Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
18 aastat pole elatisraha saanud
 
siiri 24. august 2010, kl 12.49
kuigi kohtu poolt kõik asjad aetud ja kohtutäituriga kohtun iga kuu on ikka jäänud nii,et elatisraha võlgnik kohtutäituri juurde ei ilmu ja pangaarved on tal arestitud.pangaarvele tal loomulikult midagi ei laekugi.lisaks on tal veel igasuguseid võlgnevusi,aga ka neid ei maksa.käib rahulikult oma kriminaalhooldaja juures ja raha ei laeku kusagilt.kohtutäitur arvutas võlgnevuse juba rublaajast kokku ja summaks sai nüüd siis 125000.kuna laps käib kutsekoolis ja lõpetab 20 aastaselt,siis tuleb ju elatist edasi maksta.arvutame aga juurde ja unistame edasi,aga raha ei tule kusagilt.
 
nojah 24. august 2010, kl 12.55
Seda oleks tulnud ennem mõelda, kui üksikvanemaks otsustasid hakata. Ise valisid selle tee, nii et mis siin ikka tagantjärele targutada.
 
Nojah-ile ka emalt 24. august 2010, kl 14.02
Väga rumal järeldus sul. Kust sina tead, miks ja kas inimene ise otsutas üksikvanemaks hakata? Kriminaalse inimesega kooselu oleks ju hullem olnud! Ja ära tule nüüd ütlema, et miks ta siis valis kriminaali oma lapse isaks - inimesed ei ole läbipaistvad nagu klaas ning nende tulevik pole kellelegi ette teada!Kriminaalid ongi kõige osavamad valetajad ja manipuleerijad.
Aga mis puutub raha saamisesse, siis tõesti, kui pole kuskilt võtta, mis siis ikka. Said 18 aastat ise hakkama, saate ka tulevikus, peale kutsekat saab poiss tööle ja elatab ennast juba ise. Ehk on koolis ka mingisugust stipendiumi võimalik taotleda. Ise olen kasvanud neljalapselises peres ja olime kõik enamjaolt ema majandada. Kusjuures nüüdsel raskel ajal on meil kõigil kindel ja tasuv töökoht olemas. Vahel paneb vaesem lapsepõlv inimsed just rohkem pingutama oma tuleviku nimel.
 
siiri 24. august 2010, kl 18.20
välja tuleme rahaliselt me ikka kuidagi,sest laps on kõik suved ka ise töötanud ja muidu tubli,aga lihtsalt mis mõte on üldse elatisraha nõudmisel,kui puudub normaalne seadus,et karistada sellist,kes ei mõtlegi maksta või on see mõne arvates normaalne,et iga aasta arvutame võlgnevuse juurde juba olemasolevale ja nii jääbki.tähendab mina pean töötama ja last kasvatama ja makse maksma ja lapse isa ei pea midagi,sest meie riigis pole seadust,et sellist karistataks või on viga kohtutäituris või teab milles..
 
mina ka 24. august 2010, kl 18.25
pole raha saanud , seda 7a. summa vist kuskil 100000.- enam ei looda ka. Mul plaanis võtta ära vanemlikud õigused, sest muidu võib juhtuda nii, et kui isa vana ja haige peab laps hakkama teda toetama. Parem karta kui lapse elu p..se keerata. Peame vastu!
 
siiri 24. august 2010, kl 18.26
välja tuleme rahaliselt me ikka kuidagi,sest laps on kõik suved ka ise töötanud ja muidu tubli,aga lihtsalt mis mõte on üldse elatisraha nõudmisel,kui puudub normaalne seadus,et karistada sellist,kes ei mõtlegi maksta või on see mõne arvates normaalne,et iga aasta arvutame võlgnevuse juurde juba olemasolevale ja nii jääbki.tähendab mina pean töötama ja last kasvatama ja makse maksma ja lapse isa ei pea midagi,sest meie riigis pole seadust,et sellist karistataks või on viga kohtutäituris või teab milles..
 
kats 16. september 2010, kl 22.55
õnneks seadus selline,et kui pole elatist maksnud ja kohtutäituri kaudu tõendatav pole lastel tema ees kohustusi,
ja veel võlg jääb kuni isa surmani ehk siis kui isa hakkab ühel hetkel pensioni saama saab siis laps olgugi,et sel htekel täiskasvanu siis seda elatise võlga takka järgi(nii juhtus mu sõbrannaga kes saab saab nüüd oma elatis võlga pensionärist isalt kelle pensionist seda kinni peetakse)
 
oeh 06. detsember 2010, kl 00.26
uidas meil ei ole seadust mis aristas elatisest kõrvalehoidjat? Ja veelgi enam ohtuotsuse täitmine on a kohustuslik. Mõlema asja eest võib minna vanglasse, tuleb ainult teha uus avaldus selle kohta. Vaadake Karistusseadustiku täpsema info jaoks.
 
