Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
laste kooselu tagajärg
 
prits 22. august 2012, kl 09.40
vaidlesime sõbrannaga pidevalt,kas on õige,et 15.a. tüdruk toob koju peigmehe,kes jääbki tema juurde elama.sõbranna leidis, et väga õige on - laps silma all ja teab kus ning mida teeb. Nüüd on häda käes tüdruk 5ndat kuud rase ja kutt lasi rõõmsalt jalga. sõbrannal ei jää nüüd muud üle kui saada vanaemaks ja hakata ka lapselast kasvatama. Peres on veel üks laps ja majaduslik olukord väga keeruline.
Mina ei pea õigeks - käigu ja kurmaeerigu, aga kooselu kooliajal on lubamatu. jõuavad küll koos elada ja tehtu seda siis,kui oma katus peakohal. või olen vanamoodne?
 
. 22. august 2012, kl 09.51
Vanamoodne mitte, aga paras targutaja ilmselt küll. Ma ei saa aru, mida on pidevalt vaielda selle üle, mida keegi õigeks peab või ei pea? Igaüks elagu enda arusaamade järgi ja lasku teistel sama teha!
 
tipa 22. august 2012, kl 10.21
Meil on selline situatsioon, et meile sätib üks 17-aastane tüdruk siia elama, koolis ei käi, tööl ei käi, ja kuigi ta veel sellel sügisel saab 18, ei ole meie meelest küll kuidagi sobilik, et nii noor neiu sätib ennast poisi vanemate kulul elama. Oleme seda talle muidugi ka öelnud.
Kui mingi poiss tuleb 15-a tüdruku vanemate juurde elama, no see on ikka täiesti mõeldamatu ja lubamatu, ei oleks tohtinud sellist asja juhtuda lasta. Ja et 15-a tüdruk saab nüüd vallasemaks - no kus selle tüdruku ema silmad varem olid?!
 
nujah 22. august 2012, kl 10.41
kui tütar ega poiss ei tea, kuidas rasedusest hoidud, siis ega see titt oleks ka ilma kooseluta tulnud. Noored on ses suhtes andekad ja leiavad asjatamiseks koha.
 
Hehh 22. august 2012, kl 13.12
Sel juhul tuleb noortega rääkida ja anda teada, et on vahendid, millega soovimatut rasedust ja haigusi vältida. Kui juba tahtmine siis seksivad niikuinii lased oma katuse alla või mitte.
 
ka ema 22. august 2012, kl 13.45
meil samane olukord, tütrele, 16a, tekkis ka peika, tuli meile oli meil jäi öösekski vahel. Kuid andsin alati teises toas talle magamise võimaluse.
Kord kui olime kahekesi siis teatasin poisile otse, et vaadaku ette, et ei hakka mu tütrele titte tegema, et ma ei soovi veel vanaemaks saada... ja nende last kasvatam ahakata kuna noored mõlemad veel ja koolid õppimine ees.
 
tipa to ka ema 13.45 22. august 2012, kl 15.04
Tänapäeval on ikka täiesti vastupidi: alaealised tüdrukud teevad poisile lapse, sest loodavad, et siis saavad poisi endale. Kuna minu lapsed on praegu selles eas, s.t. +-18, siis tean mitut juhtumit, kui plika poeb vägisi poisile voodisse ja saab temalt KOGEMATA lapse. Sõbranna poeg läks sellise tüdruku ohvriks, 18-a plika tegi pojale lapse ja keeras poisi elu tuksi, ei saanud enam ülikooli ega midagi, tuli tööle minna, et "perele" raha teenida.
Minu poega ähvardab praegu sama saatus, sest üks neiu avaldab häbematult survet pojale, igal võimalikul ja võimatul juhul jääb ööseks siia, tuues igasugu ettekäändeid (buss läks ära, koduvõti kadus ära jne, jne). Olen plikale öelnud, et katsugu ainult meie poja elu ära rikkuda, poeg tahab järgmine aasta ülikooli minna, aga kui talle titt kaela määritakse, on õppimisega kõik.
 
