Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Juuksed jubedas seisus
 
õnnetu :( 14. aprill 2011, kl 16.15
Ei tea, mis nüüd juhtunud on, kuid olen üle aasta kasutanud vaid looduslikke šampoone-palsameid (alguses Santet, nüüd Aubrey Organics) ja alguses olid juuksed väga ilusad ja korras, kuid nüüd on asi täiesti käest ära läinud. Kohutav kõõm on tekkinud, juukseid langeb peotäite kaupa välja ja katsudes ei ole nad ka enam nii tugevad kui varem, vaid pigem tunduvad väga rabedad ja kuivad. Šampoon on viimased pool aastat sama olnud ja probleem tekkis väga järsku umbes kuu aega tagasi. Olen täiesti meeleheitel ja vaatan juba poes vana hea L'Oreali poole, sest kohutavat tuska teeb, kui raiskad mitusada krooni loodusliku kraami peale ja tulemuseks on täielik jubedus peas. Kas on kellelgi pikaaegse loodustoodete kasutamisega sama asja juhtunud ja oskab aidata, mis võiks mõjuda, et jälle oma ilusad juuksed ja terve peanaha tagasi saaksin?
 
n 14. aprill 2011, kl 16.58
Jah, mul juhtus see juba palju rutema aja peale, kui kasutasin looduslikke juuksetooteid. Nüüd olen keemia peal tagasi ja juuksed on ilusad. Tuska teeb küll, aga no mul pole võimalik sadu ja sadu kroone ökošampoonidele raisata, kui samas juuksed näevad kohutavad välja ja peanahk sügeleb...
 
zxc 14. aprill 2011, kl 18.36
võib-olla ongi probleem selles, et kogu aeg üks ja sama shampoon? minu juuksed sellist asja ei talu üldse. mul on kogu aeg 4-6shampooni korraga käsil. pluss õlitamised-maskitamised. nüüd kevadel tahtis ka kõõm tulla vahepeal aga pesin paar korda tõrvaseebiga ja kasutan nädalas korra neemi õli. ma nüüd 1,5a öko peal olnud ja õnneks näib sobivat.
 
mymla 14. aprill 2011, kl 18.53
Mul pole ka ökotoodete kasutamisega probleemi. Vastupidi, juuksed on ilusaks ja paksuks läinud.
Usun, et teemaalgataja poolt kirjeldatud probleem tuleneb paljuski karedast veest. Tuleb siis loputamiseks midagi happelist kasutada. Teine probleem võib olla toitumises.
 
naine 14. aprill 2011, kl 20.05
aga proovi siis tavalist poešampooni ja vaata, mis saab. Kui juuksed muutuvad paremaks, siis on teada, milles asi. Kui aga muutust ei tule, siis tuleb mujalt põhjust otsida.
 
n 14. aprill 2011, kl 20.13
Kui probleem oleks toitumises, oleksid juuksed ju poešampooniga sama jubedad. Ühesõnaga, viimasel kommenteerijal õige jutt.
 
to n 14. aprill 2011, kl 22.23
No miks ei võiks toitumises probleem olla?
Aastajagu on pestud ökoshampooniga ja probleem ilmnes nüüd....
Muidugi võib ju teha proovi kas poeshampoonid asja kuidagi paremaks teevad.
Kui jah, siis tuleb vist ökost loobuda.
 
Öko on süütu 15. aprill 2011, kl 11.18
Kõõm tekib siis, kui immuunsussüsteem on nõrk ja oled nö haiglane, ökošampoon kindlasti kõõma ei tekita. Mul on ka vahest kõõm tulnud, aga see on just siis, kui hakkan haigeks jääma, kui tervenen, kaob ka kõõm.
 
proovi 15. aprill 2011, kl 17.32
loputa juukseid õunaäädikaga, see peaks kareda vee mõjud ära võtma. Samuti ka peanaha ketenduse.
Dr hauschka neemipuu juukseõli või juuksevesi peaks ka abiks olema :)
 
proovi 15. aprill 2011, kl 17.39
aa ja minu juuksed ka ei talu kogu aeg ühe shampooniga pesemist. Tavaliselt kui otsa saab pudel, siis ostan teistsuguse. Umbes 3 sorti shampooni vahetan nii. Muidu pidavat juuksed ära harjuma nende ainetega mis sealt seest saab ja siis ise enam ei tooda vms.
 
