Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
looduslikust nahahooldusest
 
D. 14. jaanuar 2011, kl 09.14
tahtsin lihtsalt jagada head artiklit loodusliku kosmeetika kasutamise kohta: http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-9960/Ohutuimad-kosmeetikumid-leiab-toidukapist-

ma tegin täna hommikul meiki ning imestasin hämmeldunult, kui ilusaks mu näonahk on läinud. viimati oli see nii ilus enne puberteeti (ma olen 31 hetkel)! mõjunud on u. kolmveerand aastat looduslikku näohooldust + loodusliku kosmeetika vastu tavakosmeetika vahetamine. ning viimastel kuudel evonia tabletid.

näohoolduses kasutan ma pesemiseks urtekrami dushigeeli ning niisutamiseks astelpajuõli + 3-4 tilka teepuu eeterlikku õli.

kosmeetikast kasutan Dr. Hauchka jumestuskreemi ja puudrit. lauvärvid on ka kuskilt internetist tellitud mineraalkosmeetika. ripsmetush on keemia.

vahetevahel teen näomaske, enamasti rohelise savi ja neemipulbriga. vahest panen mett ka. + teepuu eeterlik õli.

jagage enda kogemusi loodusliku näo/kehahooldusega? ja kuidas on mõjunud?
 
k 14. jaanuar 2011, kl 10.08
Mul läks nägu just väga vistrikuliseks, kui hakkasin looduskosmeetikat (näovett, õlisid, kreeme) proovima. Dr Hauschka asjadega sain näo enam-vähem korda, kuid selle firma toodetest ka kreemid ei sobi mulle, tulevad vistrikud.

Öko-šampoone proovisin ka, kuid minu peene karvaga juustele on neis leiduvad õlid liiast.

Seega mingit head muutust väliselt pole täheldanud, kuid kasutan võimalusel öko-asju, sest hea tunne on teada, et ei mürgita ennast või loodust.

Ainus, mille puhul olen täheldanud, et öko on ka väliselt tuntavalt parem kui tavaline, on seebid ja dušigeelid. Mingit kunst-keemilist Palmolive vms seepi küll enam ei osta :)
 
D. 14. jaanuar 2011, kl 10.36
to k

eks mul oli ka pikk katsetamine, enne kui enda rutiinid kätte sain. osad õlid minu nahale ka ei sobi ja teevad vistrikke juurde. lisaks tegid öko shampoonid ja balsamid lõpuks mu juuksed liiga luduks ja õudsaks, nii et juustehoolduses ma ei ole täisöko, kasutan Lushi ja olen rahul.

eks see olegi katsetamise värk, et ökokaubast leida enda jaoks sobivad lahendused.
 
naine 15. jaanuar 2011, kl 21.35
Ma olen täheldanud, et mulle ka ökošampoonid puhtal kujul väga ei sobi (ka peen ja pehme juus), aga soodat lisades toimivad väga hästi. Juuksed on puhtad ja pehmed.

Näohoolduses kasutan hetkel Ingli Pai näovett ja jojobaõli, mõne korra nädalas tõrvaseepi. Talvisel ajal seebiga väga pesta ei saa, kuna see ikka kuivatab suht palju nahka. Aeg- ajalt teen ka aspiriini-söemaski. Nägu on normaalses seisukorras, ideaalne pole ta mul kunagi olnud. Ei mingeid keerulisi protseduure ega tooteid. Varem oli mul näohooldustooteid oma 6 potsikut küll (öökreem, päevakreem, näovesi, puhastusgeel, mask, koorija), nüüd saan kahega hakkama. Ja mul on selle üle väga hea meel :)
 
totu 16. jaanuar 2011, kl 00.06
Kuidas ja kui palju te šampoonile soodat lisate?
 
naine 16. jaanuar 2011, kl 20.52
teema on sujuvalt üle läinud juuksehoolduseks :P

Aga soodat mina panen u 0,5 tl pesuks vajalikule kogusele šampoonile. Lisan ka vett, et segu paremini lahustuks (lahjendan kogu aeg šampooni veega).
 
