Ökonurk
pastöriseeritud vs toorpiim
Alma 08. mai 2011, kl 21.13 |
Huvitab kõigepealt, kuidas üldse ökoteadlikud suhtuvad töödeldud piima. Kas keegi on teadlikult loobunud pastöriseeritud piimast ja kuidas on üleminek toorpiimale õnnestunud? Peale Pajumäe talu oma pole poodides muud müügil näinud. Turult ei ole julgenud (veel) osta, sest ei tea, kuidas sedagi on töödeldud. Või tuleks uskuda linnalegende, et toorpiim peabki esimesel katsel tervise proovile panema. Samas olen kuulnud, et toorpiimaga võib saada puukborrelioosi (või oli see entsefaliit), kusjuures toorpiima peal üles kasvanud inimene peaks olema puugimürgi suhtes kuidagi immuunsem.
Kui on kogemusi ka kitsepiimaga, siis jagage aga.
Kui on kogemusi ka kitsepiimaga, siis jagage aga.
piimake 08. mai 2011, kl 22.35 |
unnormal 09. mai 2011, kl 09.23 |
ma ei kujuta muidugi ette mis vaevusi piim üldse esile kutsuda võib sest olen absoluutselt ebanormaalne inimene - ei oma allergiaid, ei pea pugima laktoositoid, gluteenituid käkke ja mis imeasju kõik veel. tõsisem nohu ja haigus käivad külas nii 5a jooksul korra. olen küll sündimisest saadik linnaelanik olnud aga suvel viidi võrumaale suvitama nii paariks nädalaks ja seal oli lehm, päris piim, munad, iseküpsetatud leib ja saunas suitsutatud liha mis omalt sealt pärit. vbla sellepärast ei ole ka hilisemas elus normaalne toit mingeid vaevusi tekitanud. täna olen tagasi jõudnud ökotoidu juurde. pean küll mainima, et alati jääb mul väike kahtlus, et KUI puhas see öko ka on sest põlde on ju aastakümneid mürgitatud, kust nüüd see puhas siis järsku tuli. piima joon nii otse lehmalt kui poest, poepiim siis ainult 3,5%. aga kui piim tekitabki mingeid vaevusi siis ilmselt tuleb see sellest, et lehmadele söödetakse sisse ikka uskumatuid koguseid keemiapomme, on see üldse piim mis neist enam tuleb? kümmet sorti vitamiine ja erinevaid jõusöötasid, hein(silo?) tehakse mingi möginaga ja seisab neis valgetes pallides või 5a! eks see jama kõik maandub piimas ja siis ongi tagumikud lahti või vatsad punnis või mis hädad sest piimast tulevad?
p 10. mai 2011, kl 12.20 |
juula 25. mai 2011, kl 10.28 |
tegelikult ei peaks lehmapiima üldse tarvitama. ja kui tarvitada, siis mida vähem töödeldud, seda parem. rasvarakkude lõhkumist, et see piima pinnale ei kerkiks ja seal paksu koorekihti ei tekitaks, peetakse lausa tervisele ohtlikuks. ja ometi seda tehakse. suurtootmisest tulev piim võib sisaldada igasugu antibiootikume, mäda, verd jne. iial ei tea, mida ja kui palju. loomatoidust oli juba eespool juttu.
Miina 26. mai 2011, kl 14.45 |
Kuna mul üks lapselaps (12) on diabeetik ja allergik takkapihta, on piimateema peres väga aktuaalne. Selgub, et ta talub Pajumäe toorpiima ja ka tavalist toorpiima täitsa hästi, aga homogeniseeritud ja pastöriseeritud poepiimast hakkab halb. See on lihtsalt katse-eksituse meetodil kindlaks tehtud. Lapsele piim meeldib väga, me ei saanud seda tema menüüst päris kustutada. Olen ka kuulnud, et toorpiim ei ole happeline (vähemalt mitte nii happeline kui töödeldud piim), aga täpsemalt ma sellest ei tea.
Ja Juulal on õigus - lehmapiim ei ole tingimata vajalik igapäevatoidus, kui inimesele aga väga maitseb, siis ikka tasuks eelistada toorpiima.
Minu meelest on Pajumäe piim konkurentsitult ka parima maitsega, isegi parem, kui mul maal naabri lehma oma, kes on üks mahe elukas - sööb ainult puhtalt karjamaalt ja puhast heina. Ju see ikka söödast oleneb.
Ja Juulal on õigus - lehmapiim ei ole tingimata vajalik igapäevatoidus, kui inimesele aga väga maitseb, siis ikka tasuks eelistada toorpiima.
Minu meelest on Pajumäe piim konkurentsitult ka parima maitsega, isegi parem, kui mul maal naabri lehma oma, kes on üks mahe elukas - sööb ainult puhtalt karjamaalt ja puhast heina. Ju see ikka söödast oleneb.
kõhkleja 21. juuni 2011, kl 23.57 |
p 22. juuni 2011, kl 11.48 |
c 24. juuni 2011, kl 01.54 |
vasikas 27. juuni 2011, kl 21.27 |
.. 29. juuni 2011, kl 14.01 |
Pajumäe talu piima müüakse nt ka Kalamajas ökopoes (Boheemi kõrval).
Muidu toorpiima müüakse ka Nõmme turul paaris kohas aga Kurtna oma mulle eriti ei maitsenud ja see teine on pidevalt otsas, kui pealelõunat sinna satun...
Olen seega jäänud Pajumäe talu piimale truuks vaatamata sellele, et see on kõrgema hinnaga, kui Nõmme turult saaks.
Muidu toorpiima müüakse ka Nõmme turul paaris kohas aga Kurtna oma mulle eriti ei maitsenud ja see teine on pidevalt otsas, kui pealelõunat sinna satun...
Olen seega jäänud Pajumäe talu piimale truuks vaatamata sellele, et see on kõrgema hinnaga, kui Nõmme turult saaks.
Keilast 22. juuli 2011, kl 13.06 |
vainutalu 24. juuli 2011, kl 16.27 |
to Keilast 28. juuli 2011, kl 21.40 |
Keilast 29. juuli 2011, kl 21.53 |
Lisa postitus