eli 22. august 2012, kl 16.09
Issakene, kasvatage oma poegasid normaalseteks meesteks, mitte sellisteks, kellele iga tibi võib "survet avaldada" ja "kogemata" lapsi teha. Normaalne mees sellistega ei suhtlegi. Aga noh, kui vanemad pole oma kasvatustööd teinud, siis on ju hea öelda, et "saatus" tabas minu latsekest ja talle "määriti titt kaela". See jutt ajab naerma :D
 
ka ema to tipa 22. august 2012, kl 17.55
minu tütar ei käi kusagil poissi noolimas. Ta vaeseke ei tulnud selle pealegi, et pois smidagi rohkemat tahta võiks kui vaid sõprus on. Käisid koos üritusi korraldamas ja noortekeskuses asju ajamas.

Ja poiss oli see kes pidevalt bussist maha jäi ja polnud siis kusagil ööbida.
 
einoh 22. august 2012, kl 18.01
vanemate asi on ikka hoida lapsed kodus ja mitte lubada neid enne aegu vanainimese asja tegema ja koos elama.
 
süüdimatud poisid? 22. august 2012, kl 18.10
oot, teie vaeseid poisse vägistatakse? kas poiss pole siis kuulnud (ema pole õpetanud?), et kui ei taha lapsevanemaks saada, siis oma tilli kuskile ei topi. äärmisel juhul - kummiga. aga poisid ju kummiga ei taha, siis hiljem hea kõik vastikute tüdrukute kaela ajada... vägisi ikka ühelegi poisile/mehele last ei tee, kui too ei taha ja oskab hoiduda
 
eh-eh-eh 22. august 2012, kl 18.51
22. august 2012, kl 09.51
Vanamoodne mitte, aga paras targutaja ilmselt küll. Ma ei saa aru, mida on pidevalt vaielda selle üle, mida keegi õigeks peab või ei pea? Igaüks elagu enda arusaamade järgi ja lasku teistel sama teha!

Kulla laps, aga milleks siis sinu arvates foorumid on? Mis nende eesmärk on, kui mitte arutlemine, vaidlemine ja oma seisukohtade väljaütlemine?
Kui sind veel selline asi ei huvita, siis milleks foorumisse tikkuda?
 
irv 22. august 2012, kl 20.16
ma oleks täisdebiilik, kui ma laseks mõne võõra poisi või tüdruku oma koju oma lapsega trukkima, teeks neile aseme ning manitseks: vaadake siis et titte ei tee. kui lapsel on mõistus peas, püksid jalas ning eneseväärikus olemas, siis ei roni küll keegi vägisi voodisse ega määri "kogemata" last kaela. mõelge ka enne, kui lollusi hakkate rääkima. aga ega tipa polegi inimese nimi, vaid koerakese.
 
poja ema 23. august 2012, kl 12.39
sellsit lolli viga ma küll ei tee, et kui poeg saabki lapse - siis peaks hakkama kohe pereisaks. Last muidugi tuleb ülalpidada, aga see on ka kõik. Kui just suur armastus ja soov koos elada ei ole, juhusuhetest aga peret ei looda
 
z 23. august 2012, kl 17.03
loodame et ema vähemalt tytart syydistama ei hakka.. et too ema viga kordas.tema lahkel loal.
vaid õpiks ära, et igal teol on tagajärjed.. need kas siis meeldivad v mitte. ja siis juhiks ka laste tähelepanu sellele. see ei tähenda alati et peab kõike keelama. aga kui on tähelepanu juhitud, siis hakkab inimene mõtlema. mille eest ta tahab ja viitsib ja on võimeline vastutama.
nyyd on vaja mõelda tulevase beebi peale.. kas nad on võimelised vastutama.minumeelest peaks ema tytrelt andeks paluma..ja ytlema talle et see pole tema syy. ja siis otsustama, mis on beebile parem. kui ikka tõde on, et ei saa hakkama, siis tuleb seda tunnistada. pole mõtet punnitada. võibolla keegi just ootab seda last
 
sooh 24. august 2012, kl 17.21
Eks nad võivad selle tite ka mujal ära teha. Kuid igapäevase kooseluga on see apsaka võimalus muidugi suurem. Ei lubaks kooselu. Aga kui seda siiski lubada, siis egas midagi - tüdruk peab kindlasti ka pille võtma hakkama. Pole tervisele hea varakult hormoone sisse ajada, aga titt teismeeas on veel hullem variant.

