Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Kui järksu võib kõik muutuda
Keegi90 25. juuni 2013, kl 22.58
Lugu siis selline, et avastasin, et mu elukaaslasel ja lapse isal on tekkinud taas suhe oma eks nö pruudiga. Töötatab Soomes ja samamoodi ka see naine. Meil 1,3 a laps ja koer, kelle eest mina olen koguaeg hoolitsenud. Üldiselt on kõik nagu korras olnud, aga juues muutub vägivaldseks, olen andeks andunud, aga enam ei suuda. Petmist samas poleks elusees oodanud temast. Tahan oma lapsele ilusat ja rahulikku lapsepõlve ja tulevikku, aga tean, et sellise mehe kõrval seda pole. Hakkasin telefonist nr-t otsima, enda tel oli tühjaks saanud, kuna meil muidu üksteise ees saladusi pole, aga siis tuli välja, et kõned ja sms-d ekspruudile. Küsisin, et mida need peaks tähendama, siis oli selgituseks, et juuatäis peaga ja ta ei mäleta. Võtsin teema uuesti üles päev hiljem, siis nüüd olen mina süüdi, et kahtlustan, aga see ei ole ju normaalne kui helistatakse 12 öösel ja saadetakse mingeid tibu kallis ja musi sõnumeid. Tunnen, et olen ennast nende löömistega varasemalt niigi alandanud, millest ei julge kellelegi rääkidagi, kuna ise olen olnud loll, et olen lasknud, aga veel lisaks petmisega siis ei. Laps nii väike veel, läheks hea meelega tööle ja saaks ise lapse, koera ja endaga hakkama, aga meil vaja leida uus korter, kuna öeldi, et koli siis minema. Otsingi üürikorterit, hetkel paar nädalat aega kuna nö elukaaslane Soomes. Õudne mõelda, et see sama inimene veel alles ütles mulle, et armastab.
On keegi, kellel taoliseid kogemusi. Kuidas Teie olete hakkama saanud? Praegu tundub kõik nii raske ja keeruline, pole ka sugulasi, kelle juurde minna, aga samas tean, et mul on laps , kes mind vajab, see paneb pingutama.
 
mida öelda 26. juuni 2013, kl 10.25
See tundub parastamisena, kui ütlen, et miks te, naised, muretsete kohe kiiresti lapse mehega, kui vaid tuttavaks saate. Ilma lapseta lahkuminek suhtest, mis on ebakindel, on ju lihtsam ka. Kui laps juba on, eks ta siis sinuga jää, omad vitsad peksavad. Teine kord sa ei jookse kodu mängima mehega, kellel pole kindlat suunda ega nägemust järgmised 20 aastat koos sinuga lapsi kasvatada ja truudus on tegelikult väga oluline, kui mees armastab, ei lähe talle korda ei ex-id ega teised naised.See mees ei armasta sind, sest tema sõnad ja käitumine ei lange kokku.
 
kle 26. juuni 2013, kl 14.27
Jah,jäta see mees kuskurat ja padavai minema.Kahju sinust ka natuke aga olen ka seda meelt et naised on ise ka väga palju süüdi et kohe kiiresti vaja lapsed ilmale tuua ja siis avastada - ups,SEE ei ole ikka see mees....
 
rainer 27. juuni 2013, kl 01.45
Arge eksitage inimesi.Tähtis ongi ruttu laps saada.Teised arvavad,et oled mingi ebanormaalne kui last ei ole.
 
mann 27. juuni 2013, kl 20.15
Aga pane kirja millist n6u sa konkreetsemalt vajad? Kas seda kuidas korterit otsida?
kuidas kolimist organiseerida?
kuidas elu korraldada kui ise pead oma arvete maksmie eest vastutama hakkama?
Mis on need mured mis tunduvad lahendamatuna v6i liiga rasked. Reeglina muutuvad asjad lihtsamaks kui need yksi pulgi lahti kirjutada.
Kuidas lapse ja koeraga ja majapidamisega hakkama saada, seda sa juba ilmselt oskad :))
Mis on jargmine asi mis vajab lahendamist?
 
ja ,on,on 29. juuni 2013, kl 07.56
just sellised kogemused mul on ja peaks väitma,et need mehed ei muutu eales.Eelpool kirjutatud,et "naised kiirustavad lapsesaamisega".Mina nt elasin elukaaslasega 4 aastat enne lapsesaamist.On seda siis kiirustatud ja seda enam,kui veel vanus peale trügib.Kaua peaks siis koos elama ,oma 20 aastat,enne ,kui mehel koidab,et "oi,jah laps on üks tore asjandus küll".See on kõik vale.Mehed ongi sellised nagu nad on ja neid ei hoia,peata miski.
Üks soovitus,ütle talle,et ,kui sa pead minema ,siis laps jääb talle.Vaata ,mida kostab.
 
