Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
hirm, et töötu elatist ei maksa.
 
rutt 23. jaanuar 2010, kl 00.22
mees jäi töötuks ja oh sa imet. mehe eks nõudis kohe elatise ametlikult välja. põhjus, et tahab ametlikult. üks lastest hakkab kohe kohe täiselaiseks saama ja nii narr mõelda, et selline kabuhirm võib emmel peale tulla.
mis siis nüüd edasi. mees maksab ametlikult ja naine peab tulumaksu maksma. juba kisa, et tal ei jää kätte midagi. no jah ennem sai sama summa, nüüd saab sama summa ja maksab sellest ülejäänu riigile. arukas naine ma ütleks.
mida veel, kas töötul on ka mingid võimalused vähem maksta. hetkel pole uurinud, veel jõuame, kui tuleb moment siis tule uurima hakata. veel mure välismaalt saadetud rahast kaabib pank veel oma jao. no mis nüüd teha, mees ju maksab. ei tasu ikka nii arg ja loll olla, vaid tõesti ennem ikka mingi kokkulepe saavutada. ilma poleks mu mees lapsi toetusest nii ehk naa jätnud. seega mul pole sõnu ja seda kemplemist on juba narr kuulata. ja seda juttu , et üks lastest endale saada no kuulge.....kas siis tõesti antakse. loomulikult ju mitte. ma pole sellist ema veel ennem kohanud, kes ei asu aru mis talle ja lastele on kasulik. alustades ühe lapse kasvatamisest isa poolt, pakkudes nii suuremat lasteraha, lastel võimalust emaga elades. mõtlen hooldusõiguse enda kätte võtmisel ja teise riigi lasteotusest. no anna kannatust. aga tikud jagame ka late kuludesse. seega jääbki küsimus , kes mesit nüüd loll on.
 
to rutt 04. veebruar 2010, kl 13.27
ausalt ei huvita kedagi kui mees töötu on, elatist peab ikka maksma ja mis puutub tulumaksu, siis ka sellise summa saab katvana elatisele juurde nõuda hagiavalduse esitamisel, seega ei kaota elatise osas tulumaksu maksmise pärast. Kui mees maksis korrapäraselt ja piisavas summas, siis arvan et poleks naine ka kohtusse pöördunud. Seega peab viga otsima siis ikkagi mehes.
 
peaks taotlema... 06. veebruar 2010, kl 21.01
..elatise vähendamist kohtu kaudu, sest töötus on mõjuv põhjus eriti praegusel ajal ja tõmbab emade ülbust vähemaks.
 
ojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 06. veebruar 2010, kl 21.23
naised on ikka imelikud ussid suuremalt jaolt, nõustun.
 
lalaa 08. veebruar 2010, kl 11.59
naised on ussid ja mehed on sead,,,lahe ühiskond
 
ppp 15. veebruar 2010, kl 13.53
Mis see sinu mure on, kuidas lapse ema ja isa oma laste kasvatamiseks raha jagavad? Tegele oma asjadega ja ära topi oma nina igale poole.
Kui võtsid lastega mehe, siis nüüd lepi sellega ja ole vait!
 
naine 18. veebruar 2010, kl 13.31
Muidugi on naised ussid, kui oma lastele peavad elatist NÕUDMA!!!!
Mehed minge p..se!!!!
 
Ann 19. veebruar 2010, kl 12.56
Mees peab kohtu kaudu taotlema elatise vähendamist. Mees võtku asjalik esindaja ja küll see juba leiab normaalseid põhjusi, mida kohus arvestab ja küll siis elatise summa ka väheneb. Parim valik naisele ja mehele ja ka lastele on , kui sõlmitakse omavahel kokkulepe ja kohus kinnitab selle siis.Mõistlik oleks lihtsalt omavahel rääkida, raskeid aegu võib olla nii mehel, kui ka naisel.
 
naine 24. veebruar 2010, kl 12.07
Mõistlik oleks rääkida aga kas te pole mõelnud ,et mõnega pole võimalik rääkida.
 
