Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Lastetoetus
 
kati 16. mai 2013, kl 14.17
1. juulist 2013 pidi lastetoetus tõusma. Kui olen ametlikult registreeritud üksikema, kas saan automaatselt suuremat lastetoetust või pean hakkama veel kusagile palga tõendit esitama vmv?
 
copi 16. mai 2013, kl 14.25
Pärnu Postimehest:

Juunist saavad allpool absoluutse vaesuse piiri elavad pered hakata taotlema vajaduspõhist peretoetust. Täiendava toetuse suurus on 9.59 eurot, kui peres on üks lapsetoetust saav laps, ja 19.18 eurot, kui peres on kaks või enam lapsetoetust saavat last.

Taotlusi võtavad vastu ja toetust maksavad kohalikud omavalitsused. Toetus määratakse kolmeks kuuks, seega tuleb taotlus esitada neli korda aastas.

1. juulist tõuseb lapsetoetus kolmanda ja enama lapse kohta peres 76.72 euroni.

Juulist tõuseb kolmikute ja suurema arvu mitmike sünni ühekordne sünnitoetus 1000 euro peale lapse kohta ehk kolmikute ühekordne sünnitoetus on 3000 eurot.

Suvi toob muudatused peredele, kus laps lõpetab põhikooli.

Tänavu makstakse põhikooli lõpetanud lapsele peretoetusi ka juuli ja augusti eest, sõltumata õpingute jätkamisest. Oktoobris makstakse välja toetus septembri eest ja kui laps õppimist ei jätka, lõpeb õigus toetust saada septembrist.

.....Eelnevast võib järeldada, et kui varem räägiti lapsetoetuste tõusust, siis nimetatakse seda tõusu ikkagi täiendavaks peretoetuseks, mis minu arvates on ka kõige õigem. Tegu ei ole lastetoetuste tõusuga, vaid lisatoetusega, mille abil toetatakse puudustkannatavaid peresid( iga pere peab ise hea seisma selle eest, kui lisatoetust soovib) ning toetatakse ka kõiki lasterikkaid peresid, alates siis kolmandast lapsest.
 
9.59 16. mai 2013, kl 14.27
Kummaline. 9.59
 
kati 16. mai 2013, kl 15.24
Täielik hämamine siis selle tõusu jutuga, kui ma vaesusriski ei kuulu ei olegi midagi lisaks, ole üksikema või mitte....
 
Ise valisite 16. mai 2013, kl 15.30
suure suuga selle pankurite partei etteotsa, kes aina ära võtab. Mida nüüd halada on, ah? Loodan, et järgmine kord olete nägijad siiski ega lase kaardil enam kollaseks muutuda. Vaadake, kes Norras võimul on ja ehk siis hakkate kah mõtlema, keda siiski valida.
 
jajah 16. mai 2013, kl 20.29
Eelkõige hakake lastele õigeid isasid valima, pole vaja 9.59 sendi pärast pead vaevata. Või jätke lapsed tegemata kui finantsid ei võimalda.
 
kati 17. mai 2013, kl 13.05
Palun ära üldista, see et vanem on üsikvanem ei tähenda veel eluheidikut, töötut luuserit jne.
Keegi ei väidagi et 9 € rikkaks teeb. Asi on lihtsalt selles et kui meeletult reklaamitakse et lastetoetus tõuseb, siis on see selge hämamine ja valimisreklaam, kui isegi ametlikud üksikvanemad et saa automaatselt seda summat kätte.
 
nojh 17. mai 2013, kl 13.43
üksikvanem võiks ju lapse isalt seda elatsit hakata nõudma siis

tean, et mitmed üksikemad tegelikult saavadki toetust oma laste isadelt, aga se eüksikvanema toetus ja toimetuleku toetus tuleb ka ilusti ära taotleda.

mu oma õde tegi samamoodi. Mees tal piiri taga tööl, teenis hästi ja käis kodus iga 2 kuu tagant
neil 2 last ja õde sai nii toimetulekutoetust kui üksikvanema toetust, sai lasteaeda eelisjärjekorras ja lasteaiamaksust ka priiks jne Kui lapsed kooli läksid siis iga aasta sai mitu korda kooli jaoks toetusi - selle eest osteti lastele moblasid ja muud nänni.
 
kati 17. mai 2013, kl 13.54
Kui laps on ametlikult üksikvanema laps ei saa talle hakata alimente nõudma. Isa pole sünnitunnistusel kirjaski.
Kui kokkuleppel igasuguseid asju tehakse, ei puutu see siia. Antud teema on hoopis millestki muust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!