Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Kuidas teist sai üksikvanem?
 
Niisamaa 29. jaanuar 2014, kl 14.41
Seda foorumit lugedes võib näha nii palju halvustavaid kommentaare üksikemade suhtes. Ehk on mõned üksikemad nõus rääkima, kuidas neist sai üksikema.
 
lola 29. jaanuar 2014, kl 15.52
jah, teema on väga intrigeeriv ja vaevalt siin hakatakse südant puistama,,,aga ütleksin oma seisukoha selles asjas..väga palju on mehi, kes pole valmis isaduseks..minu elus on olnud kaks sellist meest...seega olen kahekordne üksikema olnud...kuigi mõnemal juhul oli kõik väga kena ja tundus, et need mehed mind armastasid, aga kõik purunes lapse sünniga,,, mehed lihtsalt ei kujutanud ette mis on vastsündinu, kui väsinud on siis ema, , kui palju tegemist on väikelapsega, kui palju tuleb oma elu muuta jne. ning mehed leidsid, et kergem on eemalduda ja olla eemal...mingi side lastega tekkis siis kui lapsed said vanemaks, aga siis oli hilja kooselu uuesti luua, sest puudus usaldus selliste meeste suhtes...nii lihtne see kõik oligi
 
nõus eelmisega 29. jaanuar 2014, kl 16.33
need mehed, kellega on olnud suur armastus, on osutunud totaalseteks mammapoegadeks ja täielikult vastutustundetuteks
 
Zenka 29. jaanuar 2014, kl 17.16
Minu lapse emast sai üksikavanem tänu tema valele. Last me ei planeerinud, sest tema oli ''krooniline töötu'' ja mina uues firmas alles katseajal, üürikorter vajas hädasti remonti jne. Aga no siis selgus tõsiasi, et pillid vedasid alt ja laps tulekul. No eks lapsi tehakse kahekesi eks, tuli sellega leppida ja otsus sai vastu võetud, et saame hakkama küll. Aga mõned kuud enne sünnitust selgus tõsiasi, et pillid mitte ei vedanud alt vaid neid ei võetudki ja seda sihilikult. Poleks kunagi uskunud, et tunded kaovad tundidega ja tekib vaid viha. Ei suutnud mina kokku jääda inimesega, kelle vastu usaldus puudub täielikult
Nüüd on sellest möödas pea 4 aastat, laps on muidugi fantastiline ja tegelen temaga võimalikult palju ja mul on kuradi kahju, et tal ei ole normaalselt perekonda. Küll ma aga ei näe mõtet lapse pärast perekonda ''mängida'', oleks lihtsalt pinge koguaeg õhus ja tülid majas
 
Niisamaa 29. jaanuar 2014, kl 18.11
to Lola
Seega saan aru, et mehed olid lapse saamisega alguses nõus ja alles hiljem selgus, et nemad tahavad vabadust?
to Zenka
kuidas on võimalik teada saada, et naine nimme jättis pillid võtmata?
 
klaara 29. jaanuar 2014, kl 22.49
Minu lapse isa leidis meie 8-aastase kooselu järel oma 40-ndates uue armastuse.
Tal on nüüd uus pere.
 
Zenka 30. jaanuar 2014, kl 08.51
To niisamaa

Miks selline küsimus üleüldse, et kuidas on võimalik? Kui natuke loogikat kasutada, siis eks ikka seetõttu, et inimene ise tunnistas ülesse.
 
kuri 30. jaanuar 2014, kl 11.51
Mina loobusin ise oa laste isast, kes oli alkohoolik. Me ei suutnud aastate valtel midagi muuta. 15 Aastase kooselu jare , arvasin uksi st koos lastega on parem. Isalt poleeales elatist taga ajanud ja kas sellel oleks ka mingi mote olnud, ma eriti ei usu. Temal olid vabad laed koigeks, kui ta oleks tahtnud. Muidu kainena oli tark , humoorikas, ja koduhoidja mees...seega pole siin nutt midagi. Olen samapalju aastaid uues suhtes st abelus ja igal elatud minutil on mingi opetlik kulg ja ka onnelik hetk juures.
 
kuri 30. jaanuar 2014, kl 11.53
ma ei kontrolli eelvaates oma oeldut ule ja vabandan , kui kellegile kaib narvidele jalle, et puuduvad tahed voi lause on ules valetpidi ehitatud.
 
ka üks 30. jaanuar 2014, kl 13.09
meie lihtsalt kasvasime lahku. mehele meeldis pidutseda ja sõbrad olid esikohal, last kasvatasin mina.
 
