Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Pean töötava masina ära viskama???
 
tige tüdruk 25. oktoober 2010, kl 17.14
Kohvimasina klaaskann läks katki. Mina naiivitar arvasin, et lähen ostan poest uue, aga võta näpust - elektroonikapoed EI MÜÜGI kanne eraldi. Polevat sortimendis. Kusagil Tallinnas pidavat olema mingi pood kus vist võib-olla äkki midagi müüakse, aga teie masina oma seal ei ole, teadis rääkida üks poemüüja. Lõpuks jõudsin ringiga samasse poodi, kust masina ostsin (asub teises linnas, vahepeal kolisin). Kuna masin oli pisike ja ostsin allahindluse ajal, oli see üsna soodus. Müüjad vaatasid mind kaastundlikult nagu ullikest ja heietasid: nooh, uus kann maksab 200 krooni, tellimisega läheb, noh, ma ei teagi kui kaua, see teie masin polnud vist väga kallis ka, odavam on uus osta...
Ühesõnaga, nüüd on siis nii, et mul on kodus kapis täiesti töökorras masin, mida ei saa kasutada, sest üks oluline jupp on puudu. Ma ei saa aru, mis kuradi suhtumine see on, et ostke aga uus muudkui. Ei, ega maailmas ei ole ju veel piisavalt prügi, eks ole! Ja kui nüüd loogiliselt mõelda - mis osa läheb kohvimasinal esimesena katki - ikka kann ju! Miks pagana päralt ei võiks neid müügil olla??? Poed on maast laeni igasugu värvilist läikivat nodi täis, aga kui midagi vaja on, jookse nagu lammas ringi ja lõpuks ikka ei leia sellist elementaarset asja nagu kohvikann!
See on sama hea kui nt ostad auto ja rehv läheb katki ja siis öeldakse, et kuulge, me rehve eraldi ei müü, ostke nüüd uus auto.
Urrrrrr! Lähen palderjani teed jooma, närvi rahustuseks! ;)
 
N 25. oktoober 2010, kl 17.23
Minu meelest konsumis oli neid vahepeal näha küll.
 
heh 25. oktoober 2010, kl 17.30
Ei lähe kann alati esimesena katki. Minu omal näiteks hakkas kusagilt midagi lekkima, nii et vesi hakkas juhtmetele tilkuma, päris lühisesse vist ei läinud siiski, aga mina lõpetasin peale seda (umbes 10 aastat tagasi) kohvijoomise ja nii ta mul seisab - kuni keegi parandama tahaks hakata. Koos terve kannuga. Täiesti võimalik, et kellelgi on veel samamoodi seismas või näiteks ostnud uuema, kallima mudeli ja vana on kahju ära visata. Mina sinu asemel paneksin kuulutuse, et ostaksid/võtaksid kannu (või kasutuna seisva masina) koos lingiga soovitud mudelile.
 
. 25. oktoober 2010, kl 17.43
tuttav tunne. kogu värk on üles ehitatud ohjeldamatule tarimisele.
kodumasinatele vajaliku tarviku või purunenud osa leidmine on seda võimatum, mida vanem on mudel. (kas uutelegi on?)
peale selle on nagunii need masinad kõik konstrueeritud mittekestvateks ja kui siis sulle satub mõni "kauamängiv" juhuslikult või oled lihtsalt hoolas kasutaja, siis ikkagi peab sind millegagi nöökima....
(mu hea köögikombain on riivideta ja õhupuhastajale pole filtreid..)
 
Mull 25. oktoober 2010, kl 18.11
Sama lugu on ka mul olnud. Sul praegu hea variant kohvijoomisest üldse loobuda. Miks mitte palderjanitee. Ise joon praegu piparmündi teed. Närvid täitsa korras.
 
hm 25. oktoober 2010, kl 20.38
Mis firma masin ja mudel? Usun, et netist võib äkki mõne "varuosa" isegi leida, kui otsida viitsid.
 
tige tüdruk 25. oktoober 2010, kl 22.23
Firma on Pixy, aga mudelit paraku ei tea. Eks ma olen juba otsinud ka netist, aga see pole just mingi eriti tuntud firma ja nende kodulehtegi ma ei suuda nt leida, igasugu pixy-nimelisi firmasid on olemas, aga ükski neist ei näikse kodumasinaid tootvat. :(
 
hm 25. oktoober 2010, kl 23.40
Aga kas mingi universaalkann ei sobiks? Ma pole kunagi ühtegi kohvimasinat lähemalt uurinud, aga mulle tunduvad nad kõik üsna ühesuguste kannudega. Peaasi, et kõrgus ja põhja läbimõõt enam-vähem klapiks, need saad ju üle mõõta. Võid ka osta.ee-taoliseid kohti proovida, äkki kellelgi on just masin katki läinud ja kann terve :)
 
. 26. oktoober 2010, kl 00.35
neil nn tilgalukuga masinatel peab see kann hästi sobima, aga teistel jahh vast suva... kuigi ei usu et selliseid veel kuskil elus on.
 
minu kogemus 26. oktoober 2010, kl 14.21
juhtus mul ka kunagi selline õnnetus.Siis joonistasin papitükile aluse suuruse rõnga ja mõõtsin kannu kõrguse ja nii ma Kaubamajast kannu saingi .Mitte just samasugune nagu varem, kuid asja ajas ära.
 
x 27. oktoober 2010, kl 14.07
Mikseritega on sama lugu, uusi labasid ei toodeta.
 
jänes 27. oktoober 2010, kl 15.00
vanakraamipoodidest ja taaskasutuskeskustest tasub ka vaadata. olen seal ise näinud kohvimasina kannu, nii et võib leida ka sobiva hea õnne korral.
muidu olen nõus.
 
shirashikkur 28. oktoober 2010, kl 02.15
Mis joote seda kibedat ja kahjulikku kohvilürri, jooge parem viljakohvi, palju maitsvam (lihtsalt peab harjuma), tervislikum ja imelihtne valmistada, unustage masinad :)
Ja üldiselt ka odavam, kui nt Inkat tarbida, kuigi on ka kallemaid sorte.
 
a 28. oktoober 2010, kl 10.24
mmm...kui hea on viljakohv. Ma olen sõltuvuses, pean hommikul ja õhtul saama! Panen sisse veel pähklisiirupit ja keele viib alla...
Millise kujuga kann sul on? Minul üle Philipsi masin ja kann, juba aastaid seisab, ilmselt ka töökorras. Kui kann sobiks, siis võiksin aidata :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!