icc 06. detsember 2010, kl 09.37
kas vanglasse panek tagab elatise?
ei taga, kui üks vanem maksta ei taha, siis ta ei maksa ja mingi vägi ei suuda teda sundida. eesti ei ole kinnine ühiskond, siit saab ka alati jalga lasta.
pensionist aga ei maksa unistada. esiteks ei saa ka elatisvõlga laps vaid ikka teine lapsevanem, teiseks vaevalt kriminaalist mees pensionieani elab, ei ela korralikud mehedki, kolmandaks aegub võlg 30 aastaga, neljandaks peab inimesel elatusmiinimum jääma ja mitte ametlikult tööl käinul pole ju ka arvestatavat pensionit.

nii, et parem ära looda!
 
kogemustega 30. detsember 2010, kl 16.34
mina andsin elatise asja edasi kohtusse. õigem oleks öelda, et kohtutäitur andis. mina tegin lihtsalt avalduse, et raha ei saa ja palusin algatada kriminaalasi. kohtus siis süüdiataja nõudis konkreetset vanglakaristust, mis ehmatas laste isa ikka põhjalikult ära. kandis samal päeval kogu võlgu oleva summa üle (laenas kokku). ja peale seda maksab korralikult. nii et vahel shokiteraapia aitab...
 
kuri 09. jaanuar 2011, kl 14.00
mina aga oleksin nous vangi ka minema. kui mul ikka maksta pole ja sedaus ei paendu kuidagi isa kasuks, siis lahen ja olengi vangis. saad oma rahulduse emana katte ja ehk kutslikult vangis oldud aja eest ka elatise.
paljud asjad on nii ebavordsed, et paha hakkab kohe neid naisi kuulates.
 
kurjale 09. jaanuar 2011, kl 16.06
Mis see ebavõrdsus siis sinu jaoks oleks? Et naine hoopis sinusugust äput pole nõus üleval pidama, sest sul midagi ei ole? Kas sul piinlik ei ole selline hädapätakas olla? Ilmselt oled kogu elu ainult ema juures elanud ja ei teagi, milline tõeline mees olema peab.
Mina isiklikult saan ka ilma isa käest alimentide nõudmiseta väga hästi hakkama, see aga ei tähenda, et see isa nüüd õnneseen peaks olema. Tal peaks hoopis häbi olema, et oma lapsele mingisugustki toetust ei taha või ei ole võimeline maksma!
 
maksmine oleneb suhetest 12. jaanuar 2011, kl 16.57
kui suhted halvad,on suur v6imalus,et raha ei maksta, - kui suhted lahuselava vanema ja lapse vahel korras,makstakse ka raha tavaliselt- nii lihtne see ongi!

ja siit moraal: emad,ei tasu rikkuda laste ja isade vahelisi suhteid!
 
jah 06. veebruar 2011, kl 22.22
Mina pole kunagi lapse isa käest rahalist toetust saanud, ega nõudnud. Mõned arvavad, et olen loll, mõned ei arva midagi...Lõppude lõpuks ei tea meist keegi, kuna võib üksi jääda lapsega/lastega. Sünnitasin lapse, arvestades sellega, et saaksin ka üksi ta kasvatatud. Kahjuks nii läkski:( Minu tagasihoidlik soov oli ainult see, et ta lapse juures käiks, et ta oleks talle ISA. Praegu ei tea me temast 4 aastat midagi, pole näinud, pole kuulnud. Kas minu kaotus? ei. Kas lapse kaotus? jah. Kas lapse isa kaotus? kindlasti. Kahjuks ta ei tea, kui tore 6 aastane poeg tal on. Kui soovib kunagi teada, siis otsustab seda juba laps. Meie saame hakkama ja võibolla tuleb keegi tore mees meie ellu, kes on lapsele hea sõber ja minule hea mees:)
 
savi 07. veebruar 2011, kl 09.42
kui mul maksta ei ole ja mind ähvardatakse ka varast, see tähendab elukohast ilma jätmisega, siis juba sellest piisab, et vabasurma valida, sest ma ei ole nõus kodutuna prügikasti ääres elama ega vangi minema. tööle ma niikuinii ei saa, vähemalt nii tasuvale mitte, et nii ennast üleval pidada kui miinimumelatist maksta. miinimumelatis on peaaegu samasuur kui minu invaliidsuspension.
 
kogemusteta 09. veebruar 2011, kl 00.26
kogemustega Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mina andsin elatise asja edasi kohtusse. õigem ole
> ks öelda, et kohtutäitur andis. mina tegin lihtsal
> t avalduse, et raha ei saa ja palusin algatada kri
> minaalasi. kohtus siis süüdiataja nõudis konkreets
> et vanglakaristust, mis ehmatas laste isa ikka põh
> jalikult ära. kandis samal päeval kogu võlgu oleva
> summa üle (laenas kokku). ja peale seda maksab ko
> rralikult. nii et vahel shokiteraapia aitab...

mis ajast on vaesus vanglaga karistatav? minu eks andis ka mind kohtusse, teades väga hästi et nõuded minu vastu on miljonites ja mul pole sissetulekut ega võimalust maksta. ma tahaks seda kohtunikku näha kes mind vangi paneb selle eest et mul puudub töökoht.

ps. vähemalt olen ise omal ajal inimesi aidanud, niiet head inimesed sisuliselt peavad mind hetkel üleval
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!