A see mamma ajab küll naerma, et kes tüdrukuid süüdistab ja poisse mingiteks vastutusvõimetuteks imbetsillideks peab, kes ise ennast kaitsa ei oska ega peagi oskama.
 
vale 24. august 2012, kl 17.28
Ma pole küll sellist trendi näinud, et alaealised tüdrukud suisa tahavad lapsi ja eesmärgiks poisse püüda. Ja ei tunne ka kedagi, kes viimastel aastatel nii noorelt lapse saanud. Ei taha nad keegi alaealisena lapsi ega kujuta end emana veel ettegi, sest see pole seksikas, aga see on tänapäeva noortele palju tähtsam asi.
 
poja ema 01. september 2012, kl 08.34
mina olen lapsele selgeks teinud -ei mingit kooselu kuni gümna lõpuni, kui läheb edasi ülikooli ja tekib suhe - siis palun. kui aga mõni neiuke ikkagi tahab ja poiss tema juurde kolib - siis pidagu see pere mu poega ka üleval. kodus on tal oma tuba, söök laual ning mingit võõrast peret ma rahaliselt toetama ei hakka
 
irwirwirw 01. september 2012, kl 14.23
tundub, et kui lapsevanemad on ise parajad ringihoorajad, siis 'juhtuvad' nende lastega sellised ennekuulmatud lood
 
mis siin irvata 02. september 2012, kl 16.13
Eks muster kipub korduma, aga juhtub vahest ka väga eeskujulikes peredes neid liiga varajasi teismeliste tittesid tulema.
 
nojaa 04. september 2012, kl 13.41
"Muster kordub" siis, kui kokku saavad korralikust perest pärit noormees ja ebanormaalsest perest neiu, kellel on kodus kasuisa ja mitu poolõde-venda. Selline tüdruk just poebki korraliku poisi voodisse, sest näeb, et selles kodus on 100% turvatunne, mida tema perekonnas pole iialgi olnud, kui ema vahetab pidevalt mehi ja saab uusi SOOVIMATUID lapsi juurde. Nii tekibki "kultuurišokk", korralikust perest pärit noormehe vanemad ei suuda mitte kuidagi leppida sellise "miniaga", kes pole oma kodus tunda saanud kodusoojust ja vanemate armastust.
 
nojaale 04. september 2012, kl 16.51
aga korralikus kodus on arvatavasti ju räägitud rasestumise ärahoidmisest ja lapse saamisega kaasnevast vastutusest. ei usu, et noormehed oleks sillas mõttest teismelisena isaks saada.
 
lastega 06. september 2012, kl 15.14
mina lubasin. enne peab loomulikult "kodutöö" tehtud olema. selgitasin päris põhjalikult kõiki ohte. kuna mul on lastega vägagi avatud ja usaldav suhe, siis ei olnud probleeme nendest asjadest omavahel rääkida. ei tekkinud mingeid probleeme, lõpetati koolid ja ülikoolid. nüüd on korralikud pereinimesed ja teevad karjääri :)
 
tean 20. september 2012, kl 11.28
Kui lapsele seletada asju valguses ja toonis, et sa vaid rikud siin elu ära, siis ei ole vanemate kasvatus õige! Mitte ükski noor ei taha kuulata sellist keelamist ja paika panemist vanemate poolt. Nad kuulaks ja käituks vastavalt, kui neile läheneda a la, ma saan aru su soovist ja tahtest, aga oled sa ikka teinud midagi, et kaitsta võimaliku raseduse eest? Nõustuda lapse arvamusega asjast, kuulata rahulikult ära tüdruk jne.
Mina laseks küll neil rahus oma elu elada, aga ennem olen tõenäoliselt meeldivate pereõhtute vestluste käigus selgeks teinud, kas see on ka ohutu.
Nüüd on muidugi igaühe enda asi mõelda, kas neil üldse eksisteerivad sellised koosviibimised ja avameelsusõhtud (ei maksa last süüdistada, kui ise oled lapse elu ja perekonnaelu nihu keeranud). Teine minu arvamus on, et kui laps saab lapse, siis miks on üldlevinud arvamus, et elu on läbi? Kas kahe lapse vanemad siis ei tõesti ei ole suutelised veits toetama niikaua kuni lapsed saavad ka ülikoolid lapse kõrvalt lõpetatud? Beebi ei vaja mingit erilist suurt rahalist väljaminekut. Vajab põhimõtteliselt vaid ema-isaarmastust, rinnapiima ja kaisus magamist. Kärud on saadaval väga soodsalt netist. Ei ole see maailmalõpp kui laps saab lapse.
 
