Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
mis moel ?
 
gerly 20. november 2014, kl 21.22
Kuidas te üksikemad toime tulete ,kui pole absoluutselt toetusgruppi.Pole isegi vanavanemaid ,kes aeg-ajalt lapsi vaataks ja saaks selle arvelt lapse heaolu parandada? Täiesti nõutu,sest tööd oleks aga teha pole võimalik,sest selle maksaks hoidjale.
 
Maria 22. november 2014, kl 16.33
Jama jutt! Kui tahad, siis pingutad lapse nimel. Laps peab olema planeeritud! Kui sa teed endale last, siis miks ei mõtle sellest, mida ta hakkab sööma??? Lasteaed on kättesaadav alates 1,5 e.a. kui ei saa kohta, siis pöördud kohtusse ja saad kas raha eralasteaja jaoks või siis koht riikliku lasteajas.
Mina küll jõuan lapse kõrval hea elu elada ja lapsel on kõht täis ja ta on happy!
 
küsimus pole lasteaias 25. november 2014, kl 19.11
Maria ,kuidas sa nt elaksid ära 600 euriga kuus ,kui maksudeks eluaseme jaoks läheb 400 sellest.Kohe kuidagi ei tuleks omadega välja.Veel lapsehoidjata palgata.Jama jutt sul endal.Ja see ,et kõik lapsed oleks planeeritud ei usu samuti.
 
Maria 26. november 2014, kl 11.08
Sellest ma räägingi, kui sa ei suuda oma palgast ise elada, kuidas sa üldse teed last juurde ja siis veel nutad, et vähe raha on ja tahad lapsehoidjat. MILLE JAOKS? Ei viitsi ise oma lapsega olla, kui probleem ei ole lasteajas...

Mõtlemine "kui Jumal andis last, küll ta annab ka raha" on totaalselt vale.

Me elame lapsega 3 toalises korteris ja tal on kõik vajalikud asjad olemas, sest ma mõtlesin peaga lapse tuleviku kohta. Kui ei saa sellest rahast normaalselt elada, siis vaheta tööd või võta väiksemat korterit. Tee juba ometi midagi!
 
jumala tõsi 26. november 2014, kl 14.40
Seda, millest hakata last toitma, tuleb mõelda enne lapse tegemist. Kui abielus ei ole ja sissetulek ka väike, siis ilmselgelt ei ole mõistlik endale last teha.
Täitsa üllatav on lugeda, et naisterahvas kirjutab "Jama jutt sul endal.Ja see ,et kõik lapsed oleks planeeritud ei usu samuti". Nojah - mõni sõna on tõesti lausest välja jäänud: peaks olema "vähegi arukal naisel". Kui naisel vähegi mõistust on, siis tal planeerimatuid lapsi ei sünni. Kui kaitsevahendeid ei usalda, siis pole tarvis juhuslikega voodisse ronida.
 
Mann 27. november 2014, kl 15.47
Mariaga täiesti nõus!
Olles ka ise nn üksikvanem, mõtlesin ma väga hoolega, et kas ma ikka saan iseseisvalt hakkama, tagamaks oma lapsele kodu, hobid, hariduse, toidu, riided. Ja seejuures ise mitte kartulikoori süües.
Kui pea ei võta, tasuks kondoomi kasutada!
 
Lihtne 27. november 2014, kl 21.38
Tehke kohe niipalju lapsi kui jouate, muidu jaavadki tegemata. Ja arge kuulake teiste jutte.
 
eit 28. november 2014, kl 13.56
Kuulge, kommenteerijad, teemaalgataja ei saa aega tagasi keerata, mis te "oleks"- ja "poleks"-ite! Lähtuge praegusest olukorrast ja soovitage midagi v jagage lihtsalt kogemusi. Ma ise ei oska nõu anda, sest mul on see nn tugigrupp.
 
kle Maria 29. november 2014, kl 19.17
kas laps tehakse üksi või on selleks kaks osapoolt?Ega ma mingit spermadoonorit ei kasutanud.Sel juhul oleks see vaid minu laps ja ,kui nii oleks hetkel ,siis annaks kasvatusmajja,kus tal peale tuba soe ja söök ees veel enamat oleks.See on hoolivus ,armastus ja rõõm.Hetkel pole tal mingit rõõmu ega armastust vaid kaks vanemat ,kes kisuvad omavahel ja räuskavad ning ei saa omi asju ära korraldatud.Lapsi ma kohe kindlasti enam iialgi ei muretse ja probleemid jäävad olemata.
 
