Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Unetute nurgake
panther
 
oskar ohakas 29. mai 2011, kl 17.26
üks variant veel koogi katteks:
hapukoor + munad ja suhkur. munad vahustad suhkruga, lisad hapukoore, segad õrnalt läbi ja valad mure/liivataigna + rabarberi peale. küpsetad kuldkollaseks. selle kattega jääb kook eriti mahlane.
 
noh 29. mai 2011, kl 18.04
beseerulli tegemine mu meelest on üks pikk ja aega nõudev tegevus...kui ma ei eksi....eks ma ikka siis pean seda muretaina või liivataina retsepti googeldama
no igatahes, on siin võimalusi jah...a ohaka retsept võiks ka sobida, a mingid kogused peaks ikkagi ees olema...ei saa ju 10muna ja lusikas hapukoort panna:P
alissandra 29. mai 2011, kl 18.13
Noh, mina teen muretaigna kõige lihtsama retsepti järgi, ehk siis 200 g võid või margariini, 100 g suhkrut, 300 g jahu ja üks muna.
 
oskar ohakas 29. mai 2011, kl 18.22
ega pärmitaigen kiirem käi, kui beseerull :P ja see tegevus on seda väärt, et pärast keelt kookida sealt, kuhu ta läinud on, pluss kiidu-ja ülistuslaulud pagarile, mis annavad kergemad tiivad kui red-bull :P

laiskusele puust ja punaselt :D

Rabarberikook hapukoorega
Taigen:

200g margariini
1 klaas suhkurt
2 muna
2 klaasi jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

2 muna
3/4 klaasi suhkurt
200g hapukoort
riivitud sidrunikoort ( ei ole oluline)
600g rabarberitükke



Valmistusviis

1. Margariin vahustada suhkruga, hõõruda ükshaaval sisse munad, siis segada sisse küpsetuspulbriga segatud jahu.
2. Kate: munad vahustada suhkruga, segada hapukoore ja riivitud sidrunikoorega, siis lisada rabarberitükid.
3. Taigen rullida 1cm paksuselt plaadile, vormida ümberringi väikesed servad, tõsta peale kate, siluda.
4. Kooki küpsetada keskmise kuumusega ahjus (180-200ºC) kuni tund aega.

ise olen kasutanud 250g hapukoore peale 3 muna, suhkrut, tera soola
 
oskar ohakas 29. mai 2011, kl 18.28
minu rusikaretsept on:
3 klaasi jahu
250g margariini
2 muna
suhkurt maitse järgi,
soola natuke
1tl küpsetuspulbrit

margariini sulatan, lisan kuivained ja munad, segan kiirelt kokku( siis jääb taigen tõeliselt mure), panen pannile, rabarber või õunad või mis iganes peale ja ahju. kui kook poolküps ja tahan veel katte peale panna, võtan välja,valan katte peale ja uuesti ahju. veel natuke kannatust ja kaarnakarja eemale peletamist, kuni pealdis kuldpruun, ahjust välja ja head isu :P
 
noh 29. mai 2011, kl 20.14
väga hea...peaks need retseptid kuhugi kohe omale panema...kook või pirukas valmis....natuke jahtub, siis selgub, kuidas välja kukkus:P tegelt tuli mul see isu siin avalehel oleva rabarberi piruka järgi.....ainuke, mis mulle seal ei meeldinud, oli kardemon., no ei meeldi mulle selle maitse. kunagi vanaisa küpsetas ahjus saia ja seal oli küll ka kardemoni, siis oli see väga hea....a mingist hetkest jah, ei istu enam kuidagi.
 
isepäine 30. mai 2011, kl 08.53
om yks töesti maitsev kook.
AGA...
....eile saadud öpetus,mida mina eiranud olen...seee kook peab 3 korda ahjus käima....pöhi....marjadega...ja biskviidi vm kattega....alles siis 5+ tulemus.
pole ise jöudnud proovida.alati köik korraga ahju lykanud. önneks ka siis kook pintsli pistetud.
head katsetamist :))))))

mönusat koogi-ja juba suvehöngulist nädalat :)))))))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!