust.
 
to minul töötu exmees 21. oktoober 2011, kl 07.59
sul on väga tore suhtumine!
sinus ei ole seda nahhaalsust, et oma lapse isalt lapsele minimaalsetki elatisraha küsida .. nojah.. sul on aga nahhaalsus oma last alavääristrada ja nahhalselt sa lihtsalt ei võimalda lapsele seda mida lapsele vaja oleks...
Sa oled ema ja pead oma last kaitsma ja lapse huvide est seisma.

Ja seda toimetulekutoetust - sa ei saa mitte mingit toimetulekutoetust seni kui sa pole viinud sotsiaali kohtutäituri tõendit, et mees sule elatist maksnud ei ole,või siis nende väikeste summadega, mida sa saanud oled...
Aga seda tõendit sa kahjuks ei saa enne kui oled sõlminud mehega elatise kohta notaris kokkuleppe miinimumsummale mis on pool miinimumpalka ehk siis 139 eur ja mõned sendid... Seejärel lähed selle kokuleppega täituri juurde ja täitur hakkab mehelt sisse nõudma ja kui raha ei laeku või laekub vähem vaat sis sa sadki selel tõendi mida sotsiaal arvestab sulle toimetuleku määramisel.

Ei pea kophtu kaudu jah asju ajama, aga kui mees notarialse lepinguga nõus poel siis tuleb sul minna kohtusse...

Ja veel kui su laps saab täisealiseks ja talon ehk oma peregi. Isa aga joob end sandiks ja vajab hooldust, hooldamist, ehk hooldekodugi. - siis on sinu lapsel täielik kohustus oma isa eest hoolitseda..
 
viimasele 21. oktoober 2011, kl 09.34
Ei saa juuksekarva lõhki ajada, võib- olla isa aitab mõnel muul moel hakkama saada kui rahaliselt. Last hoida, remonti teha või lasteaiast koju tuua. Kui inimesel on ajutised raskused tuleb sellesse normaalselt suhtuda. Ka peredes juhtub et üks vanem töötuks jääb ja vaja kitsamalt läbi ajada.
Bioloogilise isa eest kui sandiks jääb, on seaduslik kohustus hoolitseda nii või teisiti. Pole vahet kas maksis elatist või mitte.
 
Et siis... 21. oktoober 2011, kl 13.43
Minu eks maksab 190 eurot kuus ( lapsi on kaks ) ja no mitte ei leia tema aega, et nendega tegeleda ja aega koos veeta. Aga tunnen ka, et ei saa ju liiga teha, ega tal seda raha ju ka niipalju pole. Ja uue naisega ka uus laps ja ...
 
to 21. oktoober 2011, kl 09.34 21. oktoober 2011, kl 16.31
oot sa tahad siis öelda, et kui minu laste isal on üldse kokku 8 last mööd ailma laiali ja elatist ei ole ta maksnud eriti midagi, vaid niisama viilinud kõrvale sellest. Ka lastega ei ole ta tegelenud välja arvatud vanim poeg, kes ise isa kaela peale ronis ja eks tema ema ka suunas seda poega, et tema saaks ja oleks. Ses mõttes suunas, et viis poega isa juurde, õiendas isaga, et see lapsega ei suhtle. Kui poiss oli 18 siis põrutas soome ära ja isa kasvatas koolitas last, ostis korteri, auto jms mis eluks vaja tegi pulmad kui noormees naise võttis jne.
Mäletan, et kui see noormees oli juba kooli lõpetanud ja töötas ise siis ta tahtis mingit hirmkallistjalgratast ja isa ostis talle selle, aga samal ajal küsisin ma 100 kr lapse kooliekskursiooni raha, et kas saab aidata - selleks isal raha polnud.

- et siis nüüd kui on elatise võlad teistele lastele ja kui ta pole nendega ka tegelenud -
et siis saab nõuda neilt kõigilt võrdselt elatist? või enda ülalpidamist, hooldamist?

Tean et noorima lapsega pole ta üldse tegelenud, kõndis minema kui laps oli paari aastane
 
Et siis jah.. 21. oktoober 2011, kl 16.35
Minu eks maksab 190 eurot kuus ( lapsi on kaks ) ja no mitte ei leia tema aega, et nendega tegeleda ja aega koos veeta. Aga tunnen ka, et ei saa ju liiga teha, ega tal seda raha ju ka niipalju pole. Ja uue naisega ka uus laps ja ... ja no minu lapsed need võiadki viletsamalt elada, peaasi, et ikka isale endale jätkub ja tema uuele lapsele ja uuele perele..

