Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Unetute nurgake
Paar küsimust Tartu kohta (annelinn ja "datšad")
 
Uudistaja 28. mai 2015, kl 22.23
Tartus põhja puiestee ääres on üks suur mahajäetud kaupluse hoone - aga kuidagi ei tule nimi meelde. Kas keegi teab? Minu meelest veel katusel olid suured tähed, et kauplus "..."

Ja kui põhja puiestee lõppu kõndida ja natuke metsa vahelt läbi, siis hakkab "datšade" regioon - kas keegi oskab sellest midagi rääkida või oskab soovitada, kust otsima peaks, et rohkem teada saada? Ega inimesed seal aasta ringi ei ela, käivad ainult põllulappe harimas? Uskumatult jube ja kole koht, kas see on "eikellegimaa" või miks peaks keegi tahtma seal kurke kavatada??
 
hiinalinn? 28. mai 2015, kl 22.54
Seal peaks olema koht, mida kutsutakse hiinalinnaks. Motled seda?
 
Uudistaja 28. mai 2015, kl 23.06
Ma sellest hiinalinna mõistest päris hästi aru ei saa. Hiinalinn hõlmab vist mingit enam-vähem normaalset piirkonda ka annelinnast, kus on korterelamuid jms, aga ma mõtlen just nn datšade piirkonda.
 
-diip- 29. mai 2015, kl 00.35
Saluut on see kauplus. Uskumatu küll, aga need tähed olid seal vist juba nõuka ajal:)

Datšadest pole ma kuulnud, kuigi elan lähedal. Vahel olen jalutanud sealkandis. Garaaže on seal, võibolla on ka kuskil põllulapid. Kunagi oli ööpäevaringne taarapunkt:)

Eks ta vast on miskitpidi kole, aga natuke kuidagi romantiline ka;)
 
Onu Vasja 29. mai 2015, kl 02.45
kasvatab seal kurke ja kanu
 
Hiina 29. mai 2015, kl 08.41
Elupõlise tartlasena ütlen
1. mingitest daatšadest sealkandis pole kuulnud, kui siis kuskil Hinnalinna taga vene ajal võis ju olla.
2. Hiinalinn ei ole osa Annelinnast.
Hinnalinn, Ülejõe, Annelinn - need kõik on eraldi linnaosad. Sama hästi võiks öelda, et Supilinn on osa Tähtverest või Ülejõe on osa kesklinnast. Või et Mustamäe osa Nõmmest.
 
uudistaja 29. mai 2015, kl 10.32
no "datšad" on jah palju öeldud muidugi, aga seal hiinalinna taga pärast väikest metsatukka on aiamaade rägastik. mis on igasugu lagunenud kuure ka täis. seda pidasin silmas.
 
mälu 28. juuli 2015, kl 01.25
poe nimi oli SALUUT
 
tts 29. juuli 2015, kl 21.48
Jah, seal on tõesti lagunenud daatšad, kas keegi elab seal veel ka või kurke kasvatab, seda ei tea. Samas on sealkandis ka täiesti ametlik põllumaa, kus inimesed oma aiavilja kasvatavad, kõrval on ametlik lõkkeplats.

https://tootsipeenar.wordpress.com/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!