Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
agaavi siirup suhkru asemel
 
a 04. veebruar 2011, kl 17.39
ostsin agaavi siirupit, heleda ja tumeda. Kõik on hästi, sobib maitselt aga nüüd leidsin netist ühe artikli, kus väidetakse, et see looduslikust taimest pärinev mahl ei olegi tervislik ja üks UK pood lausa võttis selle müügilt. Kas keegi teab midagi rohkemat? Asi hakkas huvitama, et miks on kahjulik aga seda muidugi seal seletatud polnud.
 
32 04. veebruar 2011, kl 20.17
Agave sweeteners are largely made of fructose and fructose isn't good for you.
http://www.thatsfit.ca/2010/05/07/why-agave-syrup-is-not-healthy-the-controversy-explained/
http://www.foodrenegade.com/agave-nectar-good-or-bad/

kindlasti leidub veel palju infot, kui kasutada otsingut
 
nuh 04. veebruar 2011, kl 21.08
Kui taimest saadud nektarit on minimaalselt töödeldud, siis on see igati kasulik aseaine suhkrule - ei tõsta veresuhkrut nii kiiresti, sisaldab mitmeid kasulikke aminohappeid ja polüsahhariide.
Ent agaavisiirup, mis on saadud põhjaliku keemilise töötlemise käigus, ei sisalda enam midagi kasulikku. Sel juhul pole vahet kas tarbida inimeste poolt loodud HFCS (high fructose corn syrup e kõrge fruktoosisisladusega maisisiirup) või agaavisiirupit. Seega, palju oleneb toote brändist, kas ökotoode või ei jms.
 
vanaema 05. veebruar 2011, kl 10.05
hmm, ostsin ka lapselapsele, et nats panna pudrule lisaks, sest toormaasikamoos ka selline hapukas. Kas siis paha kui panna pool tl.?
 
a 05. veebruar 2011, kl 14.26
minu agaavi siirup on küll öko märgiga aga ei julgegi enam osta siis, muidugi kasutan selle ära, mis on. Küsimus aga vahtrasiirupi kohta...kas see ei ole ka siis kasulik, et kasulikum kui suhkur?
 
vanaema 05. veebruar 2011, kl 14.35
Mina ostsin ka ökopoest. Kuid ta on tõesti odavam kui vahtrasiirup. Eks tuleb siis osta vahtrasiirupit. See peaks küll ökopoest hea olema. Prismas võib olla "vahtrasiirupitaoline"
 
mesi 07. veebruar 2011, kl 12.37
pane talle hoopis mett moosile juurde, peasi et oleks korralik, suhkrustuv mesi.
 
nuh 07. veebruar 2011, kl 20.13
Ka vahtrasiirup võib olla ersats-toode. Mõned vahtrasiirupid sisaldavad vaid 10-15% vahtrasiirupit ja muu on tavaline suhkrulahus.
Agaavisiirupitest on kvaliteetsed Madhava ja Wholesome.
Aga kui just veresuhkruprobleeme pole, siis võib ju magustamiseks ka mett kasutada.
 
Sonia Veimer 15. aprill 2018, kl 10.26
Soovin teada kui palju on vaja agava syrup tarvita ühe tassi kohvi jaoks
 
kuulge 17. november 2018, kl 20.09
jätke meelde üks asi - ainult üks! --- ÖKO ei võrdu tervislik toode! Öko on kasvatamise viis (kemikaalivaba, loodustsäästev jne) Tootmisprotsess aga on hoopis midagi muud ja heast ökosaadusest võib saada lihtsalt mingi ületöödeldud ja tervise seisukohalt kasutu produkt (kui mitte lausa kahjulik).
Internet, nagu viingi on tarkadele. Keegi kuskil (vb et isegi mingi libadoktor (keda päriselt olemas ei ole)kirjutab internetti nupukese nn väetoidust (olgu selleks siis näiteks agaavisiirup.... eieieieiii parem näide on melass :))))) kirjutab veenvalt mida kõike head sisaldab ja siiis hakkab lumepall veerema. keegi leiab, keegi tõlgib, blogijad blogivad ja kiidavad.. nõudlus kasvab, kõik ökopoed peavad tellima jne jne. raha ringleb... kõik võidavad.. ..ainult et on üks aga- see doktor proffessor unustas märkida, kui palju peab seda melassi manustama, et seal leiduvast kasulikust ka kasu oleks... kogused oleksid sellised, et pm saabub ennem suhkrumürgitus vms.

agaavisiirup - nagu iga magus asi pole ei tervislik ega midagi, aga selle kätte ei sure, kui paar triipu vahest koogile tõmmata. võib kolmanda ka tõmmata, kui limpsipudel joomata jätta. kõik oleneb kogustest. inimesed on paksud, kuna toit on valgu/rasva/suhkrurikas. vähe tarbitakse köögivilju, aga nende osakaal peaks mitmemitmekordselt kõigest muust üle olema.
vottak. ma täna ei viitsi rohkem targutada.nagunii kukute materdama, aga võidavad need, kellel on surres parem tervis.
 
eh 18. november 2018, kl 10.06
ainus ollus, mida agaavist tehakse ja (targalt) kasutada sobib, on tekiila. Igasuguste siirupite asemel on mõistlikum kasutada kohalikku mett. Tegelikult isegi odavam ja kindlasti tervislikum!
 
<Kurb 07. aprill 2019, kl 05.58
Kohalik mesi on paraku saastunud mürkidega.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!