Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Unetute nurgake
olen joodik
 
vana Tallinn 09. aprill 2012, kl 22.28
Vabandust, et selle teema siia postitan, aga ma ei kujuta ette, kuhu mujale seda teha. Olen 25- aastane mees ja
olen alkohoolik.
Jah, olen joodik. See probleem on aastatega üha süvenenud. Isegi praegu, seda teksti kirjutades on mul juba 3. õlle käsil. Ok ma ei ole mingi suvaline parm, kes imeb endale igal õhtul 2 duubel bocki sisse ja elab kusagil räpases karuperses ning kelle elu mõte on teiste sarnaste "spetsialistidega" poe taga Ansipit kiruda. Ei. Mul on oma ehitusega tegelev ettevõte, saan endaga hästi hakkama, rahamuresid pole, aga igal õhtul tõmban ennast õllest täis (5-6 pudelit). Käin ka jõusaalis õhtuti ja enne trenni mõtlen alati, et täna poest läbi ei astu ning alkoholi ei osta. Aga midagi pole teha, ostan oma toidumoona ära ja nagu naksti panen korvi ka ühe korraliku kuuspaki sest et "no hea küll, homsest hakkan korralikuks" ja hui hakkangi. See on suletud ring. Pohmakaid nagu eriti ei olegi, hommikul on veidi hapu olemine, aga siis tõmban liitri mahla sisse ja ongi olemine juba enam-vähem.
Naist mul ei ole. Mitte et ma mingi koll oleks, vähemalt 5 naist on praegu nö ooterežiimil, kes oleks ilmselt kohe nõus leivad ühte kappi panema, aga ei viitsi nende kanadega koos elada, pole nagu millestki rääkida, ja kaua sa ikka ainult seksi teed.
Õigupoolest joodikuks saingi vist tänu oma eelmisele suhtele, kus olin täielik tuhvlialune. Naine oli emotsionaalselt väga kiinduv, lõpuks oli nii, et kusagil väljas enam käia ei tohtinud, sõpradega suhelda ei tohtinud, siis olid kohe silmad vees ja selline suhtumine et "sina mind üldse ei armasta" või midagi sarnast. Mina pehmeke siis olingi õhtuti kodus ja lakkusin vaikselt õlut, ning vahtisin telekat või olin netis. 5. aastal viskas sel naisel oma vangistatud "sinilinnust" kopa ette, leidis uue mehe ja tegi meie suhtele lõpu. Iseenesest oli see positiivne, sest ega minulgi tema vastu enam erilisi tundeid polnud. Kolisin sealt minema, uude kohta, aga üksinda joomine jätkus ka seal, harjumusest. (Muide pool aastat peale suhte lõppu, s.o. selle aasta alguses ta üritas veel midagi, aga saatsin ta üle türa, eneseuhkus lihtsalt ei lubanud ennast nii alandada ning ei saaks öelda, et kättemaks magus poleks olnud :)). Aga noh suhetele sõpradega jättis see oma jälje, olin viie aastaga nendest kuidagi kaugeks jäänud ning ilmselt neil olid minu suhtes samad tunded. Praegu küll suhtlen nendega, käime koos pidudel jne aga sama klappi mis varem, enam ei ole.
Olen uurinud ka seda AA asja aga niipalju kui ma aru olen saanud, siis on seal paras Vahitorni koosolek, mis pole absoluutselt minu teema. Avasin neljanda õlle. Terviseks...
 
endine alkohoolik mees 09. aprill 2012, kl 22.55
oijah...ma ei oska kohe miskit selle peale kosta, aga ühte ma sulle ütlen, see asi on progresseeruv. ma olen ikka nii perses olnud, et wismari ja tilgutid ja kiirabid jne. jne. ja kusjuures ka naiste pärast. jah ma olen põhiliselt joonud suhete nurjumise, katkemise ja armastusevalu pärast, ka üksinduse pärast ja kusjuures põhiliselt üksinda olen joonud ja oi kui palju. ikka viina ja viskit jamidaiganes solki, ka vana tallinnat pudelite viisi. ja mis ma olen saanud, tervis pole enam see, mis ta oli. närvid on täiega p...is!!! ma soovitan sulle soojalt, enne kui on hilja, lõpeta joomine ära. sa ei pea minema aa-sse, aga otsi kusagilt abi, kasvõi psühhiaatrilt ja esialgu võid ju võõrutuseks mingeid tablakaid ka kasutada. ma tean, seda on mul kerge rääkida, aga hetkel olen 6 kuud olnud kaine. eelmine ja pikim periood oli 2,5 aastat ja niikui ühe pitsi võtsin...nii ma jälle augus olin. ole tugev ja ära palun joo :)
 