to jumala tõsi 29. november 2014, kl 19.20
nii,enne lapse sündi on armastav mees,töökoht ,elukoht jne,jne.Peale lapse sündi sind nt koondatakse,mees nõuab lahutust ja vara õiglast jagamist.Sel juhul pole sul ju enam mitte,kui midagi.Ei saa elada ette mõeldes.Ühte ikka õpitud,et meestega enam tegemist ei tee ja naistega ammugi mitte.
 
ei ole küll Maria, aga 02. detsember 2014, kl 14.57
kle Maria
29. november 2014, kl 19.17
kas laps tehakse üksi või on selleks kaks osapoolt?Ega ma mingit spermadoonorit ei kasutanud

No ju siis kasutasid, kui ta pärast "doonorlust" enam asjast huvitatud ei olnud. Sa lihtsalt ei saanud aru, kelleks ta sind pidas.
 
arvaja 05. detsember 2014, kl 11.02
kuulge, pidage nüüd - keegi ei küsi seda, kuidas laps valmis teha ! küsiti, kuidas hakkama saada. lapsetegemise kohta on kindlasti paljudel see oma lugu rääkida ja oma arvamus öelda, aga see ei puutu antud juhul üldse teemasse.

teemaalgatajale. mingist tööst pead ikkagi alustama. kasvõi siis nii, et ei tasugi esialgu ära. aga kas ilma tööta on siis parem ? tööd tehes on võimalik areneda ja õppida, ennast täiendada. varsti saad juba parema töö otsida, kus raha ka veidi üle jääb. ega korraga ei tule midagi, ikka suure töö ja vaevaga.
 
mitte palgas pole asi 17. detsember 2014, kl 21.32
näide,et saad 1000 euri miinus maksud ja sinu korteriüür on 150+ veel lasteaiamaks,söök,riided lapsele jne ,jne.Kuidas siis välja tulla.Sellises kohas paraku üle 1000 eurosest brutopalgast suuremat ei pakuta.
 
nõuka-aegne 21. detsember 2014, kl 04.27
Siis polnud mingeid lastetugesid ega eluaseme toetusi.

Moraal oli veidi teine, aga kui mõni naine oli, kes endale lapse sünnitas, siis teadis ta, et peab tema kasvatamisega ise toime tulema.

Miks siis nüüd massiliselt üksikemasid on? Kas teil oma lastest üldse midagi pole? Kuidas nad üles kasvavad nii, et teistest viletsamate võimaluste pärast kiusatud ei saa? Kui nutikas laps on, siis jääb haridustee ikagi pooleli, sest pole vahendeid koolitada jne.
 
teine eit 21. detsember 2014, kl 13.13
eit
28. november 2014, kl 13.56
Kuulge, kommenteerijad, teemaalgataja ei saa aega tagasi keerata, mis te "oleks"- ja "poleks"-ite! Lähtuge praegusest olukorrast ja soovitage midagi v jagage lihtsalt kogemusi.

Ei saa jah aega tagasi keerata. Nüüd tulebki kibedalt kahetseda omaenda lollust ja mõtlematuse tagajärgedega leppida. Ning ehk ometi mõni õpib sellest ka midagi ja ei torma juhututtavaga lapsi tegema. Ja mitte etteheitjaid ei tule hukka mõista, vaid seda tüdrukut, kes ette ei mõelnud (kuidas oma last toitma hakkab), vaid lihtsalt voodisse ronis.
Nõuka-aegsel on õigus: kaasajal on ikka massiliselt mõtlematuid tüdrukuid, kes pooljuhuslikult lapse saavad ja siis halisevad. Tegelikult tuleks oma olukorda ja vastutustundetut käitumist häbeneda, mitte kiljuda, et 21. sajand ja seks on loomulik asi jne. Ei oleks ka nõuka-ajal lapsega tüdrukud toime tulnud, sellepärast lapsi väljaspool abielu ei tehtudki.
 
kolmas eit 22. detsember 2014, kl 13.31
lapsed on olemas ja tahavad toitmist katmist. Kui on tööd siis kõik ok.

Kodus sead kõik asjad nii, et lapsel oleks ohutu, paned talle toidu, joogi ja pissipoti tuppa jakui vaja tõstad osa asju sealt toast välja- nii saad lapse üksinda koju jätta. Telekas mängima ja lapsel pole igav ka kodus niimoodi. Kui oleks 2 või enam last oleks muidugi lihtsam. Mul endal oli 3 last ja noorim oli 2 kuune kui hakkasid kolmekesi kodus olema, vanem laps oli siis 5 aastane ja vahetas lappe, tegi piimasegu või soojendas rinnapiina ja toitis pisikest ka
 
Lapsega mahajäetu 22. detsember 2014, kl 19.43
Uskumatu õelus ikka valitseb mõne inimese sees. Teisel on raske, küsib nõu ja teie parastate tema olukorra üle, aga nõu ikka ei anna. Minu laps sündis abielust, oli just mehe poolt väga soovitud laps. Planeeritud, muidugi. Ka sissetulekud-väljaminekud olid arvutatud, pere-eelarved tehtud, millest oli näha, et saame lahedalt hakkama.
Ja ülla-ülla, aga ka abielumehed võivad jalga lasta. Uhh, ma peaksin oma silmad nüüd mõne arvates peast välja häbenema, et oma "juhututtavast" abikaasal omale tite taha lasin teha? Ja kui ma nüüd haliseda veel julgeksin, et üksi on raske aastast last kasvatada, teades, et vanemahüvitis varsti läbi saab ja laps kohe lasteaeda ei saa...

Aga teemasse - näiteks mulle on antud nõu panna kuskile kuulutus ja võtta veel lapsi enda juurde hoiule, kui ise nagunii lapsega kodus olen. Veel võib leida kellegi, kes on sarnases olukorras ja vastastikku graafikutega tööl käies saavad mõlemad teineteise lapsi hoida ja tööl käia. Võib otsida tööd, mida saab kodus teha. Selliste eest tavaliselt head palka ei maksta, aga midagi ikka raskel ajal.
 
tehke ikka vahet 22. detsember 2014, kl 21.31
Sina, lapsega mahajäetu, ei ole ju vallasema ja kogu see süüdistav jutt ju sinu kohta ei käi. Ma ei mõista, kuidas sa asjadel vahet ei tee.
 
lapsega mahajäetu 24. detsember 2014, kl 00.53
Viimasele,

Aga teema algataja pole ka väitnud, et on vallasema. Tema küsis vaid, kuidas teised üksikemad hakkama saavad. Ja mis vahet seal ongi, hakkama saamise mõttes, kas on vallasema või lahutatud üksikema? Ühtmoodi raske on majanduslikult mõlemal. Lihtsalt vallasema pihta on hea süüdistusi loopida, et "näe, said nüüd", aga mahajäetud abielunaisele, kel sama raske, öeldakse, et "küll sa hakkama saad, siiani oled ju tubli olnud".
Aga kes päriselt aitab? Mitte keegi...
 
lapsega mahajäetu 24. detsember 2014, kl 01.52
Ehh, märkasin just, et näiteks Facebookis on täitsa olemas grupp "Üksikvanemad". Kindlasti on nii mõnelgi selle liikmel samasugune töölkäimise ja lapsehoidmise mure. Tasub liituda...
 
on ikka vahe 24. detsember 2014, kl 22.38
lapsega mahajäetu
24. detsember 2014, kl 00.53
Aga teema algataja pole ka väitnud, et on vallasema. Tema küsis vaid, kuidas teised üksikemad hakkama saavad. Ja mis vahet seal ongi, hakkama saamise mõttes, kas on vallasema või lahutatud üksikema?

Vahe on täitsa olemas. Kui mees-naine olid abielus, siis ilmselt on lapsel olemas ka isapoolsed vanavanemad, kellele saab toetuda. Niisama vabalt elades ei tarvitse need aga last tunnistadagi.
 
out of topic 25. detsember 2014, kl 23.41
Tead, lapsega mahajäetu, minu arust on neid vallasemasid ikka liiga vähe hurjutatud. Miks neid muidu sigib aina juurde nagu seeni vihma ajal ja vähemalt 90%-l on raskusi toimetulekuga. Küsid: kes neid päriselt aitab? Aga ega ei jõuagi keegi aidata - omatehtud häda ju! Ja miks on küllaltki sage nähtus, et vallasema saab veel ja veel lapsi väljaspool abielu? Ju siis ei olegi sellised võimelised õppima, isegi oma vigadest mitte.
 
lapsega mahajäetu 26. detsember 2014, kl 00.31
Minu eksabikaasa vanemad küll mind ei aita. Laps on juba aastane, aga vanaisa on last vaatamas käinud täpselt 3 korda. Ämm käis algul küll abis, kui laps veel päris pisi oli, aga kui mees lahutusest rääkima hakkas, lõpetas ämm minuga igasuguse suhtlemise ja on isegi välja öelnud, et nüüd on lapsel ainult üks vanaema (minu ema siis). Õnneks on emast mulle väga palju abi, kuigi ta kahjuks ei ela minuga samas linnas. Eks näis, kuidas elu minema hakkab. See kõik on mulle endale nii suur šokk, et pole korralikult kohale jõudnud veel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!