Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Kodu lastele
 
Anne 16. oktoober 2013, kl 18.08
Mure selles, et läksin mehest lahku paar kuud tagasi ja mina jäin lastega(7,10) meie korterisse elama. oleme abielus ja korter on meie ühisvara aga kuna meie kooselust ei tule midagi välja siis arvan ma, et mees võiks oma korteri osaluse minu nimele kirjutada... ehk siis laste heaks aga seda juttu ei taha ta kuulta... mida ma edasi peaks tegeme ja kas kellelgi on selliseid kogemusi?
 
MaaLii 16. oktoober 2013, kl 18.34
Hakake oma lahutuse asju ajama, ega muud ei oskagi soovitada. Hinnake oma varad ära, mitte ainult korter, aga võib-olla on teil ka auto vms. Selge see, et esialgu jääb keegi kellelegi nö võlgu, aga saab ka tasaarveldada näiteks kasvõi nende kurikuulsate alimentidega, millega niikuinii omaette kamm tuleb. Kui sa ise just teabmis matemaatik-raamatupidaja ei ole, siis tasub appi võtta jurist lahutuse vormistamise ja vara jagamise protsessiks.
 
Kyss 16. oktoober 2013, kl 20.16
Kas sa Anne hakkad nüüd õhtuti tänavanurgal keppi kerjama.
Nagu enamus meie vallasemasid.
 
kle 17. oktoober 2013, kl 10.46
Ma arvan et ta läheb ja teeb konto IHA-sse , seal ongi kõik sellised koos rõõmsalt kerjamas ja oma kauna lehvitamas.
 
ega polegi midagi teha 17. oktoober 2013, kl 12.38
Kui mees ei soovi oma varast loobuda, siis ei saa teda keegi ka selleks kohustada. Kui tahad seal korteris elada, pead mehele tema osaluse välja maksma. Või müüte koos korteri ära ja jagate raha.
Mitte ükski seadus ei nõua mehelt, et ta korteri sulle ja lastele jätaks. See saab toimuda ainult kokkuleppel.
 
ass 18. oktoober 2013, kl 14.05
viimane kommentaar on kõige asjalikum. Kyss ja kle on aga kaks idiooti!
 
minni 21. oktoober 2013, kl 00.21
Ametlikult ei tohi alimente kinnisvaraga tasaarveldada. Meie tegime nii. Lahkuminek oli väga rahumeelne, leppisime kõiges kokku, ka selles, et alimente ma ei saa, need arvestame mehe osa kinnisvara tasaarvelduseks. Nüüd teatas mees, et talle see ei sobi ja sellist kokkulepet pole olnud. Juristid ütlevad täpselt sama - alimente tasaarveldada ei saa, lisaks veel see, et alimente võib tagantjärgi nõuda ainult 1 aasta.

Nüüd siis ongi mul suurepärane võimalus hakata oma mehele uuesti kinnisvara kinni maksma, lisaks olen aastaid kahte last majanduslikult täiesti üksi kasvatanud.
 
minni 21. oktoober 2013, kl 00.26
Läänemaades peetakse täiesti iseensestmõistetavaks, et see, kellele jäävad lapsed, vajab ka suuremat elamispinda. Laste elamistingimused peaksid peale lahutust muutuma võimalikult vähe.
 
cell 21. oktoober 2013, kl 10.45
Minni, aga kas te kusagil oma kokkuleppe ka ametlikult fikseerisite? Suusõnalisest kokkuleppest pole jah abi.
Kui teemaalgataja oma mehega kokkuleppele jõuaks ja viimane korteri naisele-lastele jätaks, siis tuleks see kindlasti ka ametlikult vormistada.
 
Senni 21. oktoober 2013, kl 12.29
midagi ei ole vaja vormistada mehel korterit naise nimele, nad on lihtsalt kaasomanikud ja naine lastega kasutab mehe korteriosa. Mees muidugi võiks selle eest ka naiselt üüri küsida.
Lapsed kasvavad suureks lähevad kodust välja vb naine abiellub uuesti ja võib ju ka nii naine oma korterios akui mee soma korteriosa kinkid anäiteks ühele nende ühisele lapsele kunagi.

Skandinaaviamaades on jälle nii, et kui lahku minnakse siis müüakse kõik maha, raha jagatakse pooleks ja igaüks vaatab edasi ise kuidas hakkama saab.
 
qwe 21. oktoober 2013, kl 13.04
Ei, muidugi ei ole tarvis midagi seaduslikult vormistada! Siis on kindel, et ühel päeval saabub mees korterisse oma uue armastatuga - ta ju kaasomanik ja tal kõik õigused.
 
ni ongi 21. oktoober 2013, kl 13.09
miks peaks korter jääma naisele?
mehel on täpselt sama palju õigusi seda kasutada kui naisel
kui ei saa kasutamise osas kokkuleppele siis müügu maha
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!