siil 17. jaanuar 2011, kl 11.17
köögist saab tõesti palju abi. esikohal on muidugi mesi- meemask näole, saunalavale üleni meega määritult, parim noorendaja. peale kohvipaksuga koorimist on nägu hästi pehme, tõmban ka üle keha vahel, hästi koorivad ka meresool, suhkur, suhkrustunud mesi. kõikvõimalik puuvili on hea näomaskideks. näo pesemiseks on hea kitsepiima-kaera seep, üldse ei kuivata. kui jood õhtul teed, pane seda ka vatile ja puhasta nägu, eriti head roheline ja pärnaõie. juustele sobib mulle väga hästi lavera sampoon ökopoest.kreemid ja õlid on minu meelest parimad weledal, roosiõlist(kuulus noorendaja) olen lausa sõltuvuses.
 
hmm 21. jaanuar 2011, kl 02.16
näokreemi leidsin Akamuti sarjast, peaks kirjade järgi olema 100% looduslik ning sisaldama vaid õlisid ja mesilasvaha. teda on küll tülikam naha sisse masseerida, kui tavalist kreemi (konsistents nagu vaseliinil põhimõtteliselt), aga niisutab väga hästi ja olen ka täheldanud, et nahk on ilusamaks läinud ja punne nii väga ei teki (ok, kord kuus löövad mõned välja, kuid see ikkagi muuga seotud vast).

näomaskiks olen kasutanud segu kaerahelbepulbrist, munavalgest, meest ja banaanist. kuiva naha jaoks väga hea ja niisutav kraam.

koorimiseks kasutan lihtsalt kohvipaksu, efektiivsem kui ükskõik milline poes müüdav näokoorija.

naha puhastamiseks on apteegist ostetud Sebamedi näoseep. selle koostist ma isegi uurinud ei ole, kuid mulle ta igatahes sobib.
 
p 21. jaanuar 2011, kl 12.13
Äkki viitsite kirjutada, kuidas see kohvipaksuga koorimine käib?
 
kohvipaks 21. jaanuar 2011, kl 13.59
võtad kohvipaksu ja määrid peale. teed ringjaid liigutusi, masseerid, nagu kooriva kreemigagi, aga õrnalt sest kohvipaks on suhteliselt karm. nahk jääb pehme ja mõnus :)
 
neti 21. jaanuar 2011, kl 16.51
Mina kasutan naha kreemitamiseks kookosõli (imendub paremini kui mistahes muu õli või või) ja neemiõli. Kuna nahk muidu rasune, siis päevasel ajal kreemitan nägu Alba botanica salitsüülkreemiga.

Näomaske teen aspiriini ja meega.

Juuksehoolduseks kasutan neemishampooni, Giovanni shampoone-palsameid, Aubrey organicsit või siis hennaforhair tahket shampooni.

Juuksemaske teen ka erinevate õlidega, kuhu lisan vastavalt vajadusele neemi, nelgi, või teepuuõli.

Dekoratiivkosmeetikast kasutan Physicians formula mineraalpuudreid. Olen kasutanud ka LOreali mineraalpuudrit ja ega seegi olnud paha.

Aga veel kõige paremini mõjub nahale ja juustele rohke rohelise köögivilja söömine. :)
 
hmm 21. jaanuar 2011, kl 16.58
kohvipaksuga koorimiseks seebitan näo kõigepealt sebamed seebiga (et libedam jääks) ja siis kannan sõrmeotstega kohvipaksu peale ja hõõrun kergelt. tasub näo jaoks kasutada peenema jahvatusega kohvi (mitte kannukohvi oma, need terad on suuremad ja võimad kriimustada nägu).
 
Miu 26. jaanuar 2011, kl 14.10
mina olen avastanud enda jaoks Ainhoa sarja näohooldustooted koduseks kasutamiseks (hetkel kasutan just Bio sarja, mis peaks puhastama ja tasakaalustama) , kord kuus käin salongis näomaski ja puhastust tegemas, samuti Ainhoa toodetega. Nägu pole mul ükski talv nii hea välja näinud kui sellel aastal, muidu võtlen pindkuiva naha ja vistrikega. Kel huvi võib antud toodete kohta uurida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!