Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
kas jargid oko-elustiili???
 
- 03. november 2010, kl 22.09
kas jargid oko-elustiili???
 
kk 03. november 2010, kl 22.21
 
no 03. november 2010, kl 22.52
ei leia erilist mõtet.
 
. 04. november 2010, kl 00.04
oleneb, mida sa selle all mõtled.
loomulikult on mul oma nägemus ökost, ja vastavalt sellele tegutsengi niipalju, kui võimalik, aga lolliks ka eilähe..
 
. 04. november 2010, kl 00.05
eemised kaks vastajat- miks siis üldse siia ökonurka piilute? jääge ikka figuuriteemasse..
 
Hildegard 04. november 2010, kl 22.45
Mina jälgin niipalju, et vorsti poest ei osta, ainult värsket liha, kala, leiba-saia ostan ainult kodukoha kauplusest, kes teeb ise saia ja sälitusaineid niipalju ei pane, juukseid ja ihu pesen ainult orgaaniliste šampoonide ja seepidega, ei osta Fairy tooteid, hakkasin kasvatama ise porgandeid, peete, tomateid.
 
eks 04. november 2010, kl 22.47
pange kohe kirja,et ootate ainult jaa vastuseid.
 
siil 05. november 2010, kl 08.01
järgin küll, aga pihikut lõhki pingutamata, võimaluste piires. näiteks elan kortermajas, põhuonni elama ei läheks, aga maja oleme renoveerinud, energiasääst on päris suur. mis oleneb minust, seda teen, toitu valin, samuti riideid ja kodukaupu. hiina odavkaupa põhimõtteliselt ei osta. minu jaoks on hoopis olulisem, kui palju ma ostan, tarbin nii vähe, kui võimalik ja kohalikku, nii palju, kui võimalik. minu meelest pole see kuigi öko, kui söön puuvilja, mis on puhtalt kasvatatud, aga lennutatud siia maailma teisest otsast.
 
kalevipoeg 05. november 2010, kl 15.12
Siili arusaamade kohaselt ei ela mina üldse ökolt. Söön ainult puuvilja, mis on kaugemalt kohale lennutatud (kahjuks Eesti õunu pole minu füsionoomia lapsepõlvest peale aktsepteerinud), ostuotsuste tegemisel ei huvita mind üldse, et asi peaks olema kohalikku päritolu. Pigem just on nii välja kukkunud, et eelistan mitte-eesti kohukesi, võid, juustu ja jogurteid. Hiina kauba ostmise vastu ei oleks mul ka midagi, kui see vaid kvaliteetne oleks.
Elektrit tarbin, pirruvalgust ei kasuta. Samas lähtun küll nii elektri, vee kui gaasi kasutamisel mõistliku tarbimise printsiibist- ei ole vaja rohkem kulutada kui vaja läheb. Oluorras, kus pool maailma peab hakkama saama ilma puhta joogiveeta ja teine pool on energiakriisis, on laristamine ebaviisakas. Aga ökondusega ei ole see kahjuks kuidagi seotud.
 
mina 05. november 2010, kl 19.07
Mina olen siiliga ühte meelt. Siin peaks siis küsima, et mida tähendab öko? Mina mõistan selle all ka ikkagi võimalikult keskkonda ja tervist säästvat tarbimist, kodumaiste kaupade eelistamine kuulub ka sinna alla.
 
D. 05. november 2010, kl 21.21
püüan, aga ei tule väga välja. kõige tublim olen, et elan nüüd ahjuküttega korteris. aga prügi ma ei suuda sorteerida. kui üritasin endale seda süsteemi selgeks teha, siis selgus, et mingi 6 erinevat prügikasti peaks olema... mul ei mahu need kuskile ära siin kahjuks. autoga sõidan ma ka, mitte ühistranspordiga. toitumisel küll eelistan ökot, aga olgem ausad, eestis on väga raske ikka nii elada - esiteks on toitu leida raske, teiseks on see jube kallis. aga teraviljad on mul maalt tuttavalt ökod ostetud ning kartulid keldris ka. mahl on samuti tehtud mustsõstra siirup sugulase aia sõstardest, poest mahla ei osta. aga muud toitu ikkagi ökopoodidest ei osta.. puu- ja juurviljad on sigakallid. sinki ostaks küll, aga ma ei ole leidnud kohta, kust seda lihtsa vaevaga saaks. muna küll vahest ostan ökomuna. kallis küll, aga muna puhul on maitsevahe kohutavalt suur.

kosmeetika koha pealt - kreeme ei kasuta vaid nende asemel naturaalseid õlisid. juuste pesul kasutan pool-ökot - Lushi asju. juukseid värvin Lushi hennaga. kosmeetikast on pool mineraalkosmeetika - jumestuskreem, puuder, paar lauvärvi, huuleläiked. ripsmetush on keemiline, mõned lauvärvid ka.

ma arvan, et arenguruumi on, aga kõige hullem ka ei ole :)
 
a 06. november 2010, kl 10.30
mina tahaks just juuksekarva lõhki ajada aga ei saa, sest rahadega ei tule välja. Kõike ja terve kuu ja tervele perele ökolt ei saa. Ihuhooldus ja majapidamises kasutusel kõik ainult öko. Tegelikult meespooled doedoranti ikka kasutavad tavakaubandusest, muud on nemadki juba välja vahetanud aga nendel see kinnisidee puudub...kui mina neid ei varusta, siis kasutavad tavatooteid. Riideid ostan tava kauplusest aga olen tublisti oma ostuvajadust vähendanud. Kasutan ühistransporti aga auto vastu pole midagi, lihtsalt mul endal seda pole:)Aed mul on ja mõlgutan ka uuesti mõtteid ise köögiviljade kasvatamisest. Marjad ja õunad oma aiast aga nendest kauaks ei jagu, seega ostan ka poest. Tavapoes müüdavale puuviljale olen aga küll range keelu pannud nii endale kui ka lastele.
Tegelikult on jube mõnus vaadata kuidas lapsed on elevil kui midagi uut ökotoodetest ostan ja kõik tarbivad mõnuga:))
 
maybe 07. november 2010, kl 23.54
Nahahoolduse, juustehoolduse ja kosmeetika koha pealt olen öko, kasutan ainult 100 % looduslikke asju ja mitte midagi muud. Poes käin riidest kotiga, kilekotte enam ei osta.
Söömise ja kodukeemia koha pealt aga pole kahjuks väga öko kuigi tahaks olla.
 
peenarlill 08. november 2010, kl 17.45
riidepesugeelid, pesupehmendid, nõudepesuvahendid, peapesu shampoonid, kehapesu shampoonid, seebid on eranditult öko.

Ripsmetušš on ka öko.

Nahale kasutame looduslikke õlisid (emuõli ja jojoba)

Öko hambapastat ise enam ei osta, ei meeldinud eriti, sest puhas, värske tunne jäi imelühikeseks.

Kasutan alati prügikotte. Toitu ökot pole kunagi ostnud.
 
kk 08. november 2010, kl 18.21
. kirjutas:
-------------------------------------------------------
> eemised kaks vastajat- miks siis üldse siia
> ökonurka piilute? jääge ikka figuuriteemasse..

Mis see figuuriteema asjasse puutub? Ökonurgas arutatakse ju muuhulgas ka igasuguseid ökotooteid (kosmeetikat), mis mulle huvi pakuvad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!