Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kingiabi
teistmoodi kingiprobleem
 
timbu 09. detsember 2013, kl 13.42
Mina olen raseduspuhkusel ja elukaaslane sai see kuu väga vähe palka. Talle ei meeldi mulle kurta aga näha on, et tal on täiesti masendus. Jõulukinke ei ole ju mitte kellelegi veel ostetud. Lapsele ma saaksin jõulukingi ostetud ja sellega oleks korras... aga et ta ennast nii nõmedalt ei tunneks ja masendusest välja saaks, siis mis võiks olla minu kingisoov. Midagi sellist ehk, mida ta saaks ise meisterdada. Lõikelaud on näiteks üks asi mis mul mõttesse tuli aga äkki on kellelegi veel isetehtud asju kingitud või mingeid mõtteid?
 
?? 09. detsember 2013, kl 14.03
näiteks selline antistressihaamrike:
http://loodustuba.files.wordpress.com/2010/04/p5090010.jpg
saate vastastikku sääremarju koputada!
 
:) 09. detsember 2013, kl 14.47
aga miks üldse peab selliseid kohustuslikke kingitusi tegema?
meie peres on ka olnud raskeid aegu ja siis saigi lihtsalt kokku lepitud, et kigitusi ostame-teeme ainult lastele. rasked ajad on praeguseks unustatud, aga meie pere traditsioonid sellest ajast on jäänud ja levinud lähisugulaste peredessegi :)

jõululaupäeval käime tavaliselt ühel päevasel kirikukontserdil, kus esinevad ka mehe vennalapsed. siis teeme koos nende perega väikse väljasõidu metsa, viime metskitsedele toitu, teeme kerge talvise pikniku kuskil looduses (kui ilm lubab muidugi).
õhtul oleme tavaliselt nende maamajas, lapsed saavad piparkooki küpsetada-kaunistada, käime saunas, istume kamina ees, laual on traditsioonilised jõulutoidud, aga üle ei pinguta.
lapsi on kokku 5 ja igaühe jaoks jätab jõuluvana kuuse alla max 2 kingitust. üks tuleb mehe vanematelt ja teise ostame koos venna perega. meiepoolne kingitus on tavaliselt mingi lastele vajalik asi (arvuti, mobiil jne.)mis sageli juba ette arvatav, vanavanematelt tulev kingitus on alati üllatus kõigile.
mõnus on, et ei pea stressama, saab lihtsalt rahulikult perega olla. õnn ei ole ju asjades :)
 
timbu 10. detsember 2013, kl 10.19
Ega ei peagi kohustuslike kingitusi tegema aga mees on mul selline, kellel tekib väga kergesti sügav masendus ja tema jaoks on raha väga-väga oluline ja kinkimise rõõm üks suurimaid rõõme. Paraku tema õnn kajastub asjades mis on muidugi väga kurb. Võiks ju ka lihtsatest asjadest rõõmu tunda aga ta nagu ei oska ja seetõttu ma mõtlengi asja lihtsamaks teha ja soovida temalt midagi mis ei maksa palju või mille valmistamine pole keeruline, et ta tunneks et on oma panuse andnud ja saaks ka jõule nautida.

Eile õhtul igatahes andsin talle oma "jõuluvana kirja" üle ja seal oli lõikelaud ning kuumaalused. :) nende üle ma oleks ka siiralt rõõmus kuna vanad on juba kulunud ja nende valmistamine ei valmista ka suurt raskust mu mehele. Maja lähedal kasvab palju kadakaid mille rõngastest annab kokku kleepida väga nunnusid asju ja kuna ta on puidutöö peal, siis vineerist paar asja välja saagida pole ka suur probleem ja maksma ei lähe midagi :)

kuumaalused tuleks sellised (http://www.sakadak.planet.ee/images/toode_001_004.jpg)

kadakatega seoses tuli mul nüüd meelde, et saab ju teha pannilabidaid, võinugasid, lusikaid....

ise mõtlesin, et keedan talle mingit vürtsikat moosi. ta on mul piprase toidu järgi hull :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!