Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
pani imestama
 
lugesin 12. jaanuar 2015, kl 10.35
Küsimus: Kas minu ema saab lapsele minult elatist nõuda, kui mult on emaõigused ära võetud?17.10.2014
Algas kõik sellest, et ei saanud 2 lapsega hakkama ja lapsed pandi turvakodusse, suurema lapse sain tagasi, aga nooremat ei soovinud, kuna puudus tema vastu emaarmastus. Mu ema aga soovis seda last ja nii minult võetigi kohtu kaudu lapsele õigused ära, ja emana on sünnitunnistusel minu ema. Mu laps kutsub mind nimepidi ja mu ema kutsub ta emaks, kuigi sellist kokkulepet meil omavahel ei olnud. Aga nüüd ähvardab ta minult elatist läbi kohtu nõuda, sellest ka küsimus, kuidas on see võimalik, mul ei ole ta üle mingeid õigusi, näen teda siis, kui mu emale sobib, ükskord juhtus lausa nii, et ei näinud last 3 kuud, sest emal polnud aega. Olen lapsele riideid ja muid asju ostnud, aga see on ka enda vabast tahtest. Kas reaalselt saabki minult midagi välja nõuda kui mu ema peab ennast emaks, ässitab last minu vastu üles ja minult on emaõigused ära võetud?


MIks tehakse lapsi selliste naistega ma ei saa lihtsalt aru ja selliseid on ikka väga palju
 
lihtne 12. jaanuar 2015, kl 11.16
Selliste naistega ainult seksitakse, lapsed on lihtsalt kõrvalprodukt.
 
mäh? 12. jaanuar 2015, kl 11.27
Mida tähendab: emaõigused on ära võetud? Selliseid õigusi juriidiliselt ei eksisteeri. On kas vanemlikud õigused või siis hooldusõigus.
 
kui nii, et 12. jaanuar 2015, kl 16.18
kui lapse sünnitunnistusel on emana märgitud sinu ema siis ongi laps nüüd tema oma. Elatist saab ta nõuda vaid lapse bioloogiliselt isalt.
Sina oled sellele lapsele ametlikult lihtsalt õde - suur õde ja ei pea midagi panustama temale ja kohtumised pole ka kohustuslikud.
 
säde 15. jaanuar 2015, kl 22.59
Saab kûll nõuda,vanemlikud õigused on küll ära võetud kuid kohustused jäävad. Mul tuttaval oli täpselt sama asi kus laps láks vanaemale. Nüüd see neiu maksab , kuigi mitte palju kuna tal majanduslik seis kehva aga midagi ikkagi..
 
nonii 17. jaanuar 2015, kl 09.00
kui lapse sünnitunnistusel on lapse ema nimeks märgitud teema algataja ema nimi siis ei ole see ju enam tema laps seaduste järgi ja see, kes emana märgitud peab ise selle lapse eest hoolitsema. elatist saab ta nõuda üksnes lapse isalt.
ühelgi lapsel ei ole ju kahte ema
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!