Kas suve on 2 nädalat või hakkame juba seeni marineerima, kui just lõuna poole ei rända. Mina olen kodumaine ja tegelikult 30 kraadi ei taha, peris mõnus on värske õhk hingata.
Kui varem öeldi, et Eestis on 9 kuud essu suusailma, siis nüüd võib selle üheksa vist julgelt kaheteistkümneks ümber nimetada. Mööndusega, et paar nädalat sellest on siiski parem.
Selle väikese lullaga tervitan puhkavat ja rabelevat kaardiväge! Hoidke ikka lippu kõrgel ;)
Maasikatest vaarikatest keediseid teeb tädi Juuli ühtelugu vaaritades moosivahust võru huulil. Mee-ja marjalõhna õhkub tädi Juuli kirjust kleidist. Miks ta tõsines kui õhtul puu alt puraviku leidis? Mitu tundi mõtlik oli lausus silmitsedes kaugust: "Täna öösel ära kolin, homme saabub onu August."
Äsja kuulsin Roman Fosti intervjuud Londoni MM, maratoni läbimisest, kus oli kõik hea ja tore, ainult need 180 kraadised kurvid olid rasked läbida, nendest 180 kraadistest kurvidest rääkis ta 2 korda!
Räägitakse ka seda, et põllumehed räigelt mürgitavad oma toodangut, samas imedes "mahepõllunduse" eest toetusi. Võibolla tõesti on linnas ilma mürgitamata kasvatatud kraam puhtam.
Elu muutub. Tänases Maalehes kirjutatakse, et ajal, mil mõnes maakohas võib loodus taimemürkide tõttu silmale nähtamatust saastast pungil olla, tasub mesilased hoopis maalt linna kolida, kus õitsvad taimed on kemikaalidest priid.
Oh, kui armas on lugeda vanavana kaadri kirjutisi. Tunnistan pattu, et suled on minul igatahes roostes jah.:) Pegasuse suled roostetavad ja kirjutamissuled on puhta pudiks pudenenud. Ja aega, seda vana reod, ei peata mitte miski ega keegi. Kui tegeled näiteks sügisandide purki pistmisega, siis lendab aeg kiirrongi kiirusega ning sageli avastad end öösel ühe ajal veel purkide-kurkide jms askeldamas ega saa aru, kuidas küll kell nii palju on saanud.
Sada kurki pandi purki, et saaks lapsed hapukurki...
/ /Uno Leies/
Meisterkokk Vana habetunud sokk oli tuntud meisterkokk, keetis maitsvat kapsahautist, kapsalehti patta lautis.
Paja kohal koogutas, maitses leent ja noogutas, sõrad kapsast puhtaks lakkus, hautist lastelegi pakkus.
/Heli Illipe-Sootak/
Jakob tõttas köök valmistama sööki. Kraami lahti pakkis, kooris, mooris, hakkis, praadis, hautas, kloppis, patta keema toppis, korjas supilt vahtu, tegi mannavahtu, kutsus sööjad roale. Jatkus kogu toale.
/E.Niit/
Kartul, kapsas, porgand, peet põllult keldri poole teel. Veavad neid käruga isa ja poega ka, ema ootab keldris ja koormaid loendab.
Lõpuks, kui on tehtud koristustöö kogupere juurviljahautist sööb. Keenud kapsas, porgand ja uba ja söömiseks pole vaja küsida luba
/Lasteaed 2009/
pisarsilmil supitirin nuuksus "õudne on see virin! Porgand vastik, kapsas väkk klimp on jälle jahukäkk! Miks ei uju minu sees kartulikrõps jäätees?"
Kui tore, et vanavana kaader köögist leidis aega üles otsida ja siia kribada need asjakohased lullad.:) Puuduolevad purgid vist ostetud ja sügisande täis tehtudki täna?:)
Endal paraku on Pegasus remondis, nii et kompotist ning teistest hoidistest riime ei tule. Ehk ongi parem, foorumlased hingavad kergendatult.:)
> Räägitakse ka seda, et põllumehed räigelt mürgitavad oma toodangut, samas imedes > "mahepõllunduse" eest toetusi. Võibolla tõesti on linnas ilma mürgitamata kasvatatud kraam > puhtam.
nuuh, teied ei saa mittemõhkugi aru mavaatan
MAHEDAD põllumehed panevad MAHEDAT mürki ja panevad seda MAHEDALT ja ainult MAHEDTAEST tünnidest MAHEDA traktoriga
sitta kah
ma olen mahe põllumees mul mahe traktor, mahe frees on mahe külvik, mahe põld ja mahekütust sööb mu tõld
ma toodan ökot mahedalt ja elan ära lahedalt ma olen öko ökonoom ja töötan põllul nigu loom
sest nigunäha on siin veel noorematest kergeltvanemaid kodanikke, kes meie kliinikumile jätkuvalt pöialt oiavad... eeee... oiavad pöialt... eeee... nomaitea kus keegi oma pöialt oiab ja lasta olla praega.
üle kahe aasta sis teiedele kõikidele ka üks tõlkelugu jälle....
äike päike jälle Oburjes kevad äike päike hullud kõik mõnulevad äike päike palatis aken valla äike päike nüüd on soe lasta alla
kohtusime suvel - UV lambi valgus, pia Teil oli aige - patoloogia algus äkki külmad õlled, meile tulid meelde andsime retsepti, aitasin Teid reele
äike päike jälle Oburjes kevad äike päike hullud kõik mõnulevad äike päike palatis aken valla äike päike nüüd on soe lasta alla
tarbisid need kiirelt, piagi tulid jälle kuumaks joodud kõrvud poetasid mu sülle ravisime ära, piasees jahtus soojus jälle läksid ära, jälle mõistus loojus
äike päike - Sul olid tühjad silmad äike päike - otsaees mähkmed külmad äike päike - olid nii kuum ja ilus äike päike - ravi kõik kortsud silus
äike päike - meil on nüüd soojad ilmad äike päike - tulge kõik Jutad, Vilmad äike päike - palatis meil on ilus äike päike - olla saab täitsa vilus
_______________________________________ võttis aasta, nüüd on asi selge: ei saa sapakale panna bemmi velge!