Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
kas viimane rong on läinud,kui laps saab täiskasvanuikka?
 
kurb 27. august 2012, kl 23.38
olen üksikema,laps sündis siis,kui olin 33 a. nüüd on ta saamas 11. tema isa oli alkohoolik,kes ei hoolinud meist ja nüüdseks on ta surnud,joomise kätte.
ise olen 44 mõne päeva pärast ja tahaks ka,et saaksin elada vaba inimese elu,nagu mu 2 nõbu,kelle lapsed on juba täiskasvanud (ühel vist 29,teisel 22-aastane) ja nemad on minust vaid aasta vanemad,seega 45. neil pole mingeid kohustusi,1 elab nagu kuninga kass Saksamaal,olles seal leidnud mehe,teisel on boyfriend Tallinnas.aga mina...:,( mulgi on praegu silmapiiril meesterahvas,kuid ma ei saa olla alati temaga,sest mul on alaealine laps alles!:( selleks ajaks,kui tema saab mul 18,olen mina 51 ja siis,kardan,et mu viimane rong on läinud :(
tahaksin ka olla vaba ja sõltumatu,nagu mu nõod,sest nemad ei pea mõtlema lastele,kel oma elu olemas. kardan,et minu boyfriend ei oota see 7 aastat,mil ka minu laps saab täisealiseks. ma tahan olla temaga koos,kuid mul on nii raske! :( kadestan oma nõbusid,ks saavad ola vabad naised ja olla oma kallimatega koos :,(
kardan,et minu viimane rong on läinud,kui lõpuks saan ka olla vaba ja sõltumatu lapsest!
 
appike 27. august 2012, kl 23.47
see on libateema või pole su mõtlemises kõik päris ok. Ära enam seksi. Nõbu sai ka juba 16a lapsevanemaks - täitsa normaalne onju. Kadestamisväärne.
 
n-48 28. august 2012, kl 00.16
Mis rongist sa kogu aeg jahud? Rongid sõidavad igal ajal, öösel ja päeval, suvel ja talvel. Kui üks läks ära, tuleb varsti järgmine. Jõuad veel küll ja küll rongiga sõita!
Mis puutub selles, et kas su meestuttav sind 7 aastat ootab, siis seda kindlasti mitte. Vähemalt mul on hea meel, et ka üksikemana on sul reaalsustaju säilinud, et mõistad, et oma last ei määrita igale vastutulevale mehele kaela, nagu enamus üksikemadel kombeks on. Jumal tänatud, et sa seda meest enda juurde elama ei võta, vaid sead lapse esikohale ega traumeeri teda mingite võõraste onudega.
Kas veel 51-aastaselt endale mehe leiad? Seda mine küsi selgeltnägija käest, sellele ei oska meie siin vastata...
 
lol 28. august 2012, kl 01.17
Paar aastat veel ja laps läheb sul Viru keskusesse hängima ning sul vabaaega litutamiseks piisavalt.
 
K. 28. august 2012, kl 08.03
Oli vaja oodata nii kaua selle lapsega ja ootamise järel ka suvalise külajoodikuga valmis n*i*kkuda?
O.P. (Oma p*ask)
 
tiia 28. august 2012, kl 08.37
No ma ei tea. Minu vend võttis rõõmsalt lapsega naise. Elavad juba 10 aastat koos, laps praegu juba 19-aastane ja tudeerib teises linnas. Omavahelised suhted kõigil head. Mida see meestuttav ootama peab? Kui on normaalne mees, siis saab normaalselt normaalse lapsega läbi. Milleks siis kooselu endale keelata? Ehk oleks laps rõõmuski, kui saaks normaalse pereliikme juurde?

Tean ka üht meest, kes võttis lapsega naise, naine suri ära, kasvatab nö võõrast last nagu oma.
 
mis parata 28. august 2012, kl 17.35
Kui lapsetegu hiljapeale jätta, tulebki lapsevaba aeg pensionipõlves kätte. Selle peale oleks varem pidanud mõtlema. Need 30+ sünnitajad peaks ikka väga idullilises pereelus oma lapsed tegema. On kindlam, et vähemalt üks vanematest teismelisega toime tuleb ja lapse täiskasvanu ikka välja kasvatab. Üksi küll ei tasu riskida, eriti kui vanemaid õdesi- vendi lapsele pole pakkuda. Nüüd on- omad vitsad peksavad ja teha pole enam midagi. Keskealisel on ilma lapsetagi raske kaaslast leida, rääkimata siis sinusugusel.
 
kurb 28. august 2012, kl 19.46
ma ei teadnud,et lapse isa alkohoolikuks muutub,kui meil suhe oli.seda,et ta joomaohtralt hakkas,panin tähele alles raseduse ajal,kuid ma lootsin,et ta võtab aru pähe. seda enam,et tal pidi olema eelmisest suhtest tütar olemas (meie laps aga on poiss) ja et lapse emagatalkontakti polnud ja tütrest midagi ei teadnud,siis uskusin,et poja suhtes saab ta olema hooliv. aga kui laps sündis,siis ta meid vaatama ei tulnud. nägi teda hiljem küll,kuid nimetas ennast temaga rääkides ,,onuks,, mitte ,,issiks,, aga sellegipoolest uskusin,et see mees võtab aru pähe,vähemalt siis,kui laps vanem juba,tahab temaga kui pojaga suhelda vahel. aga kahjuks suri see lapse isa 5 aastat tagasi.
tunnen ennast tõesti nagu vangis,sest 7 aastat on pikk aeg! ega mina tollal (11 aastat tagasi) ei võinud teada,et pean üksi hakkama last kasvatama.
olen nii kurb,tõesti! :,(
 
to. kurb 28. august 2012, kl 20.29
Mees oli eelmisega suhtes, sinuga suhtes, laps siin ja laps seal... Ei tea pikk see teie suhe oli enne lapsetegu? Alkoholismist polnud märkigi või ei jõudnud enne korralikult tutvuda?

