muidugi võib vegan ka ebatervislikult süüa, soovitan kohe menüüsse võtta kõikvõimalikud kaunviljad, läätsed, oad, kikerherned, seemned, pähklid, aedviljad (nt baklažaan ja suvikõrvits), rohttaimed, tatar, aga ka sojaoad (valmistooted on rohkem peopäeva asi), nisu- jms teravilju, kartulit saab harjumuspäraselt nagunii, enamasti jääb just köögiviljadest ja kaunviljadest puudu.
Ketšupihirmust ma aga aru ei saa, näiteks majonees ja hapukoor on tunduvalt ebatervislikumad. Ainus probleem on see, kui ketšup sisaldab säilitusaineid või on äädikane, aga see on sama marineeritud toitudega, neid ei peaks tühja kõhu peale sööma. Ameeriklased söövad ketšupit juurviljade asemel ning ka pizza tunnistati juurviljaks, muidugi tekivad sel juhul toitumisega probleemid.
Samuti pole hüdrogeenimata ehk vedel taimeõli ohtlik. Taimerasv, mida tavaliselt kommide sisse pannakse, on hüodrogeenitud, selle ahelad on kunstlikult liikumatuks muudetud, et kauem säilitada. Sellist rasva looduses ei esine ning seetõttu pole mõju inimesele täpselt teada, väidetavalt püsib kauem kehas. Kuid taimeõlid, mida pole keemiliselt töödeldud, on hoopis midagi muud.