Sry, ka mina lepisin kunagi, ag asiis läksid asjad nii kaugele, et kui mees uuest naisest lahku läks ja veel uuema leidis, vat siis tuli see uus naine oma lapsega hoopiski minu kukile...
no et anna laste riideid mis su lapsele väikeseks jäänud ja et seda või teist vaja ja et hoidku mu lapsed tema last, et ta ikkagi nende noorem õde...
- ja kui mu lapsed täiselaised olid ja tema oma veel alla 16a siis hakkas tahtma, et kuiisa ei toeta siis peaksid ju ka vanemad õed nooremat toetama - no olevat selline seadus... Kui ta laps lõpetas põhikooli siis saadeti linna gümnaasiumija et no et saab ehk lapse teile elama...
 
viimastele 21. oktoober 2011, kl 17.38
Jah, seadus on seadus ja lastel kohustus vajadusel isa hoolduskulud maksta võrdsed. Seaduses pole kirjas, et hooldab see laps, kellele jalgratas kingiti. Juhul kui just see esmasündinu ja ainuke kes toetust saanud, pole võimeline mingil põhjusel isa hooldama siis toetavad need kes midagi pole saanud aga kellel täiskasvanuna palk lubab.
Tele kallid naised võib ainult kaasa tunda, et sellise mehega otsustasite lapsi teha ja olite nii rumalad et lapse isa nimele kirjutasite.
 
to 21. oktoober 2011, kl 09.34 21. oktoober 2011, kl 16.31 21. oktoober 2011, kl 21.29
eelkõnelejale!

mul on üks laps selle mehega, kel kokku 8 last.
ja mis puutub hooldamiskohustusse siis ega ikka ei pea küll laps isa hooldama kui isal on elatise võlg üleval lapse 18a saamisel.

Samas tean juhust kus isa surma korral ühe lapse ema nõudis elatise võla välja mehe uuelt naiselt j auus naine oli sunnitud kodu müüma selleks et esimene naine saaks oma elatise võla kätte.
 
mati 01. detsember 2013, kl 11.30
Elatistaha Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Üldjuhul on siiski 130 EUR lapse pealt miinimum. S
> ee millist summat sa soovid, et tema maksab saad j
> uba määrata kiirmenetluse avalduse täitmisel. Kahe
> lapse pealt peaks see summa olema siis 260 EUR. S
> amuti ei olene selle maksmine lapsevanema palgast
> või sissetulekust, aga siiski tema peab selle iga
> kuu sulle ise üle kandma. Niisiis, kui on ISA, sii
> s kannab, kui EI, siis ei kanna kah. Soovitan siis
> ki nõue kohtusse sisse anda. Miks ei võiks siiski
> asjad ametlikult käia. Sellest aastast ei pea tões
> ti ka maksma enam tulumaksu summalt. See oli ikka
> nõmeduse tipp, kuna ametlikult töötavad inimesed s
> iiski ju maksavad oma palgast tulumaksu ja miks pe
> aks ühelt summalt kaks korda seda võtma??? Aga no
> Eesti seadusi silmas pidades pole mitte midagi ime
> stada...KAHJUKS.

ma kulutan lapsele ca50-80€ kuus ja maksan elatisraha...mida tee virisete minge tööle naised,pole vaja kellegi kukil elada,eks!
 
varuserid 01. detsember 2013, kl 17.53
vinguda võib ikka. ka siis kui teed juhusuhtes olles üheksanda lapse tahaks ju ka pappi saada.
ajukääbikute teema, normaalsetel lapsevanematel pole kohtuuksi vaja kulutada kui lahku minnaks, saab omavahel kokku leppida
 
nojaa 01. detsember 2013, kl 23.16
saigi kokku lepitud, aga mees ei pidanud kokkuleppest kinni... no polnud palju tahetud, et korra kvartalis käiks lastega suhtlemas, annaks igale lapsele oma äranägemise järgi taskuraha ja kuna tegeles põllumajandusega siis aastas oma toodangust pool siga ja 6 kotti kartuleid poleks 5 lapse jaoks palju vast olnud...

tänaseks lapsed suured ilma nende kartulite ja lihata ja taskurahata.
kuid nüüd papake vajab hooldust ja nõudis küll kohtuga lastelt endale rahad välja
saab siis 50 eur igalt lapselt...
 
mnjaa 03. detsember 2013, kl 00.44
Kui paljud naised tegelikult üldse elavad kellegi kukil? Suurem osa käib tööl, aga rongaisad armastavad siiani keksida meeste kukil elavate naistega, muuga pole neil ju keksida. Oleks siis, kelle kukil elada... Te, mehed, teenite ju sandikopikaid, kui tulete foorumisse hüppama nende summadega, millega te arvate endid kõvad mehed olema. Irw
 
pärgel 06. detsember 2013, kl 18.06
Miinimum on ainult siis, kui kõik on tavapärane, lapsi vähe, isa tööealine ja terve.
Kui aga näiteks isa on invaliidsuspensionil või tal on palju lapsi, siis kohus miinimumi ei määra, vaid võib seda isegi nullini vähendada. Ka võimalikud võlad kustutatakse.
 
eelmisel õigus 06. detsember 2013, kl 22.37
ja lisan veel, et kui siis laps sab 18 a täis, on isal täielik õigus elatist nõuda
 
ekka 07. detsember 2013, kl 00.22
Elatis on praegu veel 160 üks laps. Uuest aastast tõuseb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!