Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Viktor Vassiljev - ausõna saadaks Antartikasse asumisele....
 
Kas tema kaudu 08. juuni 2015, kl 10.52
mitte ei ole võimalik aadliseisusi omandada?

Vist "Peaaltnägijas" räägiti sellest, näidati ka üht taotlejat.
Kui tahetakse ühiskonnaredelil tõusta, näiteks oma staatust tõsta, tuleb sõnadega ettevaatlik olla. Nagu ka kõigil muudel juhtudel.

Isegi väikeaadlikud (nii nimetati Poolas šlahtitse) on olnud üsna olulised tegijad.
Aadliseisus võib olla ka vaimne.
Aeg-ajalt ma mõtlen mõne eesti inimese kohta, et ta võiks olla aadlik - väärib seda-, aga nii väikeses riigis on see seotud probleemidega. Ja mõni käitub, nagu ta oleks kõrgemast seisusest, aga austada teda ma küll ei suuda.
 
Mh 12. juuni 2015, kl 01.06
Iseenesestmõistetavalt on iga olukord omalaadne, kuid olen ka pigem seda meelt, et meil on liiga palju vastutustundetuid naisi ja mehi. Tean mitmeid juhtumeid, kus naine on saanud lapse mehega, kes seda tegelikult ei soovinud. Mees sooviski ainult lõbutseda ega võtnud naist tõsiselt. Samuti on naisi, kes saavad lapsi vägivaldsete ja muidu hoolimatute meestega. Seda kõike saaks ära hoida. Usun siiralt, et umbes 45 % saaks vallaslapsi vähemaks, kui naised natukenegi mõtleks ja vaataks, kellega lapsi saadakse. Ca 15 % vallaslapsi jääb alati, sest alati on neid juhtumeid, kus naised on endast teinud kõik, kuid ometigi asi ei õnnestu.

Alles lugesin kuskilt foorumist mingit postitust, kus naine kurtis, et peab vist mehe maha jätma, sest ta on rase ja mees peksab. Lõpuks selgus, et mees hakkas teda peksma juba aastaid enne rasestumist. No miks on vaja sellise mehega laps saada? Mida selline naine mõtleb? Loomulikult on mees vägivallas süüdi, kuid ka naine on süüdi, et sellise elajaga lapse otsustas saada.
 
arusaadav ju! 12. juuni 2015, kl 11.28
Eks neil mõtlemisvõimetutel ja lõdva püksikummiga naisolevustel vallaslapsed sünnivadki. Ei muutu see mehike midagi pärast lapse sündi - ta oli jobu juba enne, aga siis oli mehenälg naisukesel nii suur, et polnud aega vaadatagi, kellega parajasti teki all ollakse. Pärast on häda lahti ja kõik maailm süüdi, et teki all oldi tõelise jobuga. Siis aidaku riik, ühiskond, seadused ja ma ei tea kes veel. Kõik on süüdi - eriti aga need, kes julgevad sellist vastutustundetutu käitumist hukka mõista. Aga vallasema ise on oma arust püha ja puutumatu, vaene ohver ja kaastunnet väärt. Kes julgeb öelda, et käitusid ikka valesti küll, see tuleb asumisele saata!
Mitte keegi ei sunni lapsi tegema enne abiellumist. Siis jäävad ka vallaslapsed olemata. Ja kui mees abielluda ei taha, siis peaks ka piiratud mõistusega tibi aru saama, et temast ei olda huvitatud ja last sellisega teha ei tasu.
 
Pronkssõdur 10. mai 2022, kl 19.02
Vlassovlane Vassiljev oma nime ei riku
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!