Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
probleemid laste isaga
 
üksikemaks saaja 25. november 2012, kl 11.05
olen siis ka nüüd ametlikult üksikemaks saamas.

olime abielus, meil oli 2 last ja ootasime kolmandat ja siis ühel päeval selgus, et mehel on silmarõõm kes samuti beebit ootamas.

Tänaseks siis meie lahutatud, sest ei tahtnud enam koos olla selle mehega. Laps ka sündinud ja mehega kokkulepe, et saab lastega oma vanemate juures kokku ja tema vanemad hakkavad lapsi viima enda juurde, mees ise meile ei tule.
Elatise asjus ka kokkuleppele jõudmas. Kuid nüüd on jäänud veel lasterahad.
Mees võidab, et kuna meil kõik kulud ja muu pooleks siis peaks tema ka saama pooled lasterahad endale.
Õigemini sooviks mees et kõigi laste rahad oleks vormistatud tema nimele ja siis saaks tema uus laps ka suuremad lasterahad. sest alates kolmandast lapsest ju lasteraha kolme kordne.
Mees tahab lasterahade arvelt teha mingi tagasi arvestuse elatise maksmisel.


Kuidas on teil sellised asjad lahendatud? kui olete lahku läinudkes saab lasterahad?
 
eksiga pere 25. november 2012, kl 11.11
ei tulnud sellepealegi et selle vähese rahakese pärast teemat tõsta - loomulikult sai selle last kasvatav vanem ehk mehe eks + korraliku elatise kuni ülikooli lõpuni, ega lapsed selles süüdi olnud
 
eiiiii 25. november 2012, kl 11.18
Lapserahad saab ikka vanem, kes lapsi reaalselt kasvatab. Mees üritab sellise skeemiga ju elatisest kõrvale hiilida.
 
saada joonelt 25. november 2012, kl 11.31
kanni. jõle tark omastarust see lontrus. lasterahad lähevad sinna, kus on lapsed. otseselt lastele mõeldud riigi poolt. kasvõi lastele taskurahaks võid anda. lontrus võiks parem mokk maas või till püksis hoida. mina tahan kah rootsi kunn olla. irw
 
ei ei ei 25. november 2012, kl 11.49
Hull oled või,ära sellise skeemiga küll lepi.See ju koti pähe tõmbamine sulle.Lasteraha on konkreetselt lastele,mitte temale ja ta uuele lapsele.Kui alatu võib ikka mõni inimene olla.Ära lase ,oma lastelt seda varastada, mis on neile seadusega ette nähtud.
 
hh 25. november 2012, kl 11.53
lasterahad on mõeldud lastele (oma valik, kas annad taskurahaks, paned kogusmihoiusele või kasutad praegu laste jaoks). seega lähevad sinna, kus lapsed elavad.
 
reaal 25. november 2012, kl 14.09
lasteraha ei ole mõeldud lastele se eon lapsetoetus ja seda saab siiski lapsevanemaj aotsustab ise mida sellega teeb. mõeldud aga jah peaks olema siiski laste kasvatamiseks.
 
marleen 25. november 2012, kl 16.02
kuidas sa saad sellist asja üldse siin kaluda,kulla naine.?Teine naine võtab sult mehe ja lastelt isa janüüd kaalud siin nende hüvanguks veel oma laste raha jagada.Mata see plaan kohe maha.Lõpuks võtab mees sul veel lapsed ka.
 
kanakari 25. november 2012, kl 22.25
Teemaalgataja postituses on lause, et mehega nad elatise asjus kokkuleppele jõudmas. Kui suhe on selline, et omavahelised kokkulepped toimivad ja mees elatisega ei koonerda, siis las ta võtab need lasterahad. Puhas matemaatika- kas elatis selle riigipoolse kopika korvab või ei.
Teemaalgataja, ära kuula neid kes sendi pooleks tahavad kiskuda et papake ainult plekiks. Kui on hea suhe ja mees lapsi normaalselt toetab, las pigistab riiki palju saab. Kohtlikul teel ja asju teravaks ajades ei pruugi sa rohkem saada, pigem vähem.
 
ei iial või teada 25. november 2012, kl 23.47
kuna mees juba tarvitas usaldust kurjalt, pole kindel, millal laste toetusrahadele tropp ette pannakse.
 
saada kuradile 26. november 2012, kl 03.47
Pettis korra, petab veel! Ei mingeid kokkuleppeid!
 
lõukoer 26. november 2012, kl 03.51
Kas Diana mees läks ära?
 
