Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Sulle , kes sa oled eluterve suhtumisega ning armastad loodust ja lapsi ning oled elupinda/kohta vahetamas ja soovid kulude tasandamise mõttes seda teha kellegiga koos
 
talvine tüdruk 17. jaanuar 2016, kl 16.28
Olen üksikvanem-nagu paljud teist.
Kiri on mõeldud Sulle , kes Sa oled eluterves suhtumisega ning armastad loodust ja lapsi ning oled elupinda/kohta vahetamas ning soovid seda kulude tasandamise eesmärgil teha kellegiga koos!Kuid rõhk on mitte kulude tasandamisel vaid hoopis tähtis on, et kui juba koos elupinda ja seeläbi ka aega jagada siis sellega võiks kaasneda sisuline väärtus! Mida ma sellega silmas pean?Usun et sarnase väärtussüsteemi jagamine elus oluliselt lihtsustab kui ka rikastab mis tahes omavahelisi suhteid. Ühtlasi nendesamuste väärtuste kohene avamine minimaliseerib ebasobivate inimeste kokkusaamised ja kindlasti ka aitab luua parema ja terviklikuma pildi inimesest.Pean tähtsaks luua aktiivselt oma kogemusi ja ühtlasi ka juhtida osaliselt ja omal määral kogemusi, selleks avan end läbi eelneva enesetutvustuse ning märksõnade.Kirjutatu saab küll üsna pikk, kuid leian,et koos ühise elupinna jagamisel on oluline teineteist tunda ning teada ja tunnetada.
....Väärtustan igakülgselt elu,kõike , mis seda hoida ja tasakaalustada ning arendada aitab-elu all pean silmas nii inimest kui flaurat ja floorat. Järgnevalt lisan märksõnad , mis iseloomustavad mind kui ka mu maailmatunnetust ning, millistest osa võiks iseloomustada ka inimest, kellega koos rendipinda (ja seeläbi kogemusi)jagada. - Sotsioonika, Keskkonnahoid-ja teadlikkus,Kogukondlik mõtteviis,Ühisruum,Raamatud, Loomingulisus, Lapse individuaalsele tuginev kasvatus, Innovatiivsus,tsipake Mässumeelsust(kõike siin elus mõtestan,panen seostesüsteemi ja vaatan kui tervikut; niisama süsteemi teenimist-selleks et asjad nii on ja paljud nii teevad-käituvad võimalust mööda ei viljele), Looduslähedus, Astroloogia,Esoteerika,Tervise edendamine,Puhtuse hoid nii enda ümbruses kui ka Hinges,Tervisesport, Mets ja Meri,Seiklussport,(Eri)pedagoogika ja kasvatusteadused,Psühholoogia, Empaatia, Hoolimine, mitte võistluslikkus vaid Koostöö ja Kogemustest Osasaamine-nende jagamine,EI kadedusele ja õelusele,Ehedus,Heatahtlikkus,Siirus,Aated,Avatus, Mõista Püüdmine hukka mõistmise asemel, Austus ja Ausus, EI kommertsile, jah Omaalgatuslikkusele,pigem Altruism kui egoism,Lahkus,Teadmistehimu uudishimu asemel, Individuaalsete Eripäradega arvestamine , Arengupotensiaali teostamise püüd,Initsiatiivikus,v´Vaimsus,Hingelisus,Entusiasm,Üleemeelelisus, Mõtestatus,Taaskasutus,Terviklikkus, Alternatiivmeditsiin lääne meditsiini kõrvale,Elutarkus akadeemilise tarkuse kõrvale, Intuitsuioon,Hoidmine,pigem Idamaade väärtused, kui lääne maailma lähedasi(pean silmas "lähedaste" all üldisealt neid kes me kõrval)jalge alla talluvad maskuliinsed taotlused, Haritus hariduse kõrvale!
Elan väärtustepõhiselt ehk siis ei arvesta elus kõike hindadesse, minetades hindade arvestamise tuhinas tõelised väärtused.Ehk siis pigem idealist kui kahe jalaga tugevalt maas materialist.Enda miinusteks pean liigset tegevustesse/mõtetesse sukeldumist-teen kõike liiga põledes ega suuda olla pealispindne,otsin elust ehk liialt sügavust ja mõtestatud olemist.Samuti kipun kohati enda vajadustele ülekohut tegema, asetades tihtipeale teiste vajadused enda omadest ettepoole. Olen mõneti liialt/rumalalt heasüdamlik!?
Hetkel oma vanust ei avalda, kuna leian et tähtsam on inimese puhul nn sugulashing, mitte kronoloogiline vanus. Küll aga on mul toimekas ja tegus 4 aastane laps.
Koos rentimise puhul eelistaksin naisterahvast kuna meesterahvastega kipuvad asjad ju ikka segaseks minema! kuid kui on küpse mõtlemisega meesterahvas siis miks ka mitte (kuid milline on tõenäosus et selline mees seda veebi siin loeb ja on sarnaste eluvalikute ees??)Korterikulude osas olen arvestanud et koos kommunaalidega mitte rohkem kui 200 oleks kindel pidev suutlikkus maksta.
Olen avatud ja ootel-kellegil lugejatest tekkis ideid või mõtteid või meenub mõni tuttav,kelle maailmavaade võiks eelpoolkirjeldatuga haakuda ning on ka elus teelahkmel ,siis kirjutage! Talvine tüdruk: talvinetudruk@hot.ee
 