just 25. veebruar 2010, kl 13.50
Esitasin kiirmenetluse elatise saamiseks, issi sai kirja kenasti kätte ja see sopp mille ma sealt kaela sain...olalaa:D
Uskumatu, millise mehega ma 14 aastat tagasi lapse tegin.
küsimus oli, et miks naine esitab hagi just siis, kui mees jääb töötuks.Aga just sellepärast, et kui mees on otöötu, ei maksa ta nagunii sentigi lapsele, keegi peab selle raha leidma, sest laps elab ikka edasi, mis sest et mees töötu on. Siis saab natukenegi ja on lootust see raha saada, kui mees uuesti tööle läheb.
Vot sellepärast esitasin mina hagi, kui mees töötuks jäi.
 
mees to just 02. märts 2010, kl 17.02
kas sa arvad et mees sünnitab sulle raha kui ta töötu on? kui sul käib kasvatamine üle jõu siis peaksid häbenema ja arnema. anna laps isale kasvatada. ta saab siis toim.tul. toetust ja elab lapsega miinimum piiril. enamus eesti naisi on täielik sopp.
 
rutt 08. märts 2010, kl 11.43
no näed siis . siin naine paneb aga sama julma , et just sellepärast panigi elatise peale, et mees töötu on. jaburad naised no ma räägin. m
et miks mind huvitab , ma tunnen huvi jah, sest paraku olen ka mina osanik raha saatmisel. vabanudst kui mõni ei ole aru saanud mis töötus tähendab. tuleks endale kõrva taha panna, et siis sul pole sissetulekut. no aga need emad kes kodus istudes ja mida iganes tehes on ära elada saanud. need ei saagi aru, mis ümber ringi toimub.
lootust raha tagasi saada. jube alatu ma ütleks. meil on tänu sellisele käitumisel uus otsus. me maksame nõutud summa, isegi siis kui ta ei tööta. tulevikus aga madam, peab oma lapsed ise ülikoolitama ja mis iganes neil vaja tegema. kui ema võtab sellise otsuse, siis alates 18st pole meil enam ametlikult mingit pistmist. kui aga sul on kaks teismelist ja kolmas hakkab alles jalgu alla võtma , no mina tahan väga näha, kuidas see saamatu naine edaspidi elus toime tuleb. jätame vahest lastekasvatamise kõrvale ja räägime asjast.
 
kriss 28. august 2010, kl 15.08
Mismõttes töötus vabastab mehe laste ülevalpidamisest ?
Rutikene , kas laste ema saab lastele öelda kunagi, et sorry, mul pole tööd ja nüüd te niikaua ei saa süüa/riideid kuni ma uue töö leian ? Haige suhtumine, lapsed on ja jäävad ning kui nad on tehtud ei vabasta miski kohustusest nende eest vastutada ja neid toetada. Okei, haud ehk tõesti vabastaks.
Närvi ajavad need meeste "uued" naised, kes hakkavad kuskil nõu küsima kuidas mees oma kohustustest eemale saaks paremini hoida :S
 
tarmo 31. august 2010, kl 13.26
Kriss siin oli juttu sellest ,et oleks võinud saada kokkuleppele ja isa maksab nagu nii elatist ja tihtipeale need"uued naised" aitavadki ekside ülbusele piire panna,muidu arvavadki maailm keerleb vaid ümber nende muu mingu p..e.
 
tarmo 31. august 2010, kl 13.38
Kriss siin oli juttu sellest ,et oleks võinud saada kokkuleppele ja isa maksab nagu nii elatist ja tihtipeale need"uued naised" aitavadki ekside ülbusele piire panna,muidu arvavadki maailm keerleb vaid ümber nende muu mingu p..e.
 
ka uus naine 06. september 2010, kl 17.44
Rutt, las su mees taotleb kohtus ühishooldust, kui see asi juba nagunii nii kaugel on. Siis on kõik korras ja jagatud - nädal elavad lapsed emaga, nädal isaga. Siis ei saa see nõme eks lapsi rahapumpamise ja kättemaksu eesmärgil ära kasutada.
 
ka uus naine 06. september 2010, kl 17.45
In fact, siis ei saa see eks üldse enam mingit elatisraha nõuda ja punkt.
 
