Ma arvan, et õppetunniks on endaga rahu sõlmida. Armastada ennast sellisena, nagu sa oled, mitte sõltuda nii palju teiste arvamusest.
Olen ise sama probleemi otsas ja ma arvan, teemaalgataja, et me pole ainsad. Tore on tõdeda, et mõni meist suudab sellest niimoodi kirjutada. Vähemalt sa tead põhjuseid. Paljud meist ei leia põhjuseidki ülesse.
Meie mõttetegevus on kinni selles, et meid aktsepteeritaks. Me tulime siia ellu, et leida armastust. Keegi teist võib mulle vastu vaielda, aga tegelikult on see nii. Me tulime siia ellu, et olla rõõmsad, õnnelikud ning mitte miski ei tee meid rohkem õnnelikumaks kui side iseendaga, armastus ja austus iseenda vastu.
Partnerid tulevad lähevad ja eks paarissuhteski tuleb see välja, et tegelikult me kõik lapime ja aitame üksteist, tervendame üksteist. Üks kardab pimedust, teine kardab kõrgust. Koos on neil nii kõrgel katusel, kui pimedas keldris turvaline olla, sest üks abistab teist. See, kes kardab kõrgust, ei karda pimedust ja see kes kardab pimedust, ei karda kõrgust. Ja juhul kui juhtubki, et hirmud on samad, siis KOOS on ikka soojem ja turvalisem. Aga kellegagi koos olemise suhtes tuleb ka enda vastu aus olla. Ma ise olen kogenud, et paljud just üksi jäämise hirmust suhtesse klammerduvadki, teades, et see suhe neid enam kuidagi ei täida. Aga otsused tuleb meil kõigil endil langetada ning õigeid ega valesid vastuseid olemas ei ole. On see, mis meile endile kõige paremini sobib.
Nii, et ma usun, et elu juhatab sulle vajaliku teadmise. Samm-sammult saad iseenda kõige paremaks sõbraks, armukeseks ja eluarmastuseks. Meil igaühel on vaja oma aega. Aega tuleb võtta. Üksinda olles võiks olla sama huvitav, kui seltskonnas olles.
Keera oma hirmud tugevusteks. See, mis praegu sulle hirmu valmistab, mõtle sellele, kui ühel päeval oleksid need sinu kõige suuremad tugevused. Ilma teiste käest aru pärimata ja musisid saamata, saad ikkagi aru, et oled väärtuslik, sest sa hindad ennast ning armastad ennast, sellisena nagu sa oled.
Ma tean, et omaksvõtt ja aktsepteerimine on meeletult tähtsad ja tihti ootame me, et teised meid tunnistaks omaks, jättes selle enda poolt tegemata. Me isegi teeme ennast maha ja hülgame ennast, peaasi, et teised meid heaks kiidaksid, siis oleme võimelised, mida iganes tegema, et nad kiindumust meie vastu ikka ja jälle väljendaks.
Enese kese peab tugev olema. Iga inimene peaks seisma siin maailmas nagu üks tubli puu, juured kindlalt maas ja latv taeva poole (helged mõtted peas). See kõik on peen süsteem, kuidas energiad meie ümber liiguvad ja kuidas kõik see, mida me pelgame meie ellu tuleb, just selleks, et meid õpetada sellest üle saama.
Eneseusk. "Ma saan igas olukorras hakkama, ükskõik, mida elu ka mulle ette ei söödaks."
Aga me kõik oleme ju armastatud. Armastus on meie DNAs. Armastus on südamete keel. Ja armastus, mis peamine, tuleb alati väga loomulikult. Survet ei ole ja survet pole vaja. Mõistsin seda siis, kui lasin kõikidel asjadel minna omasoodu ja proovisin lõpetada vastuvoolu ujumise. Kõik loksus paika. Rõõm, õnn ja armastus täitsid südame ja mul oli kerge olla.
Ma usun, et sa leiad selle, mida otsid. Vahel ei tooda kõiki vastuseid meile kohe kandikul ette. Elu õpetab iga päev.
Kohtle ennast nagu sa tahad, et sind koheldaks, nagu kõige paremat, armastusväärsemat ja väärikamat partnerit! See ongi enesearmastuse aluseks. Kui sul on hea ja kerge olla ja kui su pead ei koorma üleliigsed mõtted, saad aru, et koos või üksinda, ikkagi on tore, mõnus ja soe elus kulgeda - oledki leidnud tee iseenda südame juurteni ja oskad oma südant hooldada ka siis, kui keegi teine sinu südant imetlemas või sellele pai tegemas ei käi.