mõned ideed 17. jaanuar 2016, kl 16.48
sinusuguste rumalate naiste tarvis parajaid hingesugulasi tolkneb iga nuka peal. aga muidu jutt sul nagu vedurivile. sa võiksid mõelda oma pläramisoskust kuidagi turustada hoopis. elaksid varsti nagu kuninga kass ja ei tuleks mõttessegi mingit tolkamit otsida kulude jagamiseks või midagi. vaata, nagu alari kivisaar. ise juhm tühine inimeseloom, mingit piinlikkust ei tunne, näed, kui hästi oma lolli läramise eest elab.
 
esoteerika ei ole eluterve 17. jaanuar 2016, kl 16.56
no astroloogiat ja esoteerikat nüüd väga terve maailmavaate hulka nagu ei loeks.
see siis algatuseks. ja üldse väga pikka ja imelik jutt. miks sead eripedagoogkat sul vaja on? kas laps on puudega ja nüüd otsid, kes mõnikord last hoiaks? tasuta loomulikult altruismist?
 
misasja 17. jaanuar 2016, kl 17.01
esoteerika abil saaks veel eriti hästi pappi kokku lükata.
 
talvine tudruk 17. jaanuar 2016, kl 17.08
sinusuguste rumalate naiste tarvis parajaid hingesugulasi tolkneb iga nuka peal. aga muidu jutt sul nagu vedurivile. sa võiksid mõelda oma pläramisoskust kuidagi turustada hoopis. elaksid varsti nagu kuninga kass ja ei tuleks mõttessegi mingit tolkamit otsida kulude jagamiseks või midagi. vaata, nagu alari kivisaar. ise juhm tühine inimeseloom, mingit piinlikkust ei tunne, näed, kui hästi oma lolli läramise eest elab
Ahhahaa, sain südamest naerda,pisarateni tõesti! Aitäh! :DD
 
talvine tüdruk 17. jaanuar 2016, kl 17.25
no astroloogiat ja esoteerikat nüüd väga terve maailmavaate hulka nagu ei loeks.
see siis algatuseks. ja üldse väga pikka ja imelik jutt. miks sead eripedagoogkat sul vaja on? kas laps on puudega ja nüüd otsid, kes mõnikord last hoiaks? tasuta loomulikult altruismist?

Usun et on pikk ja imelik jutt.Võtangi seda rohkem eksperimendida-usaldust äbi trükimusta ei võida: ka ise ma sellisele postitusele ei vastaks! Aga veel selgituseks: ausus ja otsekohesus ongi imelikud-me alati eelistame teatuid käitumuslikke vorme ja seda viisi kuidas nö petetud saada.Need kes on omistanud osavalt välised viisid kuidas inimesteni jõuda jõuavad eesmärgile.Eelistame alati filigraanseid petiseid "siirastele tobukestele", kes ütlevad või käituvad mittekohaselt ehk imelikult, kuigi vahe on selles et esimesed tõmbavad omakasuahnelt naha üle kõrvade, nii et me isegi aru ei saa ning teised on lihtsalt oma imelikkuses jätavad ebausaldusväärse mulje,olles iseenesest ohutud ning omakasupüüdmatud. Ja siin on vastus su küsimusele.Midagi loetelust ei ole vaja vahendiliseks eesmärgiks! Kuid usun et mulje jääb täpselt selline nagu sa küsid-et milleks küll vaja ja imelik jutt ja kas otsid abilist. Hoopis pole soovi elada ühe katuse all inimesega kes on väga erinev,n nonstop pidutseja või on tema huvideks näiteks kõik kommertsmaailma lõbusad meelelahutused ja saadused-erinevad vaated hakkaks paratamatult segama toimimist ja toimetamist ühises füüsilises ruumis.Ka ei otsi ma endale sõpra vaid seda et elu kulgeks suuremate äpardustega-nn ühine hingekeel on nagu ühine lingvistiline emakeel mis võimaldab kommunikatsioonil paremini toimida ja teeb suhtlemise edukamaks.
 