ehh 28. september 2010, kl 16.26
no 14 aastast ikka ei väntsutata ühest kohast teise kui laps ise sellega nõus ei ole. Lapsel on koolikohustus täita ja see on prioriteet nr 1.
Elatis töötult välja nõuda tähendab seda, et kui isa ka ei maksa siis jääb võlg üles ja seda on võimalik tagantjärele kätte saada, kasvõi pensionist.
Minu lapse isa on ennast lõhki laenanud ja otse loomulikult on minu laps esimene kelle arvelt kokku hoitakse, juba andis isa teada, et raha ei ole ega tule. Vormistan hetkel juba hagi. Üle miinimumi ta nagunii ei maksa, kinnsivarad tahavad ju hooldamist ja kokkuostmist, aga laps võib muru närida. Kohtunik lihtsalt ostetakse ära ja mina olen see altatu väljapressija.
 
k 28. september 2010, kl 21.43
kui on kaks alaealist last, siis on ka tulumaksuvabastus päris suur...nii, et naine on ikka väga tark naine...miks ta peab seda laste raha sinult nuruma...kui ta saaks sulle kindel olla, siis ta vaevalt asja ametlikuks teeks... Loll mees!
 
halloo 30. september 2010, kl 15.29
Kuulge, naised, kui teie laste isa elaks teiega koos ja oleks töötu, kas te siis ka temalt hiljem nõuaksite sisse raha lastele? Et ta peaks tööd leides hakkama kahe koha peal rabama? Kui teie eesmärk on eksmehe elu lihtsalt kibedaks teha, siis olete te ühed haledad affid.
 
rutile 01. oktoober 2010, kl 14.12
See on nüüd küll vale arusaam, kui laps saab 18, siis isa ei pea enam ülikoolis õppivat last toetama.
 
liina 03. oktoober 2010, kl 15.50
Mul on samuti raskusi eksemanda piiritu ahnuse ja käpa peal hoidmise vajadusega.Olen väga nõus.et kui on lapsed siis peab neid toitma,kasima jne.või toetuseks raha maksma.Kuid oleks nagu aeg ka sellel eelmisel naisel peaga mõtlema hakata.Minu mehe eks arvab näiteks,et tema laste isa peab nüüd rohkem oma lastele maksma,kuna tema uuel naisel on ka lapsed???no kas see on siis normaalne suhtumine???Ta kardab,et mees,keda sai enne aina laste kaudu manipuleerida,nüüd mehe uue pere ja elu kaudu,millesti ilma jäävad.Aga vabandage väga ,mehelgi on õigus oma elada ja õnnelik olla.Endal tal on ju juba ammu uus mees aga ikka oli vaja eelmist nii palju pressida ja pigistada,et veri väljas.Ähvardused ja nõia trikid,nii,et anna olla.Sellise suhtumisega ainult peletad mehe vastutusest eemale,kes ise varem korralikult tahtis oma lapsi toetada.Mehed võivad ju sead olla aga naised selle eest on täielikud lambad.Loomulikult ei mõista ma neid mehi,kes vastutuse eest peitu poevad.Valik on ju alati olemas.
 
Liina 11. oktoober 2010, kl 16.47
Väga õige märkus oli see, et kui emal tööd/raha pole, siis ei saa ema ometigi öelda lapsele, et nüüd süüa ei saa ja riideid ei osta, lapse eest tuleb ju hoolitseda vaatama sellele. Huvitav on siinkohal just see, et ema justkui ikkagi leiab võimaluse last kasvatada, samal ajal, kui isad on nii hädised, et neil "POLE" nad "ei saa" ja jutt on selline, et peaks lausa neile kaasa tundma, neile tööd otsima ja juhendama eluteel. Kokkuvõttes on veel selline tunne, nagu oleks ise mingi vereimeja ja väljapressija, et julged lapsele miinimumelatist nõuda? Tulge mõistusele. Siin pole muud, kui sellise "isaga" on korduvalt üritatud ilusti rääkida (kuni selleni välja, et seletad nagu imbetsillile kuidas näeb välja lapse kasvatatamine ja millele raha kulub, räägid, et vaata lastel on kombeks kasvada (oh, imet) mistõttu neil on alailma vaja uusi riideid/jalatseid ja oh, kasvav laps peab korralikult sööma ja näed, ta ei taha/tohi koguaeg kodus passida, vaid peaks huviringis/trennis käima, jne jne jne) siis anda asi kohtutäituri kätte ja lõpetada lolliga igasugused suhtes. Vot nii.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!