viimasele 01. juuli 2013, kl 22.26
Ei, selle viimase soovitise järgi käitumine jäägu küll olemata. Esiteks oleks see manipulatsioon. Teiseks aga: mis siis, kui mees vastab, et rõõmuga jätab lapse, kui vaid naisest lahti saaks?
Ei, kui naine ei ole last nõus mehele jätma, siis see manipulatsioon jäägu olemata. Kohe päriselt.
 
tom 03. juuli 2013, kl 14.12
need targutused siin on täiesti mõttetud..miks siis selle mehega lapse said bla bla bla..sa võid mehega ka enne 5 aastat koos elada ja suur armastus olla, aga kui mees tahab petta ja juua, siis teeb ta seda ka olenemata kooselu pikkusest..ja kindlasti pole kõik naised saanud lapsed esimesest kohtumisest..teate kui palju on inimesi, kes on enne pikalt koos elanud ja siis lõpuks alles aru saanud, mis inimestega tegu on..see näägutamine,et miks lapse siis tegite, on mõttetu..ja lapsel on alati kaks vanemat..miks te mehed alati naist kohe süüdistama hakkate? mees on ju samapalju vastutav selle lapse ees, kui nainegi..ja ausalt öeldes on tegelikult nii,et ühelegi mehele ei saa kindel olla..mehed jooksevad minema ka peale 10-20 kooselu aastat..ja öelda, et miks siis lapse sellisega tegid, on idioodi jutt lihtsalt..aga autorile soovitan ka kohvrid pakkida ja alimendid sisse nõuda..vastasel juhul lõpetad kuskil haiglas või surnukuuris..nähtud neid naisepeksijad siin eestis küll..
 
Kogemustega 05. juuli 2013, kl 12.05
Keegi tark on öelnud, et mehed tulevad ja lähevad, aga lapsed jäävad... Vägivaldse mehe juurest tulebki koheselt jalga lasta. Ja ära karda, et sa hakkama ei saa - inimene on võimeline uskumatuteks asjadeks, kui vaid tahtmist on. Olen sama üle elanud kolme lapsega. Rabeled küll, aga saad hakkama. Hiljem läheb juba kergemaks. Peaasi on lootust mitte kaotada ja mitte laskuda enesehaletsusse. Sul on olemas maailma suurim rikkus - sinu laps ! :)
 
ants 05. juuli 2013, kl 17.24
Minul on 4 erinevat suhet olnud ja kohe suhte alguses on tahetud leib ahju panna:)Mu suhted pole õnnestunud aga ma olen alati aru andnud endale kas nendega ikka on võimalik lapsi kasvatada.Elad aasta paar ja saad aru,et see eit ei ole sinule.Mul on ikka vedanud,et pea töötab:)
 
tagantjärele tarkus 08. juuli 2013, kl 16.00
No kui enne aru ei saanud, kellega lapsed tegid, siis nüüd tead ja tee sellest oma järedused. Ma ei elaks sellisega mitte minutitki enam!
 
Saatusekaaslane 09. august 2013, kl 17.17
Juhtusin teema algataja postitust lugema ja mõtlesin: "wtf, keegi on minu loo siia kirjutanud". Samuti aastane laps ja mees põrutas Soome "tööle"
 
Saatusekaaslane 09. august 2013, kl 17.27
Võiks vahel 4-kesi mänguväljakule minna :)
Kui samas linnas elaks..
 
ehh 12. august 2013, kl 20.27
autori postituses oli kõige olulisem fakt see, et neil on KOER
 
naine 02. september 2013, kl 00.36
miks alati hakatakse parastama ja rääkima juttu, et oli siis vaja laps muretseda.
mul on väga kahju sinust teemaalgataja. paraku on paljud mehed sellised- otsivad vaid meelelahutust ja tallavad teiste tunnetel (k.a. laste omadel).
pole kindel, kas kunagi üldse mõne normaalse mehega tutvudki. oled sa valmis üksi last kasvatama?
sul on praegu keeruline aeg. Pead tegema õige otsuse.
Kindel on see, et mees ei muutu. Kas sa oled valmis seda taluma?

Olen ise sama läbi elanud ja proovinud löömist unustada. Ma lihtsalt kardan üksi jääda kuna tekib masendus sellises olukorras ja tahtmist kellegi uuega kelles jälle pettuda mul ka pole. seega siis kannatan.
Iga lahkuminek lähedaseks saanud inimesest nagu võtaks osakese minu küljest. Lihtsalt enam ei jaksa peale kahte üritamist.

