Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
võitlus teismelistega
 
algaja üksikema 25. oktoober 2016, kl 19.55
huh, öelge yksikvanemad, kuidas teismelistega toime tulete? Mitu teismelist müürina vastas.
Tykib yle keema.
Läheb karjumiseks.
Varem oli ikka nii, et kaks vanemat tasakaalustasid teineteist ja pröökamised rahunesid kiiremini maha. Nyyd, yksi jäänuna tunnen, et olen ikka jõuetu mampsel.
Oleks et siis teemaks mingid tohutud suhteprobleemid vms...aga lihtsad lollakad argimured a la kes tassid ära peseb ja kyttepuud tuppa toob..aga nu kõik on täpselt nii laisad kui vähegi olla lastakse.
Kuidas teie kodutööd jätkusuutlikult jagate?
 
puhka äraaetudlehm 25. oktoober 2016, kl 20.17
no mida pershet sa karjud siis?
ära tee mitte sithagi
las nemad ise teevad mida tahavad
tahab süüa - ise teeb
kann külmetab - ise kütab ahju
tahab suitsu osta - ise kerjab raha
 
.... 25. oktoober 2016, kl 20.37
laisal(loe: ületöötand) emal on virgad lapsed...
edasi mõtle ise
 
kaasamõtleja 26. oktoober 2016, kl 11.58
virgad vanemad - laisad lapsed
laisad vanemad - virgad lapsed
 
maniila 26. oktoober 2016, kl 12.08
sellisele teismelisele koht kätte: ei meeldi, uks seal. niikaua kui minu katuse all elad, teeme kõike ühiselt. see tänapäevane laste poputamine ajab suisa oksele.
 
hiljaks jäänud 26. oktoober 2016, kl 13.47
No ju need probleemid olid ikka varem ka. Ei muutu keegi üleöö. Ju nad olid ikka varem ka kasvatamatud ja ei arvestanud emaga.
 
Üksikvanem 28. oktoober 2016, kl 15.39
Kui on rahulikum õhtu, siis tehke üks ühine vestlus. Seni kuni karjute, ei muutu midagi. Vestelda tuleb mitte süüdistavad toonil, näiteks, mulle teeb muret... või mis on teie ettepanekud, kuidas me peaksime kodutöid jagama... Õige aeg on lastud mööda, siis kui lapsed tahtsid vanemaid aidata. Paljud, ka koos elavad vanemad, teevad selle vea lastega, et tehakse ette ja taha kodutööd ära. Kasvatatakse üles põlvkond nutisõltuvuses laisku lapsi, kelle ainus mure on, kas sai piisavalt "laike" oma postitusele sotsiaalmeedias. Prindi välja kasvõi tabel, kuhu kirjutad kodutööd ja vastutava pereliikme. Nädalate kaupa jagad ära. Kui puid ei ole, siis on juba varsti külm. Aga järgi ei tohi anda. Kui külmetame, siis täiega, kui kasvatame mustade nõude hunnikut, siis ikka mõnuga.
 
Maiu 01. detsember 2016, kl 13.42
Mis tähendab: lapsevanem jagab ära? Ega see töökoht ei ole, kus ülemus jagab alluvatele ülesandeid. Istuge maha ja kirjutage koos üles majapidamisülesanded. Sealjuures esita suunavaid küsimusi, las lapsed leiavad ise, mida on vaja teha, et kodu koos püsiks. Nüüd arutage, kas on miski töö, mida keegi teha soovib. Nimed ja intervallid taha. Ülejäänud tööde kohta arutage intervalle ja kas mingi töö jääb ainult ühele v roteerub. Kokkulepe - see on võtmesõna.
 
ka ema 03. detsember 2016, kl 10.53
oot, mis probleemid?
5 last juba teismelise east väljas, aga seni pole probleeme olnud.

kuid soovitan arvesada, et selles eas laps tahab olla juba täiskasvanu kellega arvestatakse, aga samas ka laps keda hellitatakse ja kelle eest hoolitsetakse ja vahel ta ei tea ise ka kes või mis ta hetkel olla soovib.

Nii lihtne see ongi
 
elu lugu 04. detsember 2016, kl 10.50
Lapsega tuleb alaes tema sünnist rääkida ja suhelda kui võrdsega. Seletada ja rääkida asju lahti,et ta areneks. Ilmselt sa kisad ja karjud ega suhtu tema asjadesse ja enda asjadesse tõsiselt, äkki sul polegi haridust, sa ei oska suhelda kui täiskasvanud inimene ja lapsel pole su suhtes austust.Enne olid noroem aga viimase lapsega oled juba päris vana ja eks see takistab ka sinu poolt suhtlemist, aeg on hoopis teine, vajadused on praegu teised ja sa pole niivõrd ajaga kaasas käinud et ise areneda.Vananedes aeglustub kõik. Lapsele mõjub see halvasti, tal tekib probleem, tõrked, ta ei talu endisaegade kamandamist ja vassimist.Mitte kedagi ei saa peres allutada, inetusi öelda,mõnitada, ähvardada nii õelda: paika panna. Kus veel kõige südamlikumalt rääkida kui mitte peres omavahel asju ajades.Soovitus oleks: mine ja vabanda oma lapse eest, lühidalt ja ütle ka mille eest, palu et te räägiksite omavahel, et ta ütleks sulle, mis teie suhtlemies teda häirib ja las teeb ettepanekuid, et asjad paremini sujuksid.Sa võid talle veel paluda, et las mõtleb läbi ja vaatab omavaheliseks vestluseks sobiva aja.Siis jäta ta rahule, ta ise ütleb, millal soovib sinuga rääkida talle valusal teemal. Kas kasutad lapsega suheldes sõnu: palun, ole kena, ole hea, kas ma tohin, mida arvad, kuidas teeme jne...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!