Mügerik 09. aprill 2012, kl 23.25
Tuleb ikkagi tubli naine võtta. Kõik naised ei ole jobud. Tean oma sõpruskonnas küll tugevaid naisi, kes oma mehe nimel valmis tulest ja veest läbi minema. Võta üks selline, kes hoolib ja kes mõõdukalt kange, et sind selle probleemiga aitaks.

Aga eks seda alkoprobleemi peaks vist ikka spetsialisti abiga ravima. Raske aidata kahjuks, kuna ise ei joo üldse :( Aga nii palju, kui ma kõrvalt näinud olen, siis aitab kõige paremini ikkagi keegi lähedane ja enda suur soov. See viimane on sul ju olemas.
 
tjah 09. aprill 2012, kl 23.37
Mul oli isa alkohoolik aga siis ta käis mingite hiinlaste juures, kes tegid nõelravi...ja jumala ime, see mõjus. Ka suitsetamisest sai ta tänu nõelravile lahti. Ja inimene suitsetas ning jõi ikka aastaid, samuti oli lõpu poole wismaris, kiirabi oli ka tuttav teema. Aga nõelravi sai ta 10 aasta tagasi...
Uuri asja, võib olla tehakse kuskil praegugi nõelravi. See oleks üsna mugav võimalus, pole tahtejõudu vaja ega miskit.
Sa oled alles noor tegelikult ja pead niimoodi bocki libistades veel pikalt vastu aga tõesti, see progresseerub ja 10 aasta pärast võid leida end kuskil prügikasti äärelt, siis on võib olla juba hilja end kokku võtta.
Ja otsi mõni normaalne naine, ega siis kõik kanad pole.
Kuigi ma ei usu, et keegi teine inimene (kasvõi siis normaalne naine) suudaks sind muuta, ikka ise pead joomisest loobuma.
 
naine40+ 09. aprill 2012, kl 23.50
Soovitan oma energia suunata kuskile mujale, mis sind väga huvitab.
Kui sul on pidevalt sind huvitav ja huvipakkuv hobi või tegevus, mis sind täielikult haarab.
Nii et sul ei jätku aega ja energiat alkoholi jaoks.

Samuti aitab õige naine, kes sulle SOBIB.

Enda kogemusest tean, kui erinevalt võib ennast tunda erinevate inimestega.

Aga joomisele püüa piir panna. See järjest süveneb.
Mulle tundub, et probleem su hingelises TÜHJUSTUNDES. Püüa seda millegiga täita, siis ei jäägi joomisele ruumi.
 
to algataja 09. aprill 2012, kl 23.53
Mis mõttes need naised kanad on?
Oskad selgitada?
 
67 10. aprill 2012, kl 00.24
no on ikka tore teisi süüdistada joomises....
 
jah 10. aprill 2012, kl 00.26
ma kasutan teemat ära ja küsin,,,, kui mees on joodik siis soovitatakse hea naine võtta kelle nimel mees kaineks saab, aga kui naine on joodik? kas leidub sellist meest kes joodikust naisele appi tuleb?
 
vana Tallinn 10. aprill 2012, kl 00.30
to 23:53
See ei puutu teemasse, aga oled sa kuulnud sellist laulu nagu HU - Absoluutselt? Kui jah, siis ma arvan, et mul pole midagi siin selgitada. Mulle meeldib rääkida päevapoliitikast, teatrist, kinost jne. Aga kui vastu tuleb ainult tuim noogutus või seosetu mõmin, siis....


