Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Kas teie jaoks on vahe üksikemal ja üksikvanemal?
 
Milla 16. mai 2014, kl 11.00
Küsimus siis pealkirjas.
 
?? 16. mai 2014, kl 11.08
Midagi viga vä? Üksikema on naine, üksikvanem võib olla kas mees või naine. Laps(ed)on kõigil.
 
Milla 16. mai 2014, kl 11.17
Küsimus ajendatud pigem sellet, et kuidas materdatakse üksikema selle eest, et ta tahab enda kõrvale inimest.Aga minuarust on see täiesti nõme ja üldistav suhtumine, enamus üksikemad ei ole üksikemad selle otseses tähenduses, paljudel on lastel siiski ka isad olemas ja lapsele/lastele ei otsita isa, vaid ikkagi kaaslast endale.Paljude üksikvanematel on toimivad kokkulepped lapse isa/emaga. Üksikema oma klassikalises tähenduses on siiski ju vallaslapse ema, kelle lapsel ei ole isa. Lugedes kõiki neid kommentaare mis üksikvanemate suunas siin erinevatel teemadel on võetud, on pigem halvustavad ja väiklased. Siis mul tekkiski küsimus, et kas reaalselt tehakse vahet üksikvanemal ja üksikemal. Arvan et inimesed kes üksi kasvatavad lapsi/last neil on täpsed samad õigused olla õnnelik nau ilma lasteta inimestel. Ja mittekellegil pole õigust kritiseerida /halvustada, sest te mitte kunagi kahjuks ei tea millal end võite samast olukorrast leida:)
 
to Milla 16. mai 2014, kl 11.22
mis sa teed nalja või?

"paljudel on lastel siiski ka isad olemas"" vallaslapse ema, kelle lapsel ei ole isa."

Vallaslapsed tehakse kuidagi naiste poolt ilma meheta valmis või?? Pühast vaimust sünnivad siia ilma?
 
Milla 16. mai 2014, kl 11.27
MA pidasin silmas seda, et on isasid kes täidavad oma isakohust ka peale lahkuminekut 100%. Ja siinkohal on jutt üksikvanemast mitte üksikemast.
 
jepp 16. mai 2014, kl 12.41
Seadus teeb vahet, loomulikult teevad inimesed ka vahet. Kes kaaslast otsivad need ka teevad vahet vallasemal ja üksikemal või vallasema ja vallasemal.
See kõik näitab sinu väärtushinnanguid, kuidas sa elad ja kui need ei sobi teisele inimesele siis aus inimene hoiab eemale, vähem aus kasutab ära sinu olukorda.
 
Hm 22. mai 2014, kl 12.45
Kummaline teemapüstitus, nagu otsiks autor mingit vabandust, et ta pole päris üksi- et nagu siis üksikvanem. Pole selle peale tulnud, et nii veel annaks asja hekseldada, juba nagu kooseluseadus- et mis siis õieti? ;)
Aga juma hoia, mis vahet siin on?!!
Ja veel- kui uue mehega koos hakkad elama, pole pealegi vahet, kas laps oma isaga suhtleb, kui palju, kui lähedased jms. Igal juhul peab see uus mees ühe katuse all elades lastega klappima, olgu ta siis nimepidi või isaks kutsutud.
 
ainus vahe 22. mai 2014, kl 21.20
Paljude jaoks on väga suur vahe, kas tegu lahutatud inimesega kes üksi last kasvatab või vallasemaga.
Siin ongi suur vahe. Üks, kellele ühiskond kaastunnet ja abi pakub, teisele mitte. Valedes valikutes ja lõdvas püksikummis ei saa küll möödakäinud meest süüdistada
 
Hm 22. mai 2014, kl 22.14
Küll on siin delfi foorumis palju inimesi, kes teisi "valedes valikutes" süüdistavad. Vägisi tekib küsimus, et kas siis endal nii ideaalne valik olnud?! Kahtlen, muidu ei veedetaks oma ideaalse elu kõrvalt nii palju aega siin ;) No see selleks, mis põhjusel siia tullakse, igatahe niimoodi targutada on minu arust ka liig.
 
siisi 26. mai 2014, kl 09.07
Kui siin valedes valikutes süüdistama hakata, siis kas lahutatud naine ei teinud abielludes vale valikut?
 
vahe on suur 26. mai 2014, kl 10.48
Üksikvanem on ,kas mees või naine, kes kasvatab last või lapsi üksi edasi,kuna ta on kas lahku läinud või lesestunud. Üksikema on naine, kellel pole kunagi olnud abielu lapse isaga või laste isadega , lapsed aga on ta saanud omatahtsi.
 
naine 26. mai 2014, kl 21.00
see küll üksikema ei ole, kelle lapsel isa osaleb kasvatamises -- kas siis rahaliselt, sisuliselt või mõlemat moodi. aga millegipärast mitmed lahutatud naised, kelle laste isa väga aktiivselt oma lastega tegeleb, nimetavad end üksikemadeks ja peavad end kangelasteks. see on suht nõme. "üksik" tähendab ju, et ÜKSI kasvatad igas mõttes. nii et ärgu eputagu. tean ise mitut sellist naist, kel eksmees teeb kõik ette-taha ära, remondid ja asjad, tegeleb lastega, rahast rääkimata -- ja ikka peavad need naised end üksikemadeks, kellele kõik peaksid kaasa tundma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!