Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
kas üksikvanema elu ongi selline???
 
freiheil 12. september 2008, kl 15.12
minul on teema selline:olen hetkel töötu,2 aastase lapsega kodus,haridust eriti ei ole...ja toetust saan 900.- kuus...

ma tahaks minna tööle aga jube raske on tööd saada...mõtlesin isegi kooli minna...(et haridust juurde saada)aga seegi võimatu,kuna siis ei oleks mul ju sissetulekut,et üüri maksta jne.

ja PALUN ärge mind hukka hakake mõistma kuna mul niigi eluisu vaikselt kadumas...ma tean isegi et laps sai varakult valmis tehtud ja et ise olin loll et kooli pooleli jätsin...

aga põhipoint on see et kas siis sellisest olukorrast polegi väljapääsu???mingeid toetusi pole,ega riik ei aitagi vä???

(MA EI LOODAGI AINULT RIIGILE,AGA MA TÕESTI EI OSKA ENAM VÄLJAPÄÄSU LEIDA:( )

aitähh ette ära,mõistva suhtumise eest!!!
 
? 12. september 2008, kl 15.27
Rõve, miks sa vä kirjutad?
Kus linnas sa elad?
 
? 12. september 2008, kl 15.31
Uuri sealt natuke <www.toeta.ee>
 
freiheil 12. september 2008, kl 15.47
autorile :? mis mõttes???
 
? 12. september 2008, kl 16.17
Ära sms-laenuga end küll seo, seal lingil on sellest juttu. Kohalik sotsiaalosakond ehk saab sind aidata, kasvõi ühekordse toetuse näol.
 
Anna 12. september 2008, kl 16.37
Aga äkki õhtukooli minna? Päeval töö. Kas sul on kedagi, kes last hoiaks?
 
c 12. september 2008, kl 16.59
kohalikku sots. osakonda pöördu toetuse saamiseks. kas laps on vallaslaps või isa ei maksa alimente lihtsalt?
 
njah 12. september 2008, kl 22.14
Mille jaoks õhtukoolid on???Ise ka kahe lapsega-käin tööl,kasvatan lapsi ja kool ka veel.Miks peaks masekas olema?Elu läheb edasi .Ja ära arva,et mu lapsed suured,1 käib koolis ja teine lasteaias.Endal peaks sul hakkamist olema aga mitte heietama siin.Kas tõesti tuttavaid,sugulasi sõpru ei ole,kes sind aitaks?
 
hh 12. september 2008, kl 22.37
aga su vanemad? lapse isa?
 
k 13. september 2008, kl 00.01
Eks tööle pead ikka minema. Isegi, kui lapsele oleks parem olla sinuga kodus. Tööd ei tea muidugi soovitada, aga kuna ise hakkan tööle eripedagoogika valdkonnas, siis seal on alati abi vaja.
 
kah üksikema 13. september 2008, kl 11.01
ära väga meelt heida. praegu on oluline ikkagi leida normaalne töö. lasteaiakoht lapsele. et saaksid ennast elatada ja maksud makstud. mina elasin sellist viletsat elu kui laps hakkas esimeses klassis käima. siis saab juba enamvähem ise hakkama. läksin ka kooli ja nüüd on väga hea töökoht. mul on kaks last ja üksi jäin kui väiksem oli aastane. olime näljas ja paljad.
õnneks on see elu praeguseks möödas.
 
mh 13. september 2008, kl 23.00
Proovi parem mingit tööd teha ikka saad rohkem kui joosta abi järgi. Öökoristaja näiteks, keegi vaatab lapse järgi kui need tunnid öösel koristad. Küll harjud tööd tegema.
 
juuli 13. september 2008, kl 23.34
tiiu! aga sul on ju rahamasin olemas! lase käiku! või tee kolmas laps, saad jälle emapalka ja leiad veel uue mehegi, et neljas laps võiks rahus ilmale tulla,,,,, jne jne
 
Mmmi 14. september 2008, kl 00.22
Ma ei tea kuidas mujal kuid Tlnas ja harjumaal võiksid pakkuda ennast nt söögitädiks lasteaeda, palka vägapalju ei saa kuid parem ikkagi kui 900kr ning sõimekoha peaksid siis ka saama.
 