Teistele:
Ma väljendasin ennast vist valesti. Ei soovi täiskarsklaseks hakata vaid joomist piirata, nädalavahetustel pidu panna on mu meelest täiesti OK. Aga sooviks kuidagi igaõhtustest napsitamistest lahti saada. Paraku ei ole mul niipalju tahtejõudu. Alkohol on luksuskaup, mis pole ilmtingimata eluks vajalik. Kui mul raha poleks, siis suure tõenäosusega igal õhtul õlut ei ostaks. Paraku on asjad vastupidi. Mõni raiskab oma raha mõttetutele tehnikavidinatele, kingadele, riietele... aga mina ostan õlut.
Vahest on isegi poes kassas piinlik, kui oma kuus õlut jälle kilekotti laon ja minema kõnnin. Suure tõenäosusega ju ükski teine klient mind ja minu ostmisi ei jälgi, aga ikkagi kujutan endale ette, nagu kõik vahiks mind hukkamõistva pilguga. (Skisofreeniaalged?:) ).

Rääkides naistest siis kvaliteetnaisi on väga raske leida. Klubidest saadud tutvused on enamasti lõppenud nii nagu eelpool kirjeldasin. Tänaval kellegiga lambist suhtlema hakates võib lõpuks mentlas lõpetada, no mis valikuid veel on?
 
mar 10. aprill 2012, kl 00.47
kvaliteetnaisi? hmm, kvaliteetmees!?
 
zooja 10. aprill 2012, kl 01.01
õlu pole mingi alkohooliku jook. õhtuks on alkohoolik ammu viina või mõne muu sodi peale üle läinud. õlu on elunautlejaile ja pole vaja põdeda.
 
arvan 10. aprill 2012, kl 01.10
et sa pole mitte joodik vaid lihtsalt jobu,ükski mees ei jää täis kolmest õllest,nõrk oled!!!!!
 
usun mõikavat 10. aprill 2012, kl 01.11
Tuttav teema, aga ülesaadav. Olen kuuendat aastat kaine, tunnen teatavat missiooni Sind ses osas harida.
Väristan mõttes siinsete ilapritsidele mõeldes õlgu ja ei targuta pikemalt. Priva, mail päitsis.
 
M 10. aprill 2012, kl 01.18
"Mulle meeldib rääkida päevapoliitikast, teatrist, kinost jne. Aga kui vastu tuleb ainult tuim noogutus või seosetu mõmin, siis...."

Sa vajad siis ärksa mõtlemise ja vaimsete huvidega kaaslast, kellega mõtteid vahetada, tagasisidet oma mõtetele saada ja tema mõtetest innustuda.
Loodetavasti selliseid tüdrukuid veel ikka leidub ja mitte kõik ei ole spetsialiseerunud "ilus-olemisele" või karjääriredelil turnimisele.

Õpi vaatlema tüdrukute silmi. Arukus ja soojus peegelduvad pilgus, nii nagu tühjuski.

Usun, et saad oma probleemist üle, kuna sa oled selle endale teadvustanud. See on suur asi!
Leiad endale õige kaaslase ja koos tekib kindlasti motivatsioon, mille nimel elada ja pingutada. Pere näiteks. Millal siis veel?
Vägisi ja kunstlikult leiutatud hobidesse mul usku ei ole.
 
naine40+ 10. aprill 2012, kl 01.40
Muide ma vaatan poes kassades küll, kui mehed alkoholi ostavad.
Ütlen ausalt, see riivab silma ja häirib.

Vahel täiesti noored mehed ostavad hunniku alkoholi, mul on küll jube vaadata.
Mõtlen kohe, et miks noored küll enda tervist tapavad, meil ju ometi piisavalt naisi, kelle pärast kaine olla.

Tundub, elukaaslane ei olnud su jaoks õige, miks muidu jooma temaga elades hakkasid.
Kas sul oli temaga igav ?
Oli teil ühiseid jututeemasid, hobisid ?
 
endine alkohoolik mees 10. aprill 2012, kl 10.52
me siin koos "usun mõikavat" postitajaga tema asjade tagamaid ja tõesti teeme nö. missioonitööd. ma ütlen Sulle, paraku ei ole nii võimalik, et joon natukene, kui sa juba iga päev võtad, siis on pahasti. ole kaine!!!
 
Anja-Nanja 10. aprill 2012, kl 12.49
-



Toimetatud 2 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 21.46.
 
naine 40+ 10. aprill 2012, kl 15.52
Ei ole õige ikka igal õhtul alkoholi juua.
Õlu samuti alkohol.
Muidugi õnneks ei ole viin või midagi taolist, siis oleks tegu täieliku alkohoolikuga.