nummik 30. jaanuar 2014, kl 13.15
Minu lapse isa oli väga armukade, pani mind mitme inimesega paari, kuigi mul polnud nendega midagi. Ja eks ta võttis mu kallal terve raseduse, ka siis, kui laps ära sündis. Lõpuks lihtsalt ei jõudnud neid alusetuid süüdistusi enam taluda ja tuli otsus teha. Armukadedus on nagu haigus, inimene loob endale mingi pildi ja sa võid rääkida, mida tahes...Absurd ju, et rase naine tõmbab ringi või et mõni mees tahaks teise mehe poolt rasedaks tehtud naist. Ega ikka ei taha küll ja mina olin kodusemast kodusem.
 
egas jh 30. jaanuar 2014, kl 20.47
meie lapse isa vedas armukese koju kõrvaltuppa, pani lapsele lego mänguasjad ette ja Tv mängima ning ise läks armukese juurde nn eurootilist videot vaatama ja armukesega voodisse nn vanainimese asju tegema - kuidas sain peale, laps käis aeg ajalt neid segamas, kuna uks oli lahti ja kuidagi oli laps videoaparaadi sisse lülitanud, kuna see toimus lapse toas, sest filmisin aeg ajalt tema tegevusi mäletuseks ja avastasin ühel hetkel , et selline lugu seal videoaparaadis:D - leidsin, et armukesega keppimine lapse juuresolekul on ebamoraalne ja ütlesin, et sellist asja küll laps pealt vaatama ei pea, et mees on kahenaise pidaja
 
to Zenka 01. veebruar 2014, kl 00.27
kirjutad, et mõned kuud enne sünnitust selgus...
kas naine ise lambist rääkis, või ka lihtsalt vihahoos pahvatas välja?

võtsin tablette küll korralikult, aga sain mingi ilge kõhuviiruse, oksendasin ja jooksin kempsu vahet mitu päeva. ütlesin elukaaslasele, et peaksime igaks juhuks kondoomi kasutama, aga temas ärkas selle peale hoopis armukadedus :(
no pagan küll, ma ei saanud ju vetsust väljagi, kust ma selle teise mehe oleks saanud kes mind oksehoogude vahel oleks ...
loomulikult jäin rasedaks, aborti ei tahtnud kumbki ja esialgu tundus kõik laabuvat. korraldasime oma plaanid ümber ja elu läks edasi, kuni ühel päeval rääkis keegi mehe sõber, et tema naine jäi kiuste rasedaks, et ei võtnudki tablette, kuigi ütles et võtab...
sellest piisas uuteks kahtlustusteks - oli ka paar kuud sünnituseni ja mul tervis kehvake, ei jaksanud lõpuks seda näägutamist kuulata ja ütlesin vihaga et jah, muidugi ma jätsin tabletid võtmata ja lapse isaks lasen sünnitunnistusele kirjutada hoopis Robert!

nii minust üksikema saigi, kolisime lahku veidi enne sünnitust :)
ja ausalt öeldes pole kordagi kahetsenud, sest armukadedus on rikkunud ka kõik mehe hilisemad suhted.
nüüd laps juba suur, esialgu saime vanaema-vanaisa abiga kenasti hakkama, paar aastat hiljem kohtasin oma praegust meest, kes lapse lapsendas.
otsisime poja soovil korra issi ka üles ja korraldasime "juhusliku" kohtumise.
poeg oli siis juba 15 ja tahtis ise otsustada, kas ja kui palju temaga suhelda. esmamulje kohtumisel oli ebameeldiv ja poiss otsustas, et ei, seda meest pole küll vaja meie ellu segada.
vahetasime temaga paar lauset, oleks ta lapse kohta küsinud, siis ma ei tea mida ma oleks vastanud, aga õnneks ta ei teinud poisist eriti väljagi.
 
pole miskit öelda! 01. veebruar 2014, kl 14.09
Issand jumal - missuguste meestega seksitakse! Ja lastakse sellistel veel laps teha!
Või polegi viga alati mehes? Mees polnud nõus kondoomi kasutama, aga naine, kes last ei taha, on ilma ikka nõus?
 
ehh 01. veebruar 2014, kl 16.38
täiesti teadlikult. Kavatsesin mõistuseabielu. Paraku muutus mees mulle täiesti vastuvõetamatuks ja vastikuks - hormoonid käisid mõistusest üle. Ei suutnud tema varjugi taluda ja iga tema liigutus käis jubedalt närvidele. Olin tõeline närvipundar ja nii ma ta välja viskasin.