gena 17. jaanuar 2016, kl 17.32
esimesel õhtul jookseksid kõrvad juba sitavett.
 
just 17. jaanuar 2016, kl 17.34
Su üllitised tõestavad 100% miks sa üksik oled.
 
talvine tüdruk 17. jaanuar 2016, kl 17.47
Su üllitised tõestavad 100% miks sa üksik oled

Olgu, aga äkki räägid endast ja oma väärtuslikust kooselust?! Miks sellist jama loed ja vastad, kui arvata võib- vastuse järgi-mind endast paremaks pead? Kui tihti loed ja vastad sellistele üllitistele, et sul muud teha ei ole oma väärtusliku aja ja (koos)eluga? Kas koosolemine on väärtus ja üksi olemine on "penalt", väljaarvamine või on see vaba valik siiski? Millised Potjomkini külakesed on paljud kokkumätsitud kooselud !
 
just 17. jaanuar 2016, kl 17.56
Ma ei lugenudki seda jama, piisas üllitise pikkuse nägemisest.
 
Esopus Spitzenburg 17. jaanuar 2016, kl 18.12
Selliselt vaimsete väärtuste järgi elajalt eeldaks küll pisut paindlikumat maailmavaadet kui et inimesi jagada nn filigraanseteks petisteks ja siirasteks tobudeks. Samuti nagu see, et kui ei ole kõrvust saati esoteerikas/ökomökos jms sees, siis muud võimalikud variandid on kas nonstop pidutseja või kommertsmaailma ori....ütleks, et sul on veel omajagu pikk tee minna:)
 
talvine tüdruk 17. jaanuar 2016, kl 18.54
Selliselt vaimsete väärtuste järgi elajalt eeldaks küll pisut paindlikumat maailmavaadet kui et inimesi jagada nn filigraanseteks petisteks ja siirasteks tobudeks. Samuti nagu see, et kui ei ole kõrvust saati esoteerikas/ökomökos jms sees, siis muud võimalikud variandid on kas nonstop pidutseja või kommertsmaailma ori....ütleks, et sul on veel omajagu pikk tee minna:)

Milline huvitav nimi, Esopus Spitzenburg.
Tänan vähe sisukama vastuse eest( minu jaoks).Vastuseks sulle püüan ikka paindlikkuse poole! See,mida mainid on kirjutatud mu poolt selgelt näitlikustamiseks- kontrastid loovad selguse.Kontrastide vahele jääb vahetonaalsus, mida ei käsitlenud.Kuid...kontrastid olid siiski käsitletud minu poolt kontekstis, kus tõin välja endast väga erinevat inimest-pidutsejad kui kõigest üks võimalikest inimtüpaazidest, kelle olemus ja elustiil on mulle väga võõrad ja vastandlikud ja keda arvatavasti ei seo minu esitatud märksõnadega eriti miski.
Tundub lihtsustatud ja primitiivne ehk, kuid tähelepanekute järgi siiski inimesed kalduvad kas nö looduskeskse maailmakäsitluse ja väljenduse poole ja siis tehisliku kommertsmaailma poole.Ei tea kedagi, kes neile mõemale ühtlaselt siiralt truudust vannuks.Ikka tõmbab meid pigem metsa või poodi, mitte et algul metsa ja siis poodi või vastupidi. Ei tea kedagi, kes tunneks ühtlaselt rõõmu uuest kallist riidehilbust või lõhnaõlist või autost ja samavõrd siiralt rõõmustaks meie puhta looduse üle ja toetaks looduse taastootlikkust oma eluviiside ja väljendusega.Inimesed kommertsmaailmast näevad looduses vaid oma ego soovide täitmise vahendilist väärtust, nende soovid on nö "lühiksed" ja kuuluvad vaid elu nautimise ,endale millegi materiaalses mõttes veel enama ja mugavama lubamise, kui väärtuse poole??!! Võidujooks mis ei lõpe eal...mille lõpetab "maakamar oma looduskataklüsmides ise..."
Omajagu pikk tee on meil veel kõigil minna, kuid igal ühel oma tee.Ei oota nö "võõra kutsumusega hingi" oma teele ja nemad mind omale.
Lõpetan nüüd siin targutused, ja tänud vastajatele ning pole tore, kui kedagi väga ärritas,see ei olnud eesmärk!

