Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Looduslik šampoon ja juuste värvimine
 
Laura 19. jaanuar 2011, kl 10.57
Olen looduslike toodete kasutamises alles väga roheline. Ma blondeerin oma juukseid. Kas mul on üldse mõtet neid looduslike šampoonidega pesema hakata või nullib see blondeerimine selle kasu ära? Ja kas blondeeritud ja kuivavõitu juustele sobivad üldse looduslikud šampoonid?

Tahaks muidu Sante šampoone proovida.

Suured tänud, kui keegi kogenum ja targem nõuandeid jagab.
 
D. 19. jaanuar 2011, kl 15.05
siin ei tohiks küll vastuolu olla. ainult et peale blondeerimist vb pead paar korda kasutama harilikku shampooni, sest ökoshampoonides ei ole SLS-i, mis peseb maha silikoonid jms, mis sulle juuksuriskäigu puhul juustesse tulevad.

blondeerimine muidu rikub juukseid palju, sa välja ei taha kasvatada? :P
 
a 20. jaanuar 2011, kl 17.04
vastuolu pole aga ma arvan, et öko tooted jätavad su juuksed tuustiks, minul oli vähemalt nii.
Jätsin blondeerimise 6 kuud tagasi ära. Alles nüüd aga lõikasin oma tustid maha, sest ei saanud enam asja. kahju küll ja tahaks ka hele olla aga harjun ja hakkan juba brünette armastama:)
 
Laura 20. jaanuar 2011, kl 19.25
Tänan nõuannete eest. Blondeerimisest loobuda ei suuda, helekuldsed juuksed on nii ilusad :) Kardan ise ka, et juuksed jäävad liiga kuivaks ökošampooniga, aga tuleb ära proovida. Jahin Sante šampoone praegu.
 
JJ 26. jaanuar 2011, kl 19.58
Mul on vastuküsimus, et mis asjaoludel peaks ökošampoon juuksed kuivaks jätma? Reeglina kasutatakse neis palju leebemaid pesuaineid, kui tavalistes šampoonides. Tavašampoonide sulfaadid kuivatavad juukseid, pea- ja ihunahka;)

Mina kasutan edukalt Sante Brilliant Care šampooni ja palsamit. Juuksed on pehmed, laines. Tõsi, silikoone need välja ei pese ja värvimise järel tuleb korra silikoonivaba tavašampooni kasutada. Ka ei tasu ökošampooniga väga pikka pesuvahet jätta, siis võib tõesti tunduda, et see ei pese pead puhtaks ja juuksed jäävad ludusse. Aitab kahekordne pesu rohke šampoonikogusega;)
 
D. 27. jaanuar 2011, kl 11.24
ökoasjad võivad juuksed tuustiks jätta, kui juuksed on kohutavalt rikutud ning eelnevalt silikoonidega balsamitega ainult libedaks saadud. ehk et silikoonid on hullema kahjustuse ära peitnud lihtsalt. muidu üldiselt ökoshampoonid tõepoolest ei kuivata.

minu kogemus on olnud, et ökokate puhul tasub aeg-ajalt teha sügavpuhastust millegi kangemaga. muidu jääb ajapikku ludusse - ökoasjad nagu ei suuda kõike maha pesta, kuigi on pehmemad ja sõbralikud juuste vastu.
 
a 27. jaanuar 2011, kl 20.23
vot mina ei tea, miks tuustiks jätavad, vb tõesti peidavad tava šampoonid selle vea. Võin aga enda peal küll öelda, et olid kohe täiesti tuustid.
Sante Brilliant aga puhas kraam küll pole!
 
h 27. jaanuar 2011, kl 22.40
Ma olen ka blondeeritud ja kasutan kevadest alates ökošampoone. Juukseid tuustiks need ei jäta, küll aga on mul viimastel kuudel meeletult katkisi juukseotsi, vaatamata korduvalt nende lõikamisele.
 
naine 29. jaanuar 2011, kl 17.42
Ökošampoonid kohe kindlasti ei kuivata juust, vastupidi, niisutavad. Minul olid varem tavašampooniga pestes juuksed nagu tuustid peas. Kuivuse leevendamiseks kasutasin erinevaid palsameid, maske. Võin öelda, et ökoga on minu juuksed küll tunduvalt paremas korras, niisutada saab neid kasutades erinevaid õlisid, mett, aloe geeli ja peale pesu head palsamit.
 
JJ 31. jaanuar 2011, kl 09.31
Mis on üldse puhas kraam? Võrreldes sulfaatidega on Santes ja 99% ka teistes nn ökošampoonides kasutatav pesuaine oluliselt leebem. Näen seda ju isikliku ihunaha pealt;)

Abikaasa kasutab nt üdini looduslikku tükišampooni, aga sel on omad vead - tuleb õunaäädika lahusega üle loputada.
 
no 31. jaanuar 2011, kl 10.52
Miks inimesed tulevad siia väidetega stiilis see või teine ei tee kindlasti seda. Samas kui on igasuguseid näiteid juba toodud. Inimesed on erinevad. Olen kasutanud mitmeid ökošampoone- ja palsameid (Sante, Giovanni, Urtekram, dr. Hauschka jvm) ja kõik on mõjunud nii minu peanahale kui juustele kuivatavalt. Tekkis lausa ketendus peanahale. Oma juukseid polnud öko kasutamise hetkel aasta aega ei värvinud, ei muud moodi keelmiliselt töödeldud, föönitan neid ehk mõned korrad aastas. Seega polnud asi ka selle, et juuksed oleks kahjustatud olnud.
 
JJ 07. veebruar 2011, kl 19.09
Giovanni on mitmesugust sodi täis, vähemalt välismaiste kosmeetikafoorumite andmetel;)

Kui tavašampoonide sulfaadid eemaldavad peanahalt ja juustelt kõige muu hulgas ka loomuliku rasu. Ökošampoonid toimivad veidi teisiti.

Peanaha ketendus ei võrdu automaatselt kuivusega. Põhjuseid võib olla erinevaid. Mõned pesuvahendid ja peanahad vajavad nt happelist neutraliseerimist (õunaäädikas).

Tõesti ei tea, miks mõned inimesed jällegi vastupidist väidavad, hea "no". Miks inimesed üldse midagi "väidavad". Äkki sellepärast, et aidata?:) Diskussioon võib viia tõeni.

Lõpeks taandub kõik isiklikule sobivusele. Mõned inimesed on sulfaadiusku ja armastavad nn krudisevat ja harjumuspärast tunnet.
 
JJ-le 07. veebruar 2011, kl 20.09
Giovanni eco chic sari küll sodi ei sisalda. Muude sarjade kohta ei oska öelda. Koostisained on ju pudelil kenasti kirjas....
 
no 07. veebruar 2011, kl 22.22
Kuidas oleks pidanud näiteks mind aitama väide, tsiteeritud siis kasutajat naine: "ökošampoonid kohe kindlasti ei kuivata juust, vastupidi, niisutavad."
No ei niisuta ju igal juhul ja kindlasti. See on sama nagu need Micabella preilid räägivad niisutavast mineraalmeigist. Võikski katsuda siis lähtuda pigem isiklikust sobivusest ja jätta need "kohe kindlasti" lubadused soovitustest välja. Diskussiooni vastu pole kellelgi midagi. Minu postituses on ka lause "Inimesed on erinevad" täiesti olemas.

Ma ei ole sulfaadiusku ja Giovanni sulfaate küll ei sisalda muideks ja nagu näha olen muudki kasutanud kui Giovanni- vaevalt et paar nädalat selle kaubamärgi juuksehooldustoodete kasutamist nüüd igaveseks mu peanaha ja juuksed tuksi keeras.
 
JJ 08. veebruar 2011, kl 11.21
no: Võtame luubi alla tooted kui sellised. Üks asi on tootja, teine asi toode.
Mina olen Santel ära katsetanud kõik šampoonid peale ühe, mis sisaldab gluteeni. Tuleb tunnistada, et mulle ei sobinud sugugi mitte kõik neist ja sestap jäin ühe, see-eest sobiva juurde pidama.
Avaloni ylang-ylang oli muidu hea, jättis juuksed pehmeks, laineliseks, aga jälle sai saatuslikuks neetud gluteen (Tocopherol/E-vitamiin). Samas Avaloni piparmündišampoon mulle ei sobinud - juuksed jäid just mainitult kõvad ja takused.

Välisfoorumi Giovanni-teemat ei saa kahjuks kopeerida, sest foorumit ennast enam ei ole. Mis seal täpsemalt häda oli, enam peast ei mäleta, aga pöördes oli see va Ameerika rahvas küll.
 
Punapea 18. veebruar 2011, kl 05.10
Ise olen tänu elukaaslasele küll ökošampooni usku läinud. Hetkel kasutusel Urtekrami viirpuu šampoon. Juukseid ludusse ei jäta, pigem vastupidi, kohevamaks on muutunud. Balsamit on hakanud kordades vähem kuluma, sest ei ole vaja rohkem kui iga mõne pesukorra tagant. Ja üldiselt ei ole vaja pesta mitte juukseid vaid peanahka.
 
To JJ 19. veebruar 2011, kl 15.10
Mul on see ketenduse jama (ökokatega pesen). Ilmselt vajan siis seda õunaäädikat, aga kuidas seda doseerida?
 
Aga 23. veebruar 2011, kl 00.26
Peale Urtekrami Rhassouli šampooni on Urtekrami šampoonides Sodium coco sulfate, mis sama mis SLS.
 
naine 23. veebruar 2011, kl 17.22
Mina teen õunaäädikaga loputusvee nt pooleliitrilise pudeli sisse, põhja valan u mõni cm äädikat ja siis täidan pudeli veega. Sellega siis loputan. Teeb juuksed väga pehmeks, kergesti kammitavaks ja läikivaks. Vähemalt minu puhul.
 
JJ 08. märts 2011, kl 13.30
Doseerimist tuleb katsetada. Olen lugenud, et suhe on kuni 1:1 või alates paarist supilusikatäiest poole liitri vee kohta - soovitatav pritspudelisse kokku segada. Enda jaoks sobiv kooslus selgub katsetades. Pärast loputamist pea nö haiseb äädika järele, aga kuivades lõhn kaob.
 
Catriona 08. märts 2011, kl 13.35
Oh, tänan, JJ! Selle pritspudeli idee peale ma ei olegi tulnud. :)
 
annamaa 08. märts 2011, kl 20.50
Mul on kaasasündinud üks kerge dermatiidi vorm, mis tekitab kõõma ja ka peanaha ketendust. Mind aitab peanaha koorimine. Koorin nii tunde järgi - vahel ei lähe pikka aega vaja, vahel on perioode, kus tuleb seda mitu korda nädalas teha. Koorin soolaga. Pesen pea puhtaks, kastan märjad käed soolasse ning hõõrun peanahka ja siis loputan välja. Kasutan peenikest soola, kuna meresool on liiga jämeda teraga.
Paar korda kuus ka õlitan peanahka. Kasutan Venemaal toodetud takjajuureõli - ühes teises teemas olen sellest ka kirjutanud - vabandan, et kordan.
Õlitamisega on muidugi see asi, et õli ei tule esimese pesuga juustest välja ja nii teen seda päevadel, mil kodust välja pole vaja minna.
 
ökko 10. märts 2011, kl 22.15
Sodium coco sulfat on sama mis sodium lauryl/laureth sulfat
 
JJ 21. märts 2011, kl 15.01
Sodium lauryl sulfate is the sodium salt of lauryl sulfate.

Sodium Laureth Sulfate is and ingredient derived from ethoxylated lauryl alcohol and used as a surfactant; may be contaminated with potentially toxic manufacturing impurities such as 1,4-dioxane.

Sodium Coco-Sulfate is a sodium salt of the sulfate ester of coconut alcohol.

Vist ikka pole päris sama;)
 
:) 23. märts 2011, kl 20.58
danoa sina või :)
 
p 24. märts 2011, kl 11.21
Kas keegi keemik teab, mis see laureth või lauryl eesti keeles on? Kuramuse sõnaraamatutes ei ole seda.
 
Nii ja naa 25. märts 2011, kl 14.31
No mul on ka blondeeritud ja katkised juuksed. Pesen juukseid Aubrey šampoonidega ja palsamitega - olen väga rahul. Salongitooteid jätsid peanaha sügelema. Ma ei saa aru väitest, et "ökošampoonid teevad juuksed tuustiks". Kas te ikka lugesite, mis juuksetüübile konkreetne šampoon mõeldud oli?

Ja muide üldhariduslikus mõttes - "palsam", mitte "balsam".
 
six 27. märts 2011, kl 16.14
Tundub, et minu juustele ökošampoonid ei meeldi :) Varem kasutasin Kerastase tooted ja juuksed olid super ilusad ja terved. Vähemalt paistsid nii välja ja juuksur ka ütles, et terved. Kuna kreemid ja muu kosmeetika kõik öko, siis proovisin ka juustele seda - kuu aega olen kasutanud Bjobj kaerašampooni ja palsamit ja peanahk kestendab ning sügeleb. Juuksed ise ka pole nii mõnusad kui varem, kamm ei käi hästi läbi, ei läigi jne. Tundub, et peab tagasi sodi ja silikoonide juurde pöörduma.
 
JJ 28. märts 2011, kl 15.55
Ilmselt oli "Danoa"-küsimus mulle suunatud, kuna seda on siin ka varem küsitud. Vastus on ei. Ma ei käi Buduaaris, küll aga tutvusin esimesel korral huvipärast Danoa postitustega. Aru ma ei taipa, mille poolest meid sarnaseks peetakse. Öko-teema? Kõik muu on kardinaalselt erinev.


six: ühe firma ja ühe toote põhjal otsustasid?:)
 
six 28. märts 2011, kl 21.30
Jah, otsustasin ühe toote kasutamise järel :) , aga juba jõudsin ka ümber mõelda ja annan võimaluse ka palju kiidetud Sante juuksehooldustoodetele. Praegu mul juuksed üldse hell teema kuna päris palju tuleb neid peast (kohati ka lausa laiguti) lisaks kestendamisele jne. Ja kõik see langes kokku just ökotoodete kasutamise alustamisega, kuigi loogiliselt võttes on need tooted ju palju leebemad ja ei tohiks sellist jama põhjustada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!