kaia to tean 20. september 2012, kl 12.04
Kuule, pea nüüd hoogu, mis Ülikool lõpetamisest Sa siin jahud?! 16-17-aastastel emmedel pole gümnaasiumgi lõpetatud!?
Ja loomulikult EI PEA emad-isad toetama, sest reeglina on neil endil ju ikka rohkem lapsi, no ei ole ju seda raha kellelgi nii palju, et veel KAKS last juurde võtta: lapse elukaaslane ja lapse laps!?
Näiteks meil on 2 last, oleme oma rahadega arvestanud nii, et koolitame oma lapsed ülikooli lõpuni ära, aga siis prauhh, ühel päeval teatab poeg või tütar, et "nii, nüüd saate 2 last lisaks, sest mina saan lapse ja mu lapse ema või isa tuleb ka meile elama, aga kuna me oleme alaealised ja tööl ei käi, siis peate teie meid ülal pidama".
Mõtle nüüd ikka natuke loogiliselt!
 
tean 20. september 2012, kl 12.49
No loogiliselt mõeldes on asjad nii, et poisil on ka olemas vanemad, kes peaksid hakkama osalema, mis kergendaks koormat. Teiseks on olemas esialgu ka lapsele toetused. Kolmandaks on õhtukool olemas kuhu lapsed saavad edasi jääda ja õppimise asjadega edasi tegeleda. Mõne aasta möödudes pärast koole saavad nad tööd vaadata ja kui aus olla, siis õhtuka ja kaugõppe kõrvalt saab ka natuke tööd teha.

Teine variant oleks see, et nad on mõlemad koolid pooleli jätnud, vanemad neid ei toeta, saadavad laia ilma, lapsed on moraalse ja rahalise toetuseta. Nad ei saa töötades korralikku elamist lubada, sest pole sellise haridusega suurt palka. Samas nad mäletaks elu aeg, kuidas nende toredad vanemad nad enda elust niimoodi välja viskasid.

Emad-isad PEAVAD toetama kuni laps jõuab täiskasvanuikka, isegi siis kui nad saavad lapse!

See et peres on veel lapsi, teeb asja otseloomulikult raskemaks, aga elu on näidanud, et kui korralikult läbi mõelda, on asjadele alati parem lahendus. Mängus on vaid su enda tahe, kas sa ikka piisavalt tahad aidata!!!
Kui sa piisavalt tahaks enda last aidata tema olukorras, siis võimaluse sa ka leiaks.
 
arvaja 20. september 2012, kl 23.04
kuulge, te tegelete siin tagajärgede likvideerimisega ! küsimus oli kooselu lubamisest. miks eeldate, et kui kooselu, siis kohe ka lapsed ? kas te oma lapsi siis ei hari ja ei õpeta ? ja kuhu jääb üldse vastutus ? seda oleks ka vaja lastele õpetada...
 
tean 21. september 2012, kl 12.36
arvaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kuulge, te tegelete siin tagajärgede likvideerimis
> ega ! küsimus oli kooselu lubamisest. miks eeldate
> , et kui kooselu, siis kohe ka lapsed ? kas te oma
> lapsi siis ei hari ja ei õpeta ? ja kuhu jääb üld
> se vastutus ? seda oleks ka vaja lastele õpetada..
> .
Palun loe esialgset postitust, kus on mainitud ka rasedaks jäämine.

Vastutus on üks vajalik asi jah, kui lapsele ei ole seda õpetatud, vastutab vanem selle eest et ta ei tea seda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!