Dianast 26. november 2012, kl 03.54
Siis ma loodan, et ta läheb ka ise oma koju teiste kodudest kamandamast, kus ta nii palju halba teeb.
 
Dianast 26. november 2012, kl 03.59
Ma ei olegi veel aru saanud, mis ta teeb. Paneb vetosid inimeste eludele peale oma suva järgi oma "kõrgelt" postilt?..... Parem hoidku suu kinni, kui tal midagi öelda ei ole. Teiste inimeste ainus elu ju.
 
minu väikesest kodust 26. november 2012, kl 04.13
Meil on terve elu olnud nii - vaimuinimeste perekond. Palju vaimuinimesi, koolmeistreid, tantsu- ja lauluinimesi. Alati tuldi ka mujalt siia igalt poolt kokku, sest alati oli siin palju rõõmu. Ja mängiti ka igasuguseid pille. Ja minu vanaisa kohta öeldi, et ta oli väga õiglane inimene.
 
nüüd unetu 26. november 2012, kl 05.20
Las Diana paneb oma nägemuse siia kirja, kuidas tema teeks laidude elu. Ma loodan, et vaimolendid on olemas ja maksavad inimesele tema tegude eest.
(Mina ise usun vaimolendeid väga.)
 
toetused 27. november 2012, kl 19.57
point mehel tema seisukohast on.
Sinu seisukohast on miinuseks, et siis on seaduse silmas tema laste põhikasvataja ja tema saab teha kõik reeglid, kui teil tekib iial vaidlus, siis pole sinul laste koha pealt sõnaõigust nii palju kui temal.
Lisaks saab tema siis ka kõik ühekordsed toetused lastekaistepäeva puhul, koolimineku toetused jne. Need puhas rahaline võit mehele, sest neid sa temalt enam kätte ei saa. Lisaks sellele arvab ta maha koolituskulud (laste lasteaiamaksud, huvikoolid jpm) mida tegelikult sina oma sissetulekust või lastetoetusest maksad. Sinule jäävad kulud ja tema saab selle eest tulud.
Kui ta otsustab ühel hekel sulle mitte elatist maksta siis ei saa sa seda kohtus vaidlustada sest seaduse silmas kasvatab lapsi mees. Kui saad pettusehagi sisse anda siis kogus kohtuvaidluse aja oled rahatu sest tagasi sa neid rahasid oma nimele tema nõusolekuta ei saa. Kohtus võidu saades (ebatõenäoline) tagantjärele ka ei saa nõuda.
viimaks... tema saab suuremad tulumaksu soodustused kui ühe lapse puhul aga sina saad palju suurema tulumaksu kaela kui seaduse järgi sa peaks lapsi kasvatava vanemana ehk siis tema vähendab oma maksukoormust tõstes sinu oma.
Aga otsus on sinu.
 
lisaks 01. detsember 2012, kl 11.52
Kui nõustud praegu sellega, et lasterahad kantakse isa arvele, siis kui kunagi soovid seda tagasi muuta, siis ilma isa nõusolekuta seda ei muudeta.
Tundub, et teil on asi ikka väga segane, mees tahab MINGI tagasiarvestuse teha. Sa isegi ei tea, millise. Miks väidab mees, et kõik kulud on pooleks? Lapsed elavad ju sinu juures ja tema võtab neid aeg ajalt enda juurde!
See oleks suur viga, kui teeksid praegu mehe sõnade järgi. Kui hiljem kõik ei lähe nii, nagu mees praegu lubab, kas sul on nii palju jõudu, et hakata ametlikult asju muutma. Praegu on asi lihtne, nõua mehelt elatirahad, lasterahad on sulle ja kasvata rahus oma lapsi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!