Kusjuures, ma ei kahetse toonast otsust. Ja eriti hea meel on, et ei hakanud talt mingeid rahasid nõudma, kuigi see oleks lihne olnud. Nüüd vähemalt pole ka temal mu lapselt midagi saada.
 
fsd 02. veebruar 2014, kl 23.31
Mina olin oma eksiga koos päris mitu aastat ja siis jäin rasedaks. Mees siis teatas, et see on minu probleem, et teda ei huvita. Andsin talle veel korralikult vastu hambaid ja peale seda pole teda näinud ega kuulnud temast midagi. Pole sentigi küsinud selliselt inimeset, sest uhkus ei luba. ma saan ise oma asjadega hakkama ja ei vaja kelleltki midagi.Olen õnnelik ja rahul oma eluga. Ainuke asi,mis mind jahmatas oli tema reaktsioon, sest suhtes olles oli ta niii normaalne ja me olime varem lastest rääkinud jne. Samas nüüd on mul minu laps, keda ei oleks ilma temata nii, et pole halba ilma heata :)
 
to pole miskit öelda 03. veebruar 2014, kl 13.50
kui mees ei kasuta kondoomi, siis on ta väga teadlik, et raseduse tõenäosus on väga kenasti olemas. kui ei taha naist rasedaks teha, siis kasuta kondoomi, muidu mokk maha. lihtne!
 
pole miskit öelda! 03. veebruar 2014, kl 16.54
Aga naine? Kas tema siis soovis rasedaks jääda ja oli valmis last üksi üles kasvatama, kui oli nõus ilma kondoomita seksiga? Totter on rääkida jagatud vastutusest - rasedaks jääb ikkagi ainult naine ja kui ta last ei soovi, siis vähegi arukas naine hoolitseb selle vältimise eest ise, mitte ei lase asjadel minna nagu need lähevad.

Ainult äärmiselt hoolimatu naine loodab mehe peale, kui last ei soovi. Mehe võib panna vastutama rahaga, aga naine paraku vastutab oma kehaga. Aeg sellest aru saada!
 
to pole miskit öelda 03. veebruar 2014, kl 18.07
ära aja hülgemöga palun suust välja. Kui mees ja naine on vahekorras ilma kondoomita, siis vastutus langeb mõlema peale. Ka ei saa ema nõuda isalt tervet miinimumpalka välja vaid POOL. Ja kui sa tõesti arvad, et 160€ kuus kattad sa kõik lapse vajadused ja veel elad ise hõlp elu, siis palun... delfis on rahvahääl olemas, paku eksperiment välja ja tee läbi ning siis räägi.
Tean nii mitut lugu, kus naine on öelnud, et kui tahad seksi ilma kondoomita, siis arvesta lapse võimalusega. Mees on muidugi kinnitanud, et elu on lill... ja muidugi võib sellega arvestada.
Ja proovi sa püsisuhtes veenda meest kondoomi kasutama- ikka jube mugav on nõuda, et naine võtaks mürki sisse, mis lööb segi ta hormoonid (võib viia seksi isu) ning mõjub ta kaalule "positiivselt". Ja ikka on naine süüdi.
 
pole miskit öelda! 04. veebruar 2014, kl 12.18
to pole miskit öelda
03. veebruar 2014, kl 18.07
ära aja hülgemöga palun suust välja. Kui mees ja naine on vahekorras ilma kondoomita, siis vastutus langeb mõlema peale

Õigus! Mõlemad ju jäävad rasedaks ja sünnitavad kah! Ja mõlemad tegelevad võrdselt lapsega - istuvad öösel nendega üleval ja põetavad haiguse ajal. Eriti toimub see vastutuse "poolitamine" veel juhusuhtest sündinud laste puhul.

"Ja proovi sa püsisuhtes veenda meest kondoomi kasutama" - no pole tõepoolest miskit öelda! Miks siis sellise mehega püsisuhetes ollakse, kes naisest üleüldse ei hooli? Kas seadusega või relva ähvardusel sunnitakse?

Sinu mõtteavalduste peale pole tõesti muud öelda, kui et "kasva veel ja siis hakkad maailma asjadest ehk ka aru saama".
 
Maali2 05. veebruar 2014, kl 03.47
Miks neiu peaks üldse enne abielu sebima.
 