Tutvuge, käige, kurameerige, abielluge ja siis tehke lapsed. Ja seda kõike enne keskea saabumist. Probleeme ON nii vähem! Kui ei leia kaaslast kellega kõik etapid rahulikult läbi käia, jätke siis lapsed tegemata. Pole vaja iivet tõsta kurbade ja poolikute laste arvelt.
Vaata ette et sa vana naine oma ''boyfriendiga'' uut last ei tee et ''perekond'' kokku jääks. Naljanumber, mitte ema ega naine.
 
lastega 06. september 2012, kl 15.01
ei saa kohe kuidagi teemaalgatajast aru - mis mõttes tunned ennast nagu vangis ? kas siis lapse olemasolu on vangistus ? naised kasvatavad üksi kahte ja kolme last, ühega pole mingit suuremat muret.

olin ise ka üksikema kahe lapsega. mehest läksin lahku, kui lapsed käisid lasteaias. nüüd on nad täisealised pereinimesed. selle 17 aasta jooksul ei tulnud küll kordagi mõtet, et elan vangistuses ! loomulikult oli raske, aga seda tugevam oli meie väike pere. kõike sai koos lastega tehtud ja kõikjal olid nad minuga kaasas. jah, eks selle aja jooksul oli ka meessõpru, kes kooselu soovisid. kuid minul ei olnud südant oma laste koju tuua ühtegi võõrast meest. lihtsalt lapsed olid minu jaoks terve mu maailm ja kõik muu jäi väljapoole.

vanus ei oma tähtsust suhete loomisel - mis peab tulema, see tuleb nagunii. sa võid oma tulevast elukaaslast kohata ka kodu ukse ees täiesti juhuslikult, iial ei või teada. täiesti vale on mõelda, et lapse pärast läheb elu lihtsalt mööda. vastupidi, tänu lapsele on su elu tunduvalt rikkam ja elul on mingi mõte. kõik on meie mõtlemises kinni.

mina leidsin 50-selt toreda mehe, kellega nüüd juba mitu aastat koos elame. juhus on pime... :)
 
ei saa ka aru 01. oktoober 2012, kl 22.34
Mis probleem sind vaevab. 11-aastane pole mingi titt, aga sa räägid, nagu oleks sul kodus rinnalaps. Jäin kahe lapsega üksikemaks, kui noorem oli 3, vanem 9. Kõike sai korraldatud. Küll meessõbraga kahekesi, minu lastega koos, tema lastega koos, kõikide lastega koos. Tahtmise ja organiseerimise küsimus. Kõik olid ja on siiani rahul. Ma ei saa ka aru, mis suhe see on, et ta 7 aastat ootama peab? Mida ta siis täpsemalt ootab? Peale lapse on sul ju veel (ilmselt) töö, majapidamine, sõbrad jne. Täiskasvanud inimese puhul on normaalne, et ei ole võimalik IGAL ajahetkel kusagile Nepaali mägikülla pooleks aastaks mediteerima sõita.
 
olles alles jura 03. oktoober 2012, kl 06.19
minugi vend võttis n.ö. lapsega naise, tahtis veel lapsendada ka - koos on neil 2 ühist last - väga õnnelik perekond
Mina sünnitasingi lapsed hilja - lasin rongidel enda järgi joosta, kuni lõpuks mehe leidsin kellega koos õnnelikult lapsi pensionipõlveni kasvatada.
Noorelt sünnitamnie puhas rumalus -siis oled noor ja ilus ning elu lihtne, küll jõuab elus lapsele ja perele pühendada.
Ma ka ei saa aru, miks 11.a. nii titekaks peetakse, et isegi ei julgeta oma elu elada
 
matemaatika 04. oktoober 2012, kl 10.45
Teemaalgataja on 44 aastane naine 10 aastase lapsega. Naine, sa püüa mõni teine mees leida. Aega pole raisata. Aju sul ei funka, ehk on natuke välimust säilinud ja seeläbi saad endale mõne väljavisatud jorsi.
 
Hei 09. veebruar 2014, kl 18.51
Kui on normaalne mees, olge natuke tihedamalt koos, ja kui kõik on kõigiga harjunud ja asi stabiilne, miks mitte kokku kolida! Aastake, kaks ja siis näiteks. Saab näha ka, kas suhe kindel :)
Ega Su kaaslane enam poiske ole! Ja 10 a. laps saab ikka väga asjast aru, varsti soovitab sul ise mehele minna :)
 
Sigur 10. veebruar 2014, kl 08.13
Aga mõtle natuke ka sellele, et sel ajal, kui sinu nõod väikeseid lapsi kasvatasid, oli sina vaba ja nautisid täiel rinnal elu. Nii et....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!