Mulle ikkagi tundub, et asi sai alguse sellest, et see kooselu ängistas sind ja ei pakkunud sulle seda mida vajasid.
Naine soovis, et õhtuti kodus oled, aga kas teda ei häirinud, et õlut jõid.
Jäi mulje, et sul polnud naisega õhtud otsa midagi muud peale hakata, kui õlut juua.
On õigus?
 
Pille 10. aprill 2012, kl 16.11
On ikka nõmedaid naisi olemas, manipuleerivad pisaratega.
Imestan, et neil naistel endal vastik ei ole nii tobedalt käituda.

Ma küll nii ei suudaks.
Endale hakkaks vastu.
See neiu mängis sulle ema. Aga kuidas "ema " lubas alkoholi juua?

See neiu oli egoist ja tõsiselt ta sinust ei hoolinud. Iseendast hoolis.
 
vana Tallinn 10. aprill 2012, kl 17.52
Teema läheb vähe valesse suunda praegu vist. Mitte oma eksnaisest ei tahaks ma rääkida, tema on minu jaoks praegusel hetkel juba täiesti tühi koht.
Aga vastan küsimustele.
Teda kindlasti häiris see, et ma õlut jõin õhtuti, aga tal oli valida, kas hulgun väljas või passin kodus. See oli tema jaoks ilmselt kompromisslahendus.
"Jäi mulje, et sul polnud naisega õhtud otsa midagi muud peale hakata, kui õlut juua." asi polnud kindlasti nii, tegime kõiki neid asju mida normaalsed paarid teevad. Lihtsalt mingil hetkel tema otsustas et tahab vaheldust või mida iganes. Aga nagu ennist juba mainisin - tundsin kergendust, kui see läbi sai.
 
naine40+ 10. aprill 2012, kl 18.35
Enam ei saa üldse aru.
Alguses tundus, et hakkasid õhtuti jooma õlut igavusest, sest naisega polnud õhtud otsa nii huvitav.
Lugesin nii välja.
diip 10. aprill 2012, kl 19.05
Kuidas jõusaalis läheb ka? Palju rinnalt surud? Palju on kehamassiindeks, milline rasvaprotsent?
 
RR 10. aprill 2012, kl 19.18
Diip on meil unetute nurga Rambo, kes igal hommikul jõusaalis rauda kangutab, ta oskab kindlasti öelda, kas need numbrid on head või halvad.
 
Anja-Nanja 10. aprill 2012, kl 19.39
-



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 21.47.
 
möödaminnes 10. aprill 2012, kl 19.47
Anja-Nanja -sina oled ka vist alkohoolik aga selline, kes enesele probleemi ei tunnista.
Igal õhtul end õlust purju juua ON alkoholism, mitte mingi süütu elunautimine, mis "mehele midagi ei tee".
Eks te kõik ks teemaalgataja ka ju arvate, et "homme" hakkan korralikuks a nääd ei suuda ju.
Mul on üks lausa asitsiaalist klassivend, kes ka kujutab ette, et võib päevapealt joomise maha jätta ja normaalsete inimeste seltsi naasta:P

Ja mu meelest võiksite te siin selle suhteteema rahule jätta, tuletaks ka siinkohal meelde rahvatarkust: joomiseks leiab põhjuse alati.
diip 10. aprill 2012, kl 20.03
Ma olen kuulnud, et õlu sisaldab östrogeene, naissuguhormoone. Liiga palju õlut tarbiv mees võib pikapeale väga lambaks muutuda. Aga kui füüsis on korras ja jõudu palju, siis see probleem ehk ei kummita.
 
Anja-Nanja 10. aprill 2012, kl 20.43
-



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 21.48.
 
Anja-Nanja 10. aprill 2012, kl 20.47
-



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 21.48.
 
ekm- 10. aprill 2012, kl 20.49
nojah...

mõtlesin, miks küll joodikutel nii hea nina nonde "kvaliteetnaiste" leidmiseks on...
aga näe, tuleb välja, et "kvaliteetnaise" suureks unistuseks õllesuhkur...

...et head mekkimist siis.


a mis puudutab joodikut, siis küsiks...
kui vahitorn ei ole sinu teema, siis milleks sa siin nondele unetutele kanadele halised...
 
Anja-Nanja 10. aprill 2012, kl 20.55
-



Toimetatud 2 kord(a). Viimati Anja-Nanja 16.03.2016 21.49.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!