Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Unetute nurgake
Talentide lugu
 
-dp- 26. mai 2024, kl 07.24
https://arvamus.postimees.ee/8027919/martin-ehala-vordsuse-ihalus-havitab-inimese-seestpoolt

Kas lugu maailma loomisest seitsme päevaga kuulub ka Piiblis sisalduvate "suurte tarkuste" alla? Või on asi selles, et arusaam loodusest oli Piibli aegadel pisut lihtsameelne, samas inimesi ja ühiskonda mõisteti suurepäraselt?

Talentide loo mõte võiks olla see, et kes reaalseid võimusuhteid ei mõista või ei arvesta, see saab üpris kindlasti peksa. Kas just õiglaselt, aga saab.

Kas õigluse tuum siiski ei ole mingit sorti võrdsus? Mõni leiab, et kes ühiskonda palju panustab, sellel on õigus rohkem saada. See on ka võrdsus, sest saadu miinus antu peab siis kõigil olema võrdne.

Mikroagressioonide teemal on muidugi kerge üle võlli lasta. Samas on õige, et kui kedagi pika aja jooksul järjekindlalt pisiasjadega "nokitakse", siis kokku tuleb see mõju suur. Üks sent on väike raha küll, aga kui sinult röövitakse sada miljonit senti, siis on ikka kehvasti.

Vat sellised mõtted tulid artiklit lugedes. On õige?
 
Vana olija 25. juuni 2024, kl 21.20
On huvitav, et diip alustab siin asjalikke teemasid, aga mitte keegi ei võta sõna. Tegelikult, ega keegi ei võta kuskil mujal ka sõna, kui aus olla.:) Ei viitsi ennast kordama hakata, aga igav liiv ja tühi väli on siia aastate jooksul korralikult sisse programmeeritud.

Või kui poeetiliseks muutuda, liiv on aastate jooksul kogunenud, terahaaval matnud enda alla kunagised teemad ja võtnud võimust siinses nurgakeses, laienedes vaikselt kuid kindlalt kogu foorumisse, muutes selle heledaks liivaväljaks. Võib veel aimata mõningate kõrgemate kühmude järgi, et kunagi võis siin kihada elu ja liikuda inimesi, kes mõnusalt suhtlesid või ilmaasju arutasid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!