Mul ei ole sõpu,või siis, õigemini, tundub mulle, et mina, ei ole kellegi jaoks oluline sõber :(
Mulle meeldib mu elu. Mul on fantastiline mees, kes on mulle kõik. Üldjuhul ma ei vaja peale oma pere kedagi. Jagan oma mured, rõõmud, mõtted, unistused, pahameele, ühesõnaga kõike oma mehega. On olemas ka mõned nn sõbrannad. Üks on kooliajast, kuid elab kaugel, näeme harva, räägime harva. Siis on paar töökaaslast, toredad, kuid siiski .. kõike nendega ei jaga. Siis on tore samas kandis elav naaber; tore, kuid kahjuks tema laps on üle mõistuse. Sellest ma ei taha üldse rääkida. Kuid ... Jah, olen alati nende jaoks olemas. Aitan nõu ja jõuga. Kuulan nende muresid jne. Kuid minu vastu ei tunne keegi huvi. Kunagi nad ei küsi, kuidas minul läheb, mis nädalavahetusel tegin, kuidas mingi asi edenes ja läks. Keegi ei kutsu mind kuskile. Külas üksteisel käime harva. Kuna kõik teavad, et ma ei solvu, kui minu jaoks aega ei ole, siis nii ongi. Alati peab minema mujale, sest keegi teine muidu solvub ja mina ju ei solvu. Ega ma ei solvugi, Vahel mõtlen, mis ma valesti teen? Ma ei ole pealetükkiv, ei meeldi teiste ellu oma nina toppida. Ei heida ette, ei arvuta teiste meetodeid. Aktsepteerin erinevusi ja mõistan neid. Ei käi pinda ega sega. Vahel mõtlen, äkki see on põhjus? Ja arvatakse, et äkki mina ei huvitu? Ma ei tea, ei ole küsinud. Võib-olla sean ma sõprusele liiga karme kriteeriumeid? Mulle ei ole vaja tuttavaid, neid mul on niigi. Ma ei taha sõprust, mis on võlts. Soovin, et minu sõber vastaks mulle samaga, mis mul temale pakkuda on. Aga võib-olla ei vaja keegi sellist sõpra? Võib-olla ei ole mul sõpru, sest ma arvan, et ma ei pea alati jah ütlema, kui keegi midagi tahab. Näiteks, ei arva, et ma pean keset ööd sõpra vedama lennujaama, sest ta ei raatsi takso peale raha raisata. Aga mõnda see solvab ja ütleb, mis sõber sa ka oled? Ma olen nõus oma sõbra eest elu andma, kuid see on vältimatu. Kuid olema sõbrale raha kokkuhoidja??? Halllooo??? Siis meessoost sõbrad .. Jah, nemad leiavad mind siis, kui suhtekriisid käsil. On õlg, kelle najal nutta. Kes aitab, nagu mingi psühholoog. Kui on ennast kogunud, on nad kadunud. Kuni järgmise kriisini. Siis meenun mina.
Mul on ainult üks tõeline ja asendamatu sõber, minu abikaasa. Ja ma olen temale lõpmata tänulik, et ta mul olemas on olnud, juba 16 aastat. Kuid, päris kõike ei saa ju ka talle rääkida.
Miks ma seda kõike kirjutan? Ma ei teagi miks. Vahel tahaks lihtsalt minna kohvikusse kellegi teisega kui oma mehega. Minna, rääkida elust, olust, muredest, rõõmudest ja seda siiralt, mitte näidelda. Omada lihtsalt toredat ja head sõpra, kes sulle nuga selga ei lööks. Esimesel võimalusel kõike mööda ilma laiali ei pasundaks, mida kuulis.
Või kedagi, kellega kasvõi universumi teemadel filosoforeerida, mida kõike meile maailm ka ei pakuks.
Elu on küll ilus, aga alati saab veel ilusam olla :)
Kõike kaunist kõigile, kes vähegi viitsisid lugeda.