Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Minu elu lahku läinud peres
 
Üksikvanema laps 20. aprill 2016, kl 15.55
Meie peres oli 2 last, mina ja 2 aastat vanem vend, ema ja isa. Ema ja isa ehitasid maja, et siis saame kõik oma toad ja ilusa aia. Seni elasime koos vanaisa ja vanaemaga, meie isa vanematega. Ema töötas koolis, ta oli õpetaja ja ka koduaias. Meie vanavanematel oli suur aed ja seda hoidis korras ema. Ta kasvatas igasuguseid taimi ja müüs neid, samuti marju ja puuvilju, lilli ja lilletaimi. Turul oli väike kiosk, kus üks naine müüs meie ema asju. Ema aitas kodus ka vanais aja vanaema, sest nad olid haiged ja vanad.

Meie uus kodu oli juba peaaegu valmis, ainult tapeedid veel panna ja värvida ja võiski sisse kolida. Meil juba olid välja valitud meie oma toad.

Siis aga ühel päeval ütles, ema et me ei koli sinna majja, vaid hakkame elama korteris, et me saame vennaga kahepeale ühe toa, aga selle toa saab kapiga pooleks teha, nii et kummalgi nagu ikka oleks oma tuba.

Meie uude koju aga kolis sisse üks tädi oma tütrega, see tüdruk õppis minuga samas klassis. Vahel me käisime vennaga jalutamas ja nägime kuidas see tüdruk õues mängis ja meie tubade akendest välja vaatas, rõdul istus. Meile vennaga selline asi ei meeldinud. Olime ju ka meie käinud uue maja ehitusel abiks juba päris pisikestena.

Kui me tahtsime isa juurde minna siis see tüdruk pani ukse lukku ja näitas meile keelt. Muidugi see tüdruk narris meid ka koolis ja nii me hakkasimegi vennaga teda kiusama. Tegime igasugu lollusi. Näiteks veepudelitest pritsisime nagu vett teineteisele aga tegime seda nii, et see tüdruk sai üleni märjaks. Kõik tema narrimised tegime talle tagasi, panime konna või vihmausse kraevahele jne.

No ja siis selle tüdruku ema käis koolis õppealajuhatajale kaebamas. Ema aga oli sel ajal kusagil koolitusel ja meie järele vaatas naabritädi no ja õppealajuhataja siis oli öelnud sellele tädile, et kasta meie isa tunneb, et ta võiks laste isaga sel teemal rääkida.

Kord me tahtsime minna marti jooksma isa juurde, aga see tüdruk pani ukse kinni ja ei lasknud meid tuppa. Me hakkasime kivikestega loopima, aga üks kivi oli natuke liiga suur ja aken läks katki.
siis kutsus see tädi politsei ja politsei ütles, et neile oli öeldud, et mingid pätid loobivad aknaid katki. Vend ütles, et see siin on meie kodu ja kogemata läks aken katki. Politsei küsis vanemate nimesid ja sis ütles, et jah õige küll, see on Teie kodu. (Eks me olime ju sinna, uude, ehitatavasse koju juba sisse kirjutatud ja ema ei olnud meid sealt ka välja kirjutanud)

Siis sündis isal ja sellel tädil ka laps ja me jalutasime klassiõega sealt mööda kui see beebi õues magas, me leidsime, et kuna isa oli meile vennaga rõhutanud, et meil onnüüd väikevend siis me jah arvasime oma 8 aastase lapse mõistuisega, et kui ta on minu vend siis ma ju võin temaga ringi kärutada linnas. Pärast viisime muidugi tagasi ja jälle see naine läks kooli kaebama. Koolis aga saadeti ta meie isa jutule, et lahendage ise oma pereprobleemid.

Meie ema ei teagi kõiki asju mida me tegime ja kuidas seda tüdrukut ja tema ema kiusasime.
 
Üksikvanema laps 21. aprill 2016, kl 09.44
Elatise lasi ema kohtul kohe välja mõista, aga kohtutäituri läbi meie ema isalt seda ei küsinud, kuna isa tuli töölt ära, ametlikult tööl ei käi ja tööandja maksab talle mustalt. Isa tegi muidugi tublisti tööd ja nad elasid uue naisega hästi. (Põhjus, miks oli võimalik meil sinna poolvalmis majja sisse kirjutada oli selles, et seal oli varem üks vana maja ja dokumentide järgi vanemad siis nagu renoveerisid seda maja. Tegelikult aga võeti maja maha ja ehitati uus asemele)

Kui vanemad olid lahus elanud 4 aastat, andis ema lõpuks sisse ka lahutuse ja nõudis elatise võla tasumist, ehk siis võla katteks isa osa nende ühisvarast. Täpseid asjaolusid ma ei tea, kuid kuna isal ei olnud aastaid ette näidata töötasu millest elatist maksta ja siis jäi küsitavaks ka see, et mille eest siis maja ehitas. Ema seevastu deklareeris kõik oma tulud ja kulud ja näitas kohtus ette iga viimse kui sendi. Nii juhtuski, et me saime oma kodu tagasi. Isal ja isa tööandjal oleks muidu tulnud palju pahandusi.
Tegime oma kodu, toad jms siis oma maitse järgi ringi ja elasime seal õnnelikult. Emale meeldis aiandus ja meie kodu oli mitmeid kordi ka kaunima koduaia konkursi võitja.
Meie isa aga kolis kusagile maale oma uue perega ja ei ole neid näinud aastaid. Meie koolide lõpetamistel ta ei käinud, meie pulmades teda ei olnud. Elatist ta loomulikult ei maksnud ja ega ema ei küsinud ka enam. Meil oli rahulik ja mõnus elu, ka ema läks oma eluga edasi.

Igast halvast asjast tuleb võtt aparim ja kui võtta siis juba maksimum!
 
n28 21. aprill 2016, kl 12.21
Kurb. :( Aga mis teha, tunded ja suhted pole rauast ja kivist, et katki ei lähe. Hea, et kodugi tagasi saite.
 
Mall 24. aprill 2016, kl 06.41
täiesti uskumatu kui jõhker võib olla! Milles see väike tüdruk süüdi oli, et te teda kiusasite?
 
Jumal aitab 24. aprill 2016, kl 08.01
Ja õiglus võidab, vale vajub põhja.....
 
Mallile 14. mai 2016, kl 13.52
Nad olid ka ju alles lapsed, see oli probleemide lahendamine laste tasandil. Tore, et oled olnud see aeg koos õega, see annab jõudu, kui lähedased on kõrval.
 
mh 29. august 2016, kl 08.45
No aga mida see tüdruk tegi? Üksi ei saa kakelda
 
üksikvanema laps 29. august 2016, kl 18.21
mis see tüdruk tegi?

kõndis meie tubades, vaatas meie aknast välja, oli olemas seal, kus meie koht, näitas keelt ja laulis et me oleme lollid ja keegi meid ei taha..
 
isver küll 31. august 2016, kl 11.35
ma oleks küll unistanud , et vanemad oleks lahku läinud.Lastekodu varianti pidasin enda jaoks kõige paremaks lahenduseks.Nii, et parem olgu vanemad lahus , kui kakeldes ühises elamises.
 
KKK 23. september 2016, kl 16.09
Võib-olla täiskasvanute mõttemaailast lähtudes üsna tavaline lugu, aga lastele kindlasti traumeeriv.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!