Siiski leian et see, mida hetkel siin teen ei ole mulle omane vaid tõesti pigem eksperimentaalse iseloomuga ja ma ei jää teie kirjadele rohkem vastama.Kui mõni väga sisukas lugu tuleb mu e-posti siis küll.
Aga nüüd-elu ja väärtused tahavad teostamist ja kinnitamist ka väljaspool nn "sõnadeparaadi"-ilusat õhtut veebiviibijad, pöördun nüüd oma "liistude juurde tagasi", veebisuhtlus on mulle "võõras liist", millist täna õhtul mõtlesin katsetada....
 
Esopus Spitzenburg 17. jaanuar 2016, kl 19.21
Mh, sina siis poes ei käi, nagu ma aru saan? Sellesse ühiskorterisse tuleksid siis kaasa ka lambad, sead ja lehmad ning rõdul kasvatataks kartult ja leivavilja?
Meie maailm on selline nagu ta on ja oluline on leida tasakaal...suht lühinägelik ja lapsik on arvata, et kes poes käib, see loodust tühjaks peab...lõhnaõli kasutamist loodushoiuga vastandada on ka...nati naljakas:) Moodsa maailma eitamine, kui siia juba kord oled sündinud, ei ole minu meelest sugugi jätkusuutlik. Püüdlus lihtsama elu, vähemate ja kvaliteetsemate asjade järele on täiesti ok, aga lolliks ka ei maksa minna:D
 
autorile 17. jaanuar 2016, kl 20.08
aga räägi siis ka seda, et kui "tüdruk" sa oled, ja kus kandis siis elada sooviksid?
 
Küsimus 17. jaanuar 2016, kl 20.15
Laksu all oled talvine?
 
Realist 18. jaanuar 2016, kl 13.49
Jah, tunnen siirast rõõmu metsas viibimise üle kui ka selle üle, et sain lapsele või omale head riided ostetud. See ei tähenda aga vastandamist. Postituse mõttest kumab läbi soov elamiskulusid jagada, mis käivad sulle kui üksikvanemale üle jõu, samas ootad sa, et inimene, kes sinuga koos elaks, lõpmatult sinu jutte ja maailmavaadet jagaks, olgu see siis mees või naine. Leian, et soovid võimatut, sest sinu jutt on lihtsalt kurnav ja väsitav, ka pealesuruv. Lisaks ei ole sa kordagi mainimud, KUS antud elukoht asub. Ühesõnaga pikk ja lohisev jutt, aga väga ebaselge ja ebatäpne.
 
nooo 18. jaanuar 2016, kl 21.52
mis on flaura? kui ikka targutada, siis võiks seda teha vigadeta.
 
hm 19. jaanuar 2016, kl 12.17
anna andeks, sul on vist suhtlemisvaegus.
 
tõenäoline 19. jaanuar 2016, kl 18.04
oletan, et tegemist võib olla kahjuks biopolaarse meeleoluhäirega. maniakaalne seisund siis hetkel.
 
teema autorile 04. märts 2016, kl 17.05
Nuuh, oled uues elukohas uue elukaaslase/kulujagajaga?
 
Alustajale 08. märts 2016, kl 04.56
Vasta, kas su väärtuhinnangud on ikka "euroopalikud"?

Muidu kirjandihinne 2+ - liiga palju kordusi.
 
möhh 08. märts 2016, kl 12.55
Raskekujuline verbaalne pidamatus.
 
Raffael 10. aprill 2016, kl 20.46
Talvine tüdruk, räägime, aga mitte siin.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!