777 05. veebruar 2014, kl 08.59
Kuidas miks? Eks ikka selleks, et ruttu üksikemaks saada!
 
jahe 05. veebruar 2014, kl 09.34
kui suur see abielude lahutusprotsent nüüd oligi?

"Õigus! Mõlemad ju jäävad rasedaks ja sünnitavad kah! Ja mõlemad tegelevad võrdselt lapsega - istuvad öösel nendega üleval ja põetavad haiguse ajal. Eriti toimub see vastutuse "poolitamine" veel juhusuhtest sündinud laste puhul."

Seega kuna mehed teevad niigi vähem kui naised, siis peaks nad rahaliselt veel suuremat vastutust kandma. Täitsa nõus.
Teine märkus. Kui naine ütleb, et ta ei taha lapsi(tõenäoliselt suures osas just sinu välja toodud põhjustel), siis ujub kohale suur hulk materdajaid, usumoraliste ja muid karvaseid ja sulelisi, kes hakkavad seda naist materdama ja rääkime Eesti kahanevast populatsioonist ja sellest, ET SELLES ON SÜÜDI NEED EESTI NAISED. Ise ka teate, mida tahate?
 
kes ja kellele? 05. veebruar 2014, kl 14.37
KELLELE see naine peaks siis kuulutama, et ta ei taha lapsi? Ja kes siis teda materdama hakkavad? Millised karvased ja sulelised? Ära siis kuuluta oma mõtteid neile kahtlastele karvastele ja sulelistele!
Lapse soovimine või mitte soovimine on igaühe eraasi ja sellega ei laiutata ei üldises vestlusringis ega ka sotsiaalmeedias. Sellest räägitakse oma abikaasaga ja vajadusel ka tohtritega.
 
sass 05. veebruar 2014, kl 17.25
Neiu peab enne abielu sebima selle pärast,et harjutamine teeb meistriks.
 
to pole miskit öelda 05. veebruar 2014, kl 17.56
ei ole üksikema, tahtsin lihtsalt kirjutada miks võib-olla vahel naised on nõus ilma kondoomita seksima.

mul oli ka eks haiglaselt armukade,
kui ma pillide võtmises vahe tahtsin teha (arsti soovitusel, kahtlustati et need põhjustavad teatud terviseprobleemi) ja ajutiselt kondoomi kasutamise ettepaneku tegin, siis olin tema arvates muidugi kuskil ringi lasknud ja mingi haiguse üles korjanud...
esialgu piirdus ainult sõnalise eeskavaga, aga kui ma hiljem nõudsingi kondoomi kasutamist, siis tuli kätega kallale.
õnneks olen poistega kakeldes üles kasvanud ja lahinguväljalt lahkus sinise silmaga tema :D

loomulikult viskasin ta kohe välja, sest ei usu et sellised inimesed muutuvad.
aga kõik naised võib-olla ei suuda enda eest seista nii nagu mina.
 
lapsega 05. veebruar 2014, kl 19.55
Lapse isa lihtsalt otsustas, et meil on probleemid (minule mitte midagi ei ütelnud ja kooselu ajal mitte ÜHTEGI tüli ei olnud) ja otsis endale igaks juhuks/kogematta teise, kuna kõik oli liiga ilus, et uskuda.
Oma osa oli muidugi ka selles, et tema oli soomes tööl ja mina lapsega eestis. Uue leidis loomulikult soomest.
 
vilve 06. veebruar 2014, kl 11.22
Ruttu jäin üksikemaks.Ütles mitu korda ,et armastab mind.Jäin rasedaks ja siis ei tundnudki enam.
 
just! 06. veebruar 2014, kl 13.17
Kui mees oleks armastanud, oleks naiseks palunud. Aga ei palunud - ju siis tegelikult ei tahtnudki ei naist ega temaga lapsi. Kondoomi ka ei vaevunud kasutama, sest tal oli naisest ja lapsest ükstapuha - vahet pole, kas on või ei ole. Nagunii on selline naine ainult ajutine peatuspaik - seniks, kuni see õige leitakse.
 
juba vanem mees 06. veebruar 2014, kl 21.15
nõus eelmisega Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> need mehed, kellega on olnud suur armastus, on osu
> tunud totaalseteks mammapoegadeks ja täielikult va
> stutustundetuteks

üks vanem- isa: kas jätsite Eeltöö -- ja tähtsa
kodutöö ripakile-kas meeste kodus jäigi käimata?
vaadake meeste isa(no äia)) ja siis juba tema poega,
isegi arutage Teie tulevast kooselu-- selle poisi isaga!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!