Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
alimendid
 
huviline 11. oktoober 2011, kl 14.31
tere.
minul küsimus selline , et kui mu lapse emal on uus elukaaslane juba pikemat aeg(kolm-neli aastat) ja lapse ema nõuab alimente.
kas ei loe see, et lapsele olen ma kodu kindlustanud , nimelt laps ja tema ema elavad minu korteris. emal on uus elukaaslane ja lapsele olen ma andnud raha tema arendamise jaoks alati .
 
no 11. oktoober 2011, kl 14.44
mida sa sellest korrutad, et lapse emal uus elukaaslane. See ei puutu sinu ja su lapse elatise küsimuses absoluutselt asjasse. Nii et sellest pole üldse mõtet rääkida. Üldiselt on ettenähtud, et elatis tuleks maksta rahana, aga sa võid ju teha ettepaneku, et võetaks mingi summa ulatuses arvesse seda korteri asja. Ja mis summadest selle arendamise rahade puhul jutt käib? Kui jutt on 10 eurist kuus näiteks, siis vaevalt seda piisavaks loetakse.
 
noh 11. oktoober 2011, kl 22.56
Kui korteri maha müüd, saad elatist mitu aastat nendest rahadest maksta.
 
kadri 12. oktoober 2011, kl 09.22
Mina elasin ka lapse isa korteris, aga üldse ei kottinud, mina maksin ju arveid... Ja lapsel on kasvamiseks vaja toitu ja riideid ja erinevaid arenguvõimalusi (trennid, ringid, teatrid, kinod jms.) MA arvan, et 139 eurot kuus oma lapse jaoks ei ole ju palju tahetud.
Mina olin veel nii ülbe, et nõudsin aasta tagant järele miinimum summa. Aga nüüd igakuiselt saan kaks korda rohkem. Lõpuks kolisin salaja ta korterist välja, ilma et oleks talle teatanud. Niiet ära aja naist kurjaks, köhi papp välja ja hoolitse oma lapse eest....
Aga peale kohut läksid meie suhted lapse isaga ideaalseks...;)
 
icc 12. oktoober 2011, kl 11.17
Ma oleks selle korteri maha müünd.
Aga üldiselt, viskasin ma naise lihtsalt välja ja ei maksa talle siiani sentigi, ta nõudis küll, kuid kohtusse anda ei saa.
 
to icc 23. oktoober 2011, kl 15.06
Nojah, ju sa siis oled jah.... veidrik
 
Neiu 03. november 2011, kl 11.55
Loeb ikka! Mina sinu asemel müüks korteri maha ja laseks siis kohtu/täituri kaudu vms alimendi suuruse ära määrata/kokku leppida, et asi ikka ametlik oleks ja teeks müügist saadud rahale konto kust otsekorraldusega läheb alimentide raha maha.
 
Neiu 03. november 2011, kl 13.03
Teine variant on see, et anna korter üürile, kas siis eksnaine või keegi teine (mõtekas oleks teha tähtajaline üürile andmine). Ja alimendi jaoks raha olemas.
 
kata 07. detsember 2011, kl 14.48
ahaa,korterit ei saa maha müüa kui sinu alaealine laps elab seal,sest lastekaitse seadus ütleb,et mõlemad lapsevanemad peavad hoolitsema lapse eluaseme võimaluse eest ja seda peale elatusraha maksmise.Või aga lapse tünni tegema!Ja elatisraha maksjale peab peale elatise maksmist endale pool miinimumpalka kätte jääma-kõik küsimise vormistamise ja vajaduste tõestamise vaev.see miinimum pole mitte lapse kohustus saada,vaid alla selle lihtsalt ei või maksta.Tõestad ära palju vaja ja talle jääb kätte seaduslik pool palka,kui välja ei tule,mingu sotsiaaltoetusi küsima,seal arvestatakse,et ta on igale lapsele vähemalt 140euri ära maksnud.Ärge laske end tõmmata,laps teid selle eest ei täna,et tal kõht tühjaks jääb!
 
m27 09. detsember 2011, kl 10.10
saada p..sse see eit ja kihuta ta oma korterist välja!
korter kirjuta oma nimelt ära ja ka muud kinnisasjad või ka auto! - pole mõtet l..si poputada!
 
to kata 09. detsember 2011, kl 11.27
kata, ära räägi rumalat juttu
lomulikult saab korteri müüa ja koos nn üürilistega, see juba uue omaniku asi kas teeb üürilepingu edasi või tõstab välja
 
kuri 12. detsember 2011, kl 20.12
Kadri....
sinusugused naised rikuvad oma laste elud ja laste suhted isaga. Meil sama asi, eks jooksis ka kohtusse ja ei ole need suhted paremad midagi. Mehel saab nuud varst aeg tais aga ek saab aru, et nuud enam keegi lapsi ei toeta. Kuidas kull koolid peale gumnaasiumi lopetatud saavad, pole orna aimugi ja ma ka ei hooli. Votku nuud laenud ja ulikoolitagu. Vat nii Kadri, kull sul ka veel aeg tuleb.
 
to kuri 12. detsember 2011, kl 23.49
eks see kuidas lapsed peale keskkooli / gümnaasiumi hakkama saavad on juba laste endi mure - nüüd enam ei pea vanemad neid toetama. Mingu tööle ja teenigu ise raha ja käigu töökõrvalt koolis
Kuid siiski jah emad ikka toetavad ja otsivad võimalusi lapsi aidata.
Isadel on aga aeg hakata ootama omi õigusi, et siis lastelt endilt elatist nõuda
 
to to kuri 13. detsember 2011, kl 13.29
sa muidugi tead kõike, et isad muudkui nõuavad ja emad toetavad ja kõike seda üldistavalt, aga tegelikult on küllalt ka vastupidi ja loomulikult ka kolmas ja neljas variant või rohkemgi.
 
to kuri 13. detsember 2011, kl 17.32
to to kuri

ei mina ei tea kõike ja see ei ole üldistamine, kuid tavaliselt sellised isad kes kuidagi ei taha elatist tasuda ja rõõmustavad et see kord läbi on, ei tunne just eriti sageli huvi selle vastu kuidas ja mis kas kus laps edasi teeb on õpib..

kuid paraku on kogemus kus üks selline isa just äsja nõudis lastelt elatist kuna ta tervis nüüd vilets.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!