teate. 14. september 2008, kl 16.49
olen selle kadalipu läbi käinud. Ma ei tea, kuidas on tallinnas.Ise pärit lõuna-eestist. Lasteaia kohta lapsele ei ole, usaldusväärseid hoidjaid ei ole ja kui ka väikese töö otsa saad, siis kulub kogu sisstetulek hoijale maksmiseks, nii et kus siin kasu. Me olime küll nälja piiril. Lapse isa ei maksnud elatist ja kohtusüsteem laiutas käis, et no kui ei maksa siis ei maksa, mis meie teha saame...Mitte keegi sind ei aita. See aeg tuleb lihtsalt kuidagi üle elada.
Mina emigreerusin, nüüd on köik ok. sots.süsteem maksab mu sots.korterit, saan riigilt elatist, käin ametit õppimas, laps on kaasas - praeguteooria osa. Kui tööle lähen, on lapsele koht lasteaias olemas. Nälga enam ei ole, köhud täis meil mölemal ja raha on ka taskus. Tagasi eestisse ma nii pea ei tule.
 
ära valeta! 14. september 2008, kl 18.59
teate., ära valeta, kohus ei laiuta käsi, kui isa on tuvastaud ja ei maksa. miks valetada? häbi on teiste inimeste raha peal nüüd oma lapsega istuda? või kukub sots hooldus taevast mujal riigis? jälk tõuk oled.
 
ära valetale 14. september 2008, kl 19.26
laiutab küll ja mitte miski ei sunni isa raha maksma kui ta ei taha !!!!
 
to ära valeta !!! 14. september 2008, kl 19.31
Sinu soovitus, töuk? et laseme isamaa armastusest oma lapsed eesti riigis nälga surra või.
 
barbi 14. september 2008, kl 20.41
teemaalgataja: kui sa soovid asjalikku nõus siis peaksid natuke rohkem infot andma-
mis linnas elad?
kas lapsele on võimalik lasteaia koht saada?
kas keegi saaks last kasvõi paaril päeval nädalas vaadata? Õhtuti vaadata?

Tihti on sellise meeleheite põhjuseks see, et ei suudeta alla neelata seda, et alustada tuleb madalast. Me kõik ju tahaksime kohe head töökohta...

Abiks oleks ehk koostada plaan- pane oma prioriteedid paika, töötuna saad ju koolitusele minna, leida lapsele lasteaia koht (vallast, linnast saad toetust maksu maksmiseks), saad töökoha, hakkad samal ajal uut ja paremat kohta otsima-nii see käib :)

Ise alustasin poe müüjana väikses lasnamäe poekeses, nüüd suht kõrgel kohas pangas-aega võttis 8 aastat
 
Margit 15. september 2008, kl 04.55
Kui haridust pole, hakkad tegema koristajatööd, nõudepesija, lauakoristaja jne. Kui ei kõlba, siis ei saa su teemapüstitusest aru. Riik ei kasvata sinu lapsi. Kui sa ei saa sellega hakkama, siis võetakse sul laps ära.
 
anna 15. september 2008, kl 12.06
Oi, ja kuidas veel laiutavad täiturid käsi.
 
freiheil 16. september 2008, kl 13.26
niiiii elan pärnus,otsint tööd IGAPÄEV,saadan CV-D laiali,laps oleks hoitud...lasteaiakoht alles järgmiseks aastaks kinni pandud...MA LÄHEKS HEA MEELEGA TÖÖLE,KUI SIIN PÄRNUS VÕETAKS!!!pärnus on mingi hull töökriis ma peaks mainima...isegi siis kui ma 17 olin sain ma kiiremini tööd kui nüüd...

