Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Speltajahu
 
vähene jahukasutaja 18. jaanuar 2011, kl 09.56
Oskab keegi öelda, kas speltajahu (oli vist selline nimetus) sobib ühtmoodi hästi nii koogi küpsetamiseks kui kastmetesse panemiseks, st kas speltajahu sobib kõigeks?
Kas tal on ka mingid eripärad kõrgema sordi nisujahuga võrreldes (on teralisem, kulub rohkem-vähem,...)? Sellest olen aru saanud, et tervislikum pidi ta küll olema.
Kus Tallinnas speltajahu üldse osta saaks?

Aitäh neile, kes oskavad ja viitsivad vastata, kööginurga foorumis kas ei osanud keegi midagi öelda.
 
keegi 18. jaanuar 2011, kl 10.31
Mine Eesti Mahe lehele, sealt saad infot.
 
vähne jahukasutaja 18. jaanuar 2011, kl 13.15
Käisin, aga selles mõttes targemaks ei saanud, kus teda reaalselt näpuga katsuda ja osta saab. E-poendus mulle ei sobi. Ka muude analoogsete lehtedega on sama probleem. Ma tahaksin enne kaupa näha ja uurida.
Kui keegi on veel speltajahust huvitatud, siis üks link, kust mina esmase info speltajahu kohta sain, on see:
http://www.mahemark.ee/lugemist-tervise-kohta/speltanisu
Aga nagu öeldud, ootaksin huviga inimeste praktilisi kogemusi speltajahuga. Kuid tundub, et seda vist Eestis (veel?) ei tarbita.
 
spelta 18. jaanuar 2011, kl 13.51
Tarbitakse küll, kõik väikesed ökopoed müüvad seda. Nt Biomarket Kaubamajas(galeriis) ja Ülemistes. Ökoviis Torupilli selveris. Kalamajas veits enne Telliskivi keskust, Boheem kohviku kõrval väike pood, nime ei tea. Neid poode on veel. Isegi Suurte marketite ökolette võib kiigata, Kaubamaja toidupoes usun kindlasti, et olemas ja prismades võib ka olla. Ise pole teinud muud kui pannkooke ja kasutanud lihtjahu, mis on teralisem ja ei seo nii hästi kui tavaline nisujahu. Olen söönud speltast tehtud pirukaid, kuid ei tea kuidas neid teha on, arvestades, et jahu ei seo nii hästi.
 
vähene jahukasutaja 18. jaanuar 2011, kl 14.31
Aitäh viimasele vastajale! Kohe täna astun peale tööd Kaubamajast läbi ja uurin, kus seal see Biomarket on. Firma kodulehel on mingi pilt nende biopoest, see tundub küll suht suur olema. Kaubamajas ja Viru keskuses käies ei ole kunagi nagu midagi sellist silma jäänud.
 
spelta 18. jaanuar 2011, kl 16.00
Kaubamaja Biomarket on nn galeriis, trollipeatusest üle tee. Seal kus on Apollo raamatupood ja teisel korrusel kodumaailm. Edu katsetamisel.
 
tallinnast 20. jaanuar 2011, kl 22.08
Igas Selveris on speltajahu juba müügil. Isegi tavalste jahude kõrval. Tihti tõstetakse kaupa ringi, ei tea, kus praegu ta seal asub.
 
Laura 20. jaanuar 2011, kl 22.12
Minu tuttav kasutab speltajahu. Põhiliselt kookides. Ta on öelnud, et ikka peab panema nisujahuga pooleks seda, muidu ei tule hea.
 
eee 24. jaanuar 2011, kl 18.30
Mina teen speltajahust piimaga putru,söön võiga. Imehea toit!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!