Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Alimendid
 
Y 07. märts 2013, kl 16.40
Tere!

Tegin maksekäsu kiirmenetluse avalduse, et saada lapse emalt alimente oma 5a lapsele, keda ma üksinda kasvatan. Lapse ema ei hooli lapsest, hea kui 2x aastas helistab ja needki korrad pole nt lapse sünnipäeval ega jõuludel vaid suvalisel ajal.
See selleks.

Asi nüüd nii, et taotlesin 200 eur ehk miinimumi. Paar päeva enne tähtaega esitas eksabikaasa aga vastuväite, põhjendades seda, et 1.tal pole võimalik nii palju maksta
2. tal pole võimalik üldse midagi hetkel maksta, vaid alles kunagi hilje, kui endale "jalad " alla saab.
3. ta elab üksinda ja ei saa enda kuludegagi hakkama, seega pole võimalik lapsele ka midagi pakkuda.

Lisatud olid palgalehed , kus näidatud ära, et ta teenib 1900 eurot kuus. Ta ei ela eestis, aga siiski, väidab et tal on nii suured elamiskulud seal.
Ise teenin miinimum palka, teen ka lisatöid ja saame hakkama kuidagi. Siiski arvan, et kuigi lapsel pole EMA olemas, siis alimente lapsele ta võiks siiski ju maksta, ikkagi tema laps ka. Varem pole ta ühestki kokkuleppest kinni pidanud, seepärast ka tegin asja ametlikult.

Aga küsimus on, et mis nüüd edasi hakkab toimuma? Läheb kohtusse asi, hagimenetlusse? Mis see täpsemalt endast kujutab nüüd? Tuleb reaalne kohtu istung?

Kas saaksin seal siis taotleda ka 1a tagasiulatuvalt temalt alimendid välja ja kas hooldusõiguse asi on eraldi hagi vist jah ?

TÄnan vastuste eest.
Lugupidamisega
Harri
 
kohtusse ikka kohtusse 07. märts 2013, kl 17.48
kohtus saad küsida elatist aasta tagasiulatuvalt miinimumelatis praegu on 160 eur, kui dkuna teenib mei emõistes hästi siis mik smitte 200 eur kui see lapsele ära kulub.

ja samas hagis võid ka hooldusõiguse endale taotleda
 
ja 07. märts 2013, kl 18.10
palju sõltub naisest, kas lepib kiirmenetlusega ehk kokkuleppega või läheb kauem ja hakkate sõdima..
 
to ja 08. märts 2013, kl 09.29
asi oli jub aju kiirmenetluses ja naine esitas vastuväite, nüüd lähebki kohtusse, kohtus esmalt võimalik kirjalik menetlus, kui selle käigus kokkulepet ei saavutata siis tuleb istung ja vajalik mõlema osapoole kohalolu.
kui aga nõuad elatist miinimumsummas 160eur kuus ja aasta tagasiulatuvalt siis kehtinud miinimumsummas 145eur kuus või ehk veidi vähemgi siis kohus võib teha ka tagaseljaotsuse
kas naisel on ehk muid ülalpeetavaid - siis kohus arvestab ka nendega
 
k 08. märts 2013, kl 09.40
Samuti arvesta asjaoluga, kui taotled suuremat elatist, kui miinimum, on Sul kulude tõendamise kohustus. Samuti ei saa Sa tugineda asjaolule, et emal on võimalik maksta rohkem, kuna teenib piisavalt. Kohus võtab arvesse ainult TÕENDATUD lapsele tehtavad kulutused.
 
Y 08. märts 2013, kl 16.35
Tere!
Tänan tagasiside eest.
Jah, kiirmenetlus on tehtud, naine tegi vastuväite nüüd sellele.
Taotlen miinimumi kõigest, kiirmenetlusega ju enamat ei saagi ja mulle on abiks see miinimumgi.

Naisel teisi ülalpeetavaid ei ole, meie ühine laps on ainus tal. Samuti ei hoolda ega põeta ta kedagi, elab täitsa üksinda või vahel oma boyfriendidega koos, aga see pole ilmselt oluline. Abielus ta ka uuesti ei ole, täitsa vaba ja vallaline.
 
teema algatajale 08. märts 2013, kl 17.10
sa ei pea elatise nõudes välja tooma lapse kulusid, too välja lapse vajadused, kõik mida lapsele vaja
nt toa remont, uus voodi, kirjutuslaud, kapp voodipesu, jalgratas, suusad uisud trennid,
 
Y 08. märts 2013, kl 18.35
jah, ega kulutusi on omajagu.
Jumal tänatud, et mul ei ole suurt pangalaenu veel kaelas, vaid elan oma pinna peal lapsega.

Aga jah, trennis laps käib, trenni riideid on vaja iga aasta uusi, sest kasvab ju välja. Lisaks lasteaia riided, vahetusjalatsid, õueriided, piduriided, igapäeva riided.. Ravimid, kui laps haigeks jääb.. Sünnipäevad jm tähtpäevad, lasteaia üritused.. No nagu ikka lastel.

Mõtlen, et lapse ema võiks natukenegi meid aidata, oleks kergem. Aga me saame hakkama küll, kuigi vahel on kitsas käes.
 
ka ema 09. märts 2013, kl 23.58
Rumal mõte, et saate hakkama! Laste emadel on samasugune kohustus maksta alimente, nagu isadelgi!Ja siinkohal ei ole küsimus hakkamasaamises, vaid mis elukvaliteeti Sa lapsele pakkuda saad! Isegi, kui Sa teeniksid 1000 eurot kuus, kuluksid ikka need miinimumalimendid lapse hüvanguks ära! Sinu/teie lapsel on õigus nautida täisväärtuslikku elu ja selle eest peavad vastutama mõlemad vanemad!
 
Üksikema 14. märts 2013, kl 23.39
Nojah...ma mõtlesin ,et ainult mehed on sellised hoolimatud,et alimente maksta ei taha,lapsest/lastest välja ei tehta pärast lahkuminekut,aga nüüd sain vastupidise tõestuse!
Muideks minul lapseisa selline ,kes suure hädaga alimente maksab,aga oma poja vastu huvi ei tunne,kurb aga tõsi....Õnneks laps alla 3aasta vana,ehk unustab oma isa...sellise kes temst ei hooli...
Aga sulle üksikisa jõudu ja kannatlikku meelt! :)
 
jah 15. märts 2013, kl 06.43
Aga kas keegi teab, kuidas ikka sellega on: lapsevanem maksab iga kuu lapsele elatist. Kui ta võtab lapse siis enda juurde, näiteks nädalaks, kas ta tal ON ÕIGUST nõuda osa raha tagasi. Ma mõtlen, et kuidas seaduses see ette nähtud on.
 
to jah 15. märts 2013, kl 07.19
elatis on arvutatud nii, et sellesse kuuluvad nt lapse püsikulud nagu oma tuba, mööbel jne - sest onju neidki vaja uuendada - eks selle nädala raha võib lapsevanem seal kulutada

pealegi on tõsiasi, et kulud ob suuremad nagunii sellel vanemal kellega laps koos elab

samas - kas sa võtad lapse enda juurde paljana, st lähed oma riietega järele?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!