NB!!!mu pöhipoint ei ole ainult kuskilt riigilt abi saada,ma i istu kodus ja ei laiuta käsi...MA OTSIN TÖÖD!!!

aitäh teile kes te vastasite...
 
mumuu 16. september 2008, kl 19.47
aga linna/vallavalitsus? äkki toetaksid - vahepeal oli küll, et kui elatusmiinimum oli alla teatud summa inimese kohta, siis riik maksis korteriüüri kinni, isegi olen seda näljaajal kasutanud;
 
ka üksikema pärnus 16. september 2008, kl 23.15
Mis tööd otsid? Tervise paradiis otsib toateenijat praegu nt (Pärnu tööhõiveameti lehel kuulutus). Suur hotell, rahvast seal liigub ja tööd peaks jaguma. Palk vast ka suures htl-s parem kui mõnes pisikeses. Ise olen ka kunagi seal majas töötanud, mitte küll tt-na. Palkadest kahjuks ei tea praegu. Ja soovitus - ära saada cv-d, vaid mine ise kohale oma cv-ga ja küsi personalijuhti. Jätad kohe hea mulje, et oled tõsiselt huvitatud ja valmis tööd ka tegema :) Adminne (vastuvõtu letti st) otsitakse ka hotellides pidevalt. Kui arvad, et sellisele tööle sobid, siis käi lihtsalt tiir peale linnale, cv-d näpus, ja astu igasse htl-i sisse ja küsi.
Natu ühte auku läks see jutt praegu, a nagu öeldud, see htl-i teema tuttav mulle :) Edu!
 
ka üksikema pärnus jätkab... 16. september 2008, kl 23.32
Kuule freiheil, tahad äkki suhelda lähemalt? Ma ka Pärnus ja üksikema, nagu öeldud. Poja on mul 1,5a :)
Katsuks koos midagi välja mõelda :)

Muide, miks sa 900 saad? Üksikema toetust 300 ei saa? V kui isa kirjas, siis kas alimente üleüldse ei maksa?
 
freiheil 16. september 2008, kl 23.48
aga anna oma meil mulle vms...
 
üksik pärnus 17. september 2008, kl 00.22
Nime alt peaks saama nüüd.
 
tii 17. september 2008, kl 13.06
Seda teemapüstutust peaks nüüd pakkuma kõikidele neile, kes arvavad, et koolis käia pole mõtet ja peaasi on kiiresti keegi mees leida ja laps saada. Nii õppematerjaliks! Et vähemalt teised omaenese tarkusest sama lollisti ei elaks.
see selleks... oled ilmselt sellest isegi aru saanud.

Jah, tööd on praegu raske leida, kui pole haridust ega omandatud ühtegi eriala. Sina peaksid kinni hakkama igast pakkumisest, olgu see töö kuitahes ebameeldiv ja tasu miinimumilähedane. Ikkagi parem, kui null. Kasvõi öövahetus. Või paku end kellelegi lapsehoidjaks. Olukord riigis ei lähe niipea paremaks, nii et ei saa pirtsutada. Ja mingeid toetusi tõesti pole peale töötuabiraha ja mõne ühekordse toetuse. Aga see viimane hakkab ka juba kaduma, sest sotsiaalsummasid vähendatakse.
Abiks oleks, kui sul oleks sõbranna, kellele ka väike laps, siis saaksite teineteise lapsi hoida sel ajal, kui teine näiteks vahetustega tööl. Tean kaht õde, kes niiviisi asjad korraldanud. Siis ei pea lastehoiu eest maksma.
Kui suur on su korter? kui mitu tuba, siis ehk õnnestuks teine tuba kellelegi välja üürida. Ikkagi vähem maksta.
Ja mina sinu asemel käiksin kasvõi pea peal, aga katsuksin mingi eriala omandada, siis on ju tõenäolisem tööd saada.
 
freiheil 17. september 2008, kl 13.56
ma oma arust polegi siin väitnud et ma tapvalt valin,mul savi,raske või kerge,päevatöö või öö peaasi et tööd saaks...ja laps oleks mul hoitud,ja ma arvan et kui ma mingit meest endale nii väga oleks tahtnud siis ma poleks ju üksikvanem,ma ei väida et tegin endale lapse meelega valmis et hiljem üksi olla,aga jah kahjuks läks nii...
 
... 17. september 2008, kl 14.14
Lugesin su loo läbi. Tead, sa oled tubli ja saad kindlasti hakkama. Kõige tähtsam on sul ju olemas - sinu laps. Küll saad tööd, õpid. Paljud vanemad lähevad koos lastega kooli. Edu sulle!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!