Meil on mitu pisikest last. Vahetevahel sisendan endale, et ega ta nüüd nii hull polegi- löönud on vaid 7 korral ja viimasest löömisest möödas juba 2 aastat.
Ega see olukord normaalne pole kahjuks ja mulle lausa tundub, et maailmas polegi normaalseid mehi.
 
Ahto 14. september 2013, kl 16.53
Ma olen tom`iga nõus. Sa võid elada inimesega 7 aastat ja siis näed lühikese ajaga selliseid isiksuse muutuseid mis viivad mõttele, et pööningul on tal midagi väga korrast ära.
Teemaalgatajale niipalju, et kes korra lööb või petab, jääb seda alati tegema. Eks 0-st alustada on ikka raske, aga pingutades saavad asjad paari aastaga korda ja rööpasse.
 
rp 03. oktoober 2013, kl 13.56
alguses on väga valus ja see võtab aega,pealegi on hirm kuidas hakkama saada.üsna sarnane mees oli ka minul,aga ma polnud nõus olema tagavaravariant...ja uurisin tõe välja ja siis mees lasi esialgu jalga,,, eks ähvardas ja sõimas,siis andsin asja kohtusse ja välja mõistei elatis,mida ta õnneks kohusetundlikult ka maksab
 
tead mis 05. oktoober 2013, kl 20.25
See on väga hea, et nii läks. Jumal teab, mitu aastat sa end veel selle mõttetu joodiku ja vägivallatseja jorsi kõrval alandaks.
Ära siis kiirusta ja kohe uut otsima hakka.
 
jamalugu 18. oktoober 2013, kl 20.24
tahtsin küsida, kuidas sul teemaalgataja läinud on? Jäid või lahkusid? Ma ise ka siin kimpus, ei tea mida kuna teha, mitte päris sama teema aga ikkagi.
 
mees 19. oktoober 2013, kl 15.16
Olen nõus, et löömine on peresuhtes üks hullemaid asju ja ega joomine ka parem pole. Aga siin kohal kuulsin korduvalt, et kui mees petab siis eks ta jääbki petma nn. korduvalt. Küsimus: kas sama väide laieneb ka laias laastus naistele. Et, kui naine petab meest siis sellelt naiselt ei saa enam midagi loota..., et see kõik kordub veel ja veel ... Teema selles, et kohtun naisega, kes pettis oma meest ja nüüd siis olen mina temaga koos.... aga kust ma tea, et ta homme kui meie elu peaks igapäevaseks muutuma ei peta samamoodi mind???
 
fööniks 21. oktoober 2013, kl 15.21
Ära muretse, küllap petab ta tulevikus ka sind :)
 
............................. 25. oktoober 2013, kl 09.24
see on jama jutt, et miks te nii vara lapsi teete, ise olete süüdi.
meie olime koos 5a enne, kui laps tuli, paar aastat teadsime teineteist ka varem, aga suhe ei jäänud ikkagi pidama. seega pole vahet, õnne peab elus olema.
 
fööniks 26. oktoober 2013, kl 14.10
Eksid, küsimus ei ole õnnes. Küsimus on oskuses koos elada, oma ego taltsutamises ja igal silmapilgul kaaslasega arvestamises, ka siis kui majja tuleb laps...
 
No 13. november 2013, kl 07.38
Lõpetage see, et miks ta lapse muretses. Inimesed on erinevad, igagaüks ei oota ja vaata 5 aastat, et siis laps muretseda.
 
ehh 07. detsember 2013, kl 17.31
minu kogemus ütleb, et võid ka 10 a inimest tunda, kuid ikka tuleb välja et ei tunne... ehk siis mina sain oma lapse mehega, kellega suhtlesin enne kokku 10 a, neist 5 viimast oli kooselu. Mingit vägivalda õnneks polnud, olid muud põhjused miks meie teed lahku läksid. Aga mis sulle öelda - vali uus tee, minge lahku, vägivalda pole mõtet kannatada. Tõepoolest inimeses on peidus uskumatu jõud, kuid see rakendub vaid siis kui kõige raskemad hetked käes on. Mina jäin üksi koos väikse beebiga, jäin samaaegselt ka ilma elamispinnast, kusjuures lapseisa ei ole kunagi toetanud ega toeta ka tänasel päeval rahaliselt. Üldjoontes on elu nüüdseks normaliseerunud, on enda kodu, suht hea töö, laps tore ja asjalik. seega jõudu sulle:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!