Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Edasiminemine
 
näiteks Mari 04. märts 2013, kl 23.21
Kuidas osata elus edasi minna? No mõned ju oskavad ja kõik läheb jälle korda! Kas kellelgi häid näpunäiteid endalt või kellegi teiselt Või kasvõi siis vastavat kirjandust soovitada. Ise kuidagi olen toppama jäänud oma mõtetesse, et kuidas ikka oleks võinud või pidanud. Suurem osa päevast muidugi läheb lastega mässamise peale. Aga no suures plaanis tahaks ju siiski ka muud oma ellu ühel päeval. Ja eelkõige olla nö siin ja praegu.
 
P.S. 04. märts 2013, kl 23.24
Aadress läks valesti,
siiski: Mari.2013@hot.ee

:)
 
Valib valesti 04. märts 2013, kl 23.29
Nelja seina vahel ei liigu sa kuidagi edasi, pigem rohkem tagasi. Võta ja ela, arva ma.
 
omast kogemusest: 05. märts 2013, kl 15.46
Ära mõtle liialt palju. Lihtsalt suhtle! Kohtu erinevate inimestega, loo netitutvusi ja päris deite netitutvustega, käi sõbrannadega väljas, suhtle erinevate inimestega... Lihtsalt ela! Ja kõik üleliigsed mõtted elimineeri niipalju kui võimalik! Ühel päeval märkad, et minevik on jäänudki minevikku ning aeg küps uueks olevikuks. Siis võid hakata ka mõtlema. Et mitte korrata minevikuvigu. PS ära iial looda, et mõnest netitutvusest võib kohe sündida see ilus romaan! Pigem võta neid, kui võimalust veeta üks eriline õhtu ja tutvuda uue inimesega! Ära loo liigselt pettekujutelmi - netitutvused vastavad vaid üliharva Su ettekujutlusile - nii säästad end pettumustest!
 
ka omad kogemused 06. märts 2013, kl 13.19
Et üksikema olen, oligi märk sellest ma liiga vähe mõtlesin. Enam ei teeks lapsi enne väga hoolikat mõtlemist. Ja lugedes eneseabi kirjandust võib päris lolliks minna. Ainult positiivsus, head sõbrad ümberringi ning silmaringi avardamist või puhkust eemal lapsest ja kodust kui võimalik.
 
hmm 09. mai 2013, kl 21.55
keegi "omast kogemusest" kirjutab teemaalgatajale vastuseks midagi väga veidrat. küsimus oli, et kuidas eluga edasi minna -- ja too vastaja annab soovitusi, kuidas meestuttavaid leida. kuulge, jumal küll, naised, eluga edasiminek ei tähenda uue mehe leidmist. eluga edasiminek tähendab ikka iseenda leidmist, elust rõõmutundmist, eneseteostust, tööd, lõbu jne. kas mõni mees ka selle hulgas on, on vaid üks osa elust. elueesmärgiks meest pidada on ikka väga haige ja kurb.
 
kah Mari 14. mai 2013, kl 12.43
No mis seal ikka.
Mõtle läbi paar küsimust:

1. mida sa elult tahad
a. uut peret/suhet
b. olla iseseisev/teha karjääri

2. kuidas seda saada
a. deitida/kohtuda uute inimestega
b. harida ennast/vahetada töökoht

3. kuidas tõsta armastust iseenda vastu
a. kes ma olen
b. kas ma armastan ennast
c. mida ma saaksin ära teha, et oleksin enda jaoks ilus

4. minu mõttemaailma ilu ja valu
a. kas ja kellele ma pean andestama, et olla sisemiselt endaga rahul
b. mida ma pean tegema, et saavutada tasakaal

Minul sündis läbi selle viie aasta "plaan".
Kui minuni jõudis teadmine,et olen nn üksikema staatusesse jõudma, olin suitsiidiäärel.
Kaevasin internetist erinevaid eneseabi teemasid ja tegin enda jaoks selle kokkuvõtte. Ja leidsin, et surra ma siiski ei taha. Keerasin elul uue lehe ette: läksin kooli, kasvatasin last, töötasin 2-l kohal, nutsin palju aga tegelesin sellega läbi raamatute, hobide jms, mis mind sisemiselt toitis. Uus mees ei ole võrdeline armastusega, armatus tuleb sinu enda seest ja see tõmbab kunagi ka selle armastuse ligi, mida mehe näol vajad.
Liikusin kiirelt ja sihikindlalt edasi, 5 aastat on ammu täis, kõik on saavutatud ja elu on ilus.
 
mari (kogemustega) 15. mai 2013, kl 12.56
olen ise aastaid tagasi samad kahtluse ja kõhklused üle elanud. tean, mida tunned :).
soovitan mitte mõelda minevikule. me keegi ei tegutse sihilikult valesti. iga asi on millekski hea, kasvõi õppetunniks. teatud olukordades teeme teatud otsuseid. kas need on õiged või valed olnud, ei ole mõtet juurelda - otsustamise hetkel olid nad kindlasti ainuõiged.
vaata ja mõtle, mis sul hetkel olemas on. ja selle pinnalt võta endale uusi (miks mitte ka natuke pööraseid) eesmärke. siis sul on, mille peale mõelda ja mille suunas edasi liikuda. tee plaane ja pane oma plaanidele tähtajad. kui eesmärke ei ole, siis elu justkui seisab. võta ette kasvõi lihtsaid asju ja tee midagi ära. mõnikord on kindlasti raske, kuid hambad ristis liigu edasi. küll siis hakkavad asjad edenema !

P.S. lapsed on tegelikult väga suur rikkus ja see on sul juba olemas :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!