Peavaluga mees
Rudolphil oli olnud üsna pikk, edukas ja õnnelik elu.
Viimastel aastatel hakkas teda aga üha sagedamini kimbutama kohutav peavalu. Need muutusid nii hulluks, et tavalistest valuvaigistitest ei olnud vähimatki kasu. Kogu ta karjäär ja igapäevaelu olid tõsiselt häiritud. Ta otsustas arsti juurde minna, et oma tervist kontrollida.
Üks spetsialist teise järel oli võimetu haiguse põhjust kindlaks tegema, kuni lõpuks leidus üks tark arst, kes lahendas probleemi.
"Hea uudis on see, et ma võin vabastada teid peavalust," ütles arst. "Halb uudis aga see, et teid tuleb kastreerida. Teil on väga harvaesinev haigus, mis on tingitud sellest, et teie munandid tekitavad survet närvidele, mis omakorda levib selgroo kaudu ülespoole ja põhjustab peavalu. Ainsaks võimaluseks survet leevendada on kõrvaldada teie munandid."
Rudolph oli šokeeritud ja mures. Aga kuna peavalu tõttu oli võimatu keskenduda, leidis ta, et pole muud valikut kui minna kohe noa alla.
Kui ta haiglast lahkus, oli peavalu kadunud ja ta tundis end nagu teine inimene.
Rudolph mõtles, et võiks pöörata uue lehekülje oma elus.
Ta mõtles: "See, mida ma kõigepealt vajan, on uus ülikond!"
Ta läks meesterõivaste poodi ja ütles müügimehele: "Ma sooviksin uut ülikonda."
Müügimees silmitses teda korraks ja ütles: "Vaatame ... suurus 44."
Rudolph naeris: "See on õige. Kuidas sa teadsid?"
"See on minu töö," vastas müüja.
Rudolph proovis ülikonda. See sobis ideaalselt. Sel ajal, kui Rudolph end peeglist imetles, küsis müügimees: "Kuidas oleks uue särgiga?" Rudolph mõtles hetke ja ütles: "Muidugi!"
Müügimees silmitses teda jälle põgusalt ja ütles: "Vaatame ... 34. Varrukas 16, krae 02/01."
Rudolph oli üllatunud. "Täpselt nii. Kuidas sa teadsid?"
"See on minu töö!"
Rudolph proovis särki ja see sobis ideaalselt. Kui Rudolph peegli ees kraed sättis, ütles müügimees jälle: "Nüüd peaksite ostma ka uued kingad!"
Rudolph oli hoogu sattunud ja ütles pikemalt mõtlemata: "Loomulikult!"
Müügimees heitis pilgu Rudolphi jalgadele ja tähendas: "Vaatame ... 9... 1/2 lai."
Rudolph oli taas üllatunud. "Just nimelt! Kuidas sa küll teadsid?"
"See on minu töö!"
Rudolph proovis kingi ja need sobisid ideaalselt. Ta kõndis nendega mugavalt poes ringi, kui müüja küsis: "Ehk soovite ka uut mütsi?"
"Kahtlemata!"vastas Rudolph kõhklematult.
Müügimees vaatas Rudolphi pead ja ütles: "Vaatame ... 75/8."
"Uskumatu! Kuidas sa kõike nii täpselt tead?"
"See on minu töö!"
Müts sobis ideaalselt. Rudolphil oli hea tunne. Siis ütles müügimees jälle: "Nüüd on jäänud vaid aluspesu. Kuidas sellega oleks?" Rudolph mõtles hetke, kuid ütles siis: "Las tulla!"
Müügimees mõõtis silmadega Rudolphi taljet ja ütles: "Vaatame ... suurus 36."
Rudolph hakkas naerma: "Ei, lõpuks sain ka ühe vale! Olen kandnud suurust 34 sest saadik, kui ma olin 18 aastat vana."
Müügimees raputas pead ja ütles: "Ei! Te ei saa kanda suurust 34. Kui te kannate liiga kitsast pesu, tekitab see survet teie munanditele, need omakorda vajutavad närvidele, surve kandub selgroo kaudu ülespoole ja hakkab põhjustama peavalu. On teil kunagi pea valutanud?"
"Liigagi tihti...."
"Nüüd, mil te hakkate kandma õige suurusnumbriga pesu, kaovad peavalud iseenesest!" ütles müügimees rõõmsalt.