teemaalgataja 15. aprill 2011, kl 22.28
Toitumine on kogu aeg sama olnud, kuid stressi on ka parajalt palju ja hiljuti oli ka tervisega probleeme, nii et võib-olla tõesti sellest. Kuid eile otsisin meeleheitlikult netist koduseid nippe, millega kõõma vähendada ja lugesin soovitust pead kaks korda järjest pesta, ja palsamit peanahale hõõruda. Proovisin siis igaks-juhuks mõlemat korraga ja teate, parem on! Muidu oli juuksepiiril juba näha kestendavat peanahka, aga nüüd pole peaaegu midagi. Kas on võimalik, et ökošampoon on lihtsalt kuidagi liiga "kange" minu peanaha jaoks? Seal ju igasuguseid eeterlikke õlisid ja muud? Samas öko peaks ju just leebem olema, kui poekeemia?
 
Öko on süütu 16. aprill 2011, kl 20.01
Kõõma saab ära, kui riitsinusõliga teha mask, hoida terve öö peas, hommikul hoida ca pool tundi munakollast peas, enne mahaloputamist masseerida juukseid munakollasega, siis loputada ja pesta ökosampooniga ja kõõm on läinud ja juuksed kenad:)
 
hmm 17. aprill 2011, kl 18.25
min asain kõõma vähemals tasapisi, kui hakkasin ökošampooni lisama teepuuõli ja greibiõli. teepuu peaks olema antibakteriaalne.
praegu kasutan mingit tõrvašampooni, mis nahaarst välja kirjutas ja kõõm on tagasi tulnud:(
et ilmselt oli peanaha paranemise põhjus teepuuõlis.
 
D. 18. aprill 2011, kl 10.38
minul olid juuksed ökotades koledad, sest kareda veega ladestusid metallijäägid. võimalik, et ka enne ökot oli juuste koledus sellest tingitud, sest nad olid siis ka hirmsad, aga siis veel lisaks blondeerisin ja triikisin... vt ökonurgas minu teemas "annan alla? silikoonid ja sulfaadid juuksehoolduses". võib-olla aitab sul ka kui proovid pesta shampoonidega, mis võtavad metallijäägid juustest välja.

siis veel mõned asjad, mis juukseid teevad koledaks, kui tasakaal väljas: mõned juuksed tahavad proteiini, mõned vihkavad proteiini. minu omad nt vihkavad. aga mõnel mõjub see superhästi. munamask nt on ehtne proteiinilaks juustele.
niiskus - mõned juuksed tahavad niisutamist. aitavad igasugu õlimaskid. kui sul kõõmaga ka probleeme, siis riitsinusõli on hea. aga ta on liiga paks peale määrimiseks, ma segaks mingi kergema õliga teda.

kui sa võtad ühe juuksekarva ning teda üritad venitada, siis 1) kui see katkeb kergelt, on niiskust vähe, 2) kui see venib, on proteiine vähe.

ja soovitan minna lugeda "long hair community't", seal palju infot juuste kohta ;)
 
naine 18. aprill 2011, kl 14.35
hmm kui palju sa teepuuõli šampoonile lisad? Peaks ka proovima, olen ka kõõmaga hädas juba oma 10 a küll.
 
hmm 18. aprill 2011, kl 16.58
teepuuõli lisan kuskil 3-4 tilka (rohkemaga läheb liiga vängeks).
aa, unustasin veel öelda, et lisan šampoonile ka soodat, kuskil pool tl.

ja palsamile lisan kaks tilka sidrunheina eeterlikku õli...kuna mul on heledad juuksed, siis see annab päris hea kuldse läike...see muidugi selline iluvärk, kõõmale ei mõju, kuna palsamit ma peanahale ei pane.

lisaks teen veel juuksemaske ka aeg-ajalt erinevatest õlidest (mis kapis olemas on, hetkel kookosõli ja oliiviõli) ja munakollasest. sinna segusse panen ka teepuuõli, greibiõli ja ylang-ylangi (eeterlikud